Ge huden en kopp kaffe!

Har det varit en lång vecka? Ska du iväg på en massa roligheter i helgen men känner oj oj oj vad trött jag är? No worrys! Jag har nämligen samlat ihop dom bästa koffein produkterna som fungerar som en kopp kaffe för huden. Nu kommer du i alla fall se pigg ut! När vi ändå, såhär en fredag i maj, är inne på kaffe så tänker jag att jag också slänger in lite allmän info om hur koffein påverkar huden. Så nu får du en riktigt kaffeboost såhär på fredags morgonen, eller dagen, eller eftermiddagen. Helt enkelt när som helst just du läser det här!

kaffeochhud

Tyvärr kommer inte en extra latte om dagen göra att din hy mår bättre. Däremot koffein utanpå huden kan ge en riktig boost. Koffein stimulerar nämligen blodcirkulationen i huden vilket till exempel kan göra att ringar under ögonen inte blir lika framträdande. Koffein hjälper också kroppen att göra sig av med extra vatten och sånt där som kan göra att huden i ansiktet ser svullen ut. Ja, det är en hel vetenskap det här. Vet ni vad? Nu känner jag att vi gör något en gnutta roligare: nämligen pratar produkter!! Woop Woop!!

Först ut har vi en koffein produkt för dig som är ute efter en jämnare hudton. Peter Thomas Roths De-spot serum piggar upp huden samtidigt som den jobbar på att jämna ut allt från acneärr till en ojämn hudton. Som en riktig stark espresso för huden. Sen har vi min personliga favorit, Origins GinZing kräm som är utformad för just trött hud. Nu på vintern kan huden lätt kännas trist och glåmig. Vad gör man då? Jo, då kör man på en koffein infused kräm som direkt ger en extra glow och lite extra va va voom till huden. Ett riktigt vinter tips!

Den bästa ansiktsmasken för att pigga till huden är Dermalogicas sebum clearing masque. Masken är en lermask anpassad till oljig och acnebelägen hud så den är inte optimal för dig med torrare hy. Men om din hy passar just denna ansiktsmask får du här en kylande por tight-ande mask som kommer väcka huden till liv. Det kan jag lova!

Ögonkräm måste vara en av dom produkter som oftast innehåller koffein. Vill du ha ett alternativ som trotts sin uppiggande effekt är snäll mot huden är Kiehls Poweful eye cream för dig. Den är utformad för att behandla rynkor men fungerar även för oss med lite yngre hy eftersom den också är en jäkel på att trolla bort trötthetstecken under ögonen. Min sista koffein rekommendation är franska La Roche-Posays Rosaliac kräm gjord för att minska rodnad. Perfekt du på vintern om man inte gillar röda kinder och näsor. Den här krämen, trots sitt koffein innehåll, lugnar huden och jämnar ut hudtonen. Som en kopp te på kvällen istället för en kaffe med mjölk på morgonen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..