Exfolieringar för dig med torr hy!

de1-1024x683
Alla som helt plötsligt fått världens mest torraste hy räcker upp en hand! *räcker upp handen* Är du som jag obsessed med exfoliering och i vanliga fall har mer fet hy är det dags att verkligen veckla upp öronen (kan man ens säga så?!) Jag har nämligen samlat grymma exfolieringar som passar till torrare sommarhud. Trodde verkligen den torra hyn att den skulle kunna komma undan exfolieringen? Ha, read it and weep mr dry skin, read it and weep.

Gentle Cream Exfoliant, 465kr, Dermalogica – Bara för att en produkt heter gentle behöver det inte betyda att den alltid är det MEN det är den här! Den har den unika egenskapen att den lyckas få huden att kännas både ren men också len. Det tre framstående ingredienserna är mjölksyra, salicylsyra och fruktenzymer som tillsammans tar bort döda hudceller men mjukar också upp. För ett ansikte som kan liknas vid en baby but. Fungerar som en mask du har på huden i ca 10 minuter.

Blemish Control Pads, 389kr, Medik8 – Salicidsyra, som denna produkt innehåller, är en av det mest effektiva ingredienserna för att exfoliera huden på djupet. En superingrediens om du lider av finnar. Problemet är dock att den oftast blandas med alkohol vilket är en väldigt uttorkande ingrediens. Det är det bästa med den här älsklingen! Ingen alkohol! Du får salicidsyran utan att behöva doppa ansiktet i uttorkande alkohol. Sååå bra!!

Lotion P50, 699kr, Biologique Recherche – Här har vi ett exfoliernade ansiktsvatten som heter duga! Här snackar vi igen ingredienser så som fruktsyror men också vinäger som effektivt exfolierar utan att torka ut huden. Eftersom det också är ett ansiktsvatten hjälper den till att återställa hudens PH-värde efter att du tvättat ansiktet. Detta gör att övriga produkter du sen använder lättare tas upp av huden. Lotion P50 kommer i 4 olika varianter där var och en är anpassad till olika hudtyper. Om du har problem med torr hy välj den som riktar sig till känslig hy!

Gentle Comfort Exfoliant, 129kr, Nuxe – Vill du ha en bra ekologiska exfoliering ska du titta hit! Denna peeling innehåller små ”kärnor” som hjälper till att göra dig av med döda hudceller. Den fungerar i tre steg. När du först applicerar den i ansiktet är den som en gel som när den masseras in i huden går över till en olja. När sedan vatten tillsätts blir den mer mjölkig i konsistensen. Anpassad till känslig och mycket torr hy. En grym budget variant! Plus får den också får sin härliga doft!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..