Det bästa och sämsta att dricka – för huden!

Slurp slurp!

Skönhet kommer från insidan. Bokstavligt. Det du äter och dricker påverkar hur din hy mår. Här är din ”vad ska jag egentligen dricka?” hudguide.

Alkohol – Känns det inte lite 2002 att dricka alkohol? Alkoholfritt är ju the way to go. ÄVEN för huden. På samma sätt som huden kan kännas torr när man använder produkter med alkohol blir huden torr av att dricka alkohol. Många drinkar innehåller också en massa socker och salt. I kombination med alkoholen är det ett recept för hud-disaster.

Kaffe – Jaa nu blir det lite ledsamt på riktigt här men kaffe är inge bra för huden (gråter en skvätt). Kaffe är lite av ett dubbelhot eftersom det både kan torka ut huden då det är vattendrivande samtidigt som kaffe

ofta också kan öka talgproduktionen = finnar.

LäskSuprise: läsk är jättedåligt för huden. Det höga halterna socker gör att cellerna går bananas vilket bland annat kan leda till att huden åldras snabbare. Hej på dig bubbelvatten!

Te – Te innehåller oftast mindre koffein än kaffe vilket gör det till ett bättre alternativ, speciellt om du försöker bli kvitt din kaffe vana(hemska tanke). Av alla te-sorter så innehåller grönt te minst koffein. Därför är det också hudens favorit!

Vatten – Nämen, vi behöver väll inte tjata om detta igen. Kort och gott: huden älskar vatten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..