Världens bästa hårborste – Mason Pearson

One Brush to rule them all!

Mason

Nu tänker ni att det där är inte ditt hår lilla Moa MEN det ska jag tala om för er att det faktiskt är. Jag har blivit med löshår. Stort. Och det ska vi dilla mer om men inte just nu för jag har en annan sak jag bara måste ta upp; Mason Pearson. Borstarnas borste.

Jag har införskaffat mig borstarnas rolls royce. Kan vi bara ta en liten stund till att uppskatta hur galet snygg denna hårborste faktiskt är?

Mason2

Mason Pearson grundades på 1860-talet och borstarna som idag säljs är modeller som blev färdigutvecklade redan 1920. En riktigt Art Deco borste alltså. Jag ska erkänna att det var en av anledningarna till att jag ville ha en så badly: den är perfektion att ha på sminkbordet.

Till faktan då: Beroende på vilket typ av hår du har finns det olika borstar att välja mellan:
Fint till normal hårtyp – välj en borste med bara Birstle.
Normalt till tjockt eller långt hår – välj en borste med både Bristle & Nylon.
Tjockt till bångstyrigt hår (LOCKIGT) – välj en borste med bara ”Nylon.

Som det kanske framgår så är jag helt kär i den här borsten. Jag blir nästan lite varm i hjärtat när jag sitter och skriver om den. Men eftersom det är en investering så tycker jag det är bra att nämna att min syster inte alls gillar den. Borsten gör att håret blir väldigt fluffigt vilket jag gillar. Men om man vet med sig att man inte är så förtjust i det är detta nog inte rätt borste för dig. En av finesserna med borsten är att den är mycket skonsam för håret. Om man har som jag lite tovigt hår gör detta att det tar lite längre tid att borsta håret MEN med fördelen att det inte sliter på håret lika mycket. Och det gillar man ju!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..