Istället för att raka benen…

Kan vi inte komma överens om en sak? Det är sååå jobbigt att raka benen. Har ni någonsin hört någon säga: åhhh vad jag längtar efter att få raka mina ben, det är ju så mysigt. Nä. Så, tycker man som jag att det är jobbigt att stå med rakhyveln och sen vara tvungen att sätta på plåster har man två alternativ. Nummer ett är att inte raka benen eller göra något annat för den delen heller. Länge leve hår. Det är ju bara att titta på Arvida för att förstå det! Hur snyggt?!

Men känner man ändå att man vill köra på inget hår på benen looken finns ett annat alternativ: vaxa. Men snälla tänker ni nu, det är väll inget nytt? Men vad säger ni om jag säger att man kan göra sin egna mer skonsamma (=inte göra lika ont) vax hemma? Vi ska nämligen göra en sockervaxning.

Hur gör man sin hemmagjorda vax? Börja med att blanda 5 dl socker med saften från en citron. Värm sedan dom två ingredienserna i en kastrull och koka upp. Efter att det kokat upp kan du sänka värmen och låta smeten puttra tills den får en honungsliknande konsistens. Låt nu blandningen svalna en stund innan du lägger den på huden. Det räcker att den är ljummen för att vaxningen ska fungera.

Nu är det dags att sockervaxa benen. Applicera vaxet i i motsatt riktning till hur håret växer alltså applicera uppåt på benen. Vaxet kommer stelna till på huden och du kan då dra av det. Obs: dra i samma riktning som håret växer. Du kan sen återanvända vaxet som du drog av på ett annat område på benen. För att få bort vax som sitter kvar på huden använd varmt vatten. Tada: nu har du vaxat på världens mest budgetvänliga och skonsamma sätt och dessutom sluppit att använda rakhyveln. Framtiden är här <3

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..