Vanliga frågor: Mineralfoundation

Jag får massvis utav frågor hela tiden, och ofta är det samma. Därför tänkte jag nu ta tag i alla de här ”Vanliga frågorna” och samanställa dem i olika kategorier, där jag svarar på dem. Nu börjar vi med Mineralfoundation, eftersom de är de populäraste frågorna just nu.

Villket mineralpuder är det du använder?
Jag har testat en del, och den jag fastnade för direkt var från Tikei.se. Har använt den i ca 2-3år om jag inte minns helt galet..? Jag älskar den! och det är min absoluta favorit produkt som jag inte kan vara utan, och som jag aldrig kommer byta ut!

Villken färg använder du från Tikei?
Nu under vintern då jag är som ljusast så använder jag N2. Med N2 menas: Neutral, och nummer 2 i skalan (som är ganska så ljus). Färgen är neutral med dragning mot gult. När jag blir lite brunare brukar jag skaffa en färg som är mörkare, tex N4 och blanda dem till rätt nyans.

Hur vet man villken färg man ska välja? 
De första du kan göra är att ta reda på om du är varm eller kall i hyn, alltså rosa eller gul. Det underlättar om du vet det, HÄR kan du få hjälp till det. Om du ändå inte vet, gå till make up store / Mac buik och fråga kunnig personal. Finns också fler guider HÄR.
Om du är osäker så kan du även beställa prover för 10kr/st på deras hemsida.

Cool (C) – För kalla hudtoner som går mot rosa
Peach (P) – För neutrala hudtoner (går lite svagt mot rosa)
Neutral (N) – För neutrala hudtoner (går lite svagt mot gult)
Warm (W) – För varma hudtoner som går mot gult

Villken borsta är bäst till mineralfoundation?
Det beror lite på vilken täckning du vill uppnå. Men min personliga favorit är Ultimate Kabuki, med den kan du få allt mellan super lätt till super täckande resultat. Den hjälper till att blanda in mineralerna riktigt i huden.
Runt ögonen/där jag vill ha ännu mer täckning så använder jag mig av ultimate concealer, med den kan du packa på rikligt med foundation. Blir super fint.

Behöver man puder uppe på mineralfoundation?
Nej, det behöver du inte. Eftersom mineralpudret är puder så mattar de också ner. Det är inte samma som flytande foundation, när man använder det så är ytan fuktig och då behöver man puder uppepå för att fixera det. Med mineralpuder behövs det inte, men om du under dagen blir lite fet i hyn så kan du använda dig av Finishing Veil Matte som hjälper till att hålla glansighet borta.  Det dinns även Veil som blir lite glansig (finishing Veil Glow, mattar också ner fet hy) som är fin som highlight, Ger en silkeslen finish med lyster.

Kan man använda vanlig dagkräm/primer under?
Ja! Det är de absolut bästa. Man bör alltid använda minst dagkräm under mineralfoudation eller vanlig foundation för att åter fukta under dagen. Med mineralpuder så blir det också mycket finare om du har det under. Då blandas pudret och krämen när du påför och det blir ett jämnt och fint resultat.

Jag har problem med min torra hy, hur får jag det fint med mineralpuder då?
Eftersom att du har torr hy så bör du använda en kräm som återfuktar ordentligt under. Applicera din mineralfoundation innan krämen absorberats av huden helt. Spraya sedan ett lager med face mist/ansiks spray över ansiktet för att få det mer fuktigt,och de suger även upp överflödigt puder. Du kan också testa med att blanda ditt mineralpuder med en dagkräm och smörja på.

Går det att beställa till Norge?
Jajamensan,  det har precis öppnat en återförsäljare för oss som bor i Norge också! www.tikei.no.

Har du fler frågor angående Mineralfoundation så ställ dem i detta inlägget. Uppdaterar med svar på denna sidan.
KRAM PÅ ER!

 1. Hej! Jag köpte en Mineralfoundation från Makeupstore som heter ”Wonder Powder. Och jag blev nöjd med resultatet..Men den är ALLDELES för glansig. Och jag köpte den för ungefär en vecka sedan med en borste till det. Och det vart dyrt. Så har du några eller något tips man kan göra så att det inte ser så glansig ut?
  Kram Sara.(:

 2. Hej!

  Jag sjunger i kör och vi har då och då stora konserter. Eftersom vi då har superstarka, ofta vita, strålkastare rakt i ansiktet så brukar vi rekommendera extra mycket smink.

  Jag använder mineralsmink och har självklart alltid dagcreme under. Men eftersom jag under konserter ofta packar på ett par lager extra, så undrar jag om du rekommenderar att ha en fetare nattcreme under sminket istället, då jag ju har mer smink än vanligt, under (ofta) många timmar? Eller spelar det ingen roll när jag använder mineralpuder? Som sagt, det handlar om flera timmar och vääääldigt mycket smink bara till basen.

  Tacksam för svar!

 3. Hej! Jag undrar om du har provat id mineral puder och i så fall varför du använder tikei istället? :) Jag använder id nu och jag är jätte nöjd kommer aldrig byta tillbaka till flytande foundation då det inte sitter på mig. Tack för en fin och bra blogg :) kram

 4. Exakt HUR ska jag göra för att få det sådär täckande? Har rätt taskig hy, så brukar alltid använda cover all mix innan jag går loss med mineralfoundation. Men det blir aldrig särskilt bra! Kakigt och verkligen inte så täckande. Har inte den rätta tekniken tror jag :(

 5. Hej! Har tänk att köpa mineralfoundation länge och blev jätte glad över detta inlägg :-) Jag ska absolu testa Tikei men kom på en fråga.. Det finns bara 3 g, 9 g eller prov att beställa, vilken brukar du ta och hur länge räcker det?

  Tack för en underbar blogg, med massa fina bilder ;-)

 6. Man kan beställa små prov på tikei mineralsmink på deras hemsida. 10:- burken plus frakt. Det gjorde jag precis.
  Vilken concealer använder du?

  1. CAMILLA: precis :) rekomenderade det. Jag använder ingen concealer, bara concealer borste och vanlig mineralfpundatioN! den täcker bra runt ögonen med den borsten!

 7. ALICE: Jag ahr aldirg provat everday minerals faktist.
  det kan vara svårt att veta/se om inte sidan skriver ut de.. På tikei’s hemsida så står de vad alla de olika färgerna är. och då är det lättare. Maila dem och fråga! (om det är något annat märke du vill ha, där de inte står om den är gul/rosa) KRAM PÅ DIG!

 8. *Har du nån erfarenhet med ”everyday minerals”?
  *Min hudton lutar åt rosa och det hade jag tänkt undvika, genom att välja en mineral foundation med lite gul underton, hur vet man vilket håll en mineral foundation lutar åt?
  Skulle bli jätteglad om du tog din tog och svara! :)
  (Din blogg är min absoluta favorit sminkblogg!)

 9. REBECKA: Om man jämnför denna med id’s matta foundation så är den här mattare. Tycker att ID blir rätt glansig och skimmrig i ansiktet. Men matt är den… Blir välldigt naturlig!

 10. JESSICA J: Jag använder inte primer, jag använder endast serum och dagkräm. Jag tycker inte att jag kan få det lika täckande under om jag använder tikei’s primer tyvärr. så därför gör jag inte det. Men jag testade en gång och jag tyceker att huden blev lite jämnare, men jag tycker själv att det är viktigare för mig att få de täckande.
  Den jämnar ut huden, och mattar ner.
  Flytande foundation och concealer kan faktist vara uttorkande också, men är det ”all about the eye” som du använder, och inte den som är RICH, jag hade rick och den gav jätte mycket fukt! helt underbar, Meddans den vanliga är till för mer normal hy. testa den nästa gånG!

 11. Använder du en speciell primer under tikei’s foundation eller är d bara återfuktande serum o dagkräm? Vet du vad deras primer,tikei, gör? Är d utslätande el bara glansupptagande? Har du testat? Är den nödvändig/bra enligt dej?
  Sista frågan;jag blir torr kring ögonen så jag använder flytande foundation el concealer kring ögonen ( just nu clinique’s all about eyes.. Något tips kring detta, tycker fortfarande jag ser torr,kakig ut ( kråkfötter) när ska vad appliceras för ett ultimat resultat? Kram

 12. Är så glad att jag hittade din blogg och i och med det TiKei :D Att man kan beställa hem prover för 10:-/st för att hitta den perfekta nyansen är superbra! Sminket är super och Ultimate Kabuki-borsten is to die for ;)

 13. JULIA: Använder du en mineralfpuondation med rosa underton? då kan du förstärka det röda.. Jag har naturligt röda kinder, så jag kan absolut inte ha en röd foundation. Om du istället har någon med gul underton, så dämpar det rött. Då kan du täcka mer genom att ”trycka på” lite extra där. använda concealer borste (som ger mer täckande resultat) eller fukta din vanliga borste. då kan du få mer täckande.! :)

 14. Jag har använt tikei i några år och jag är supernöjd =) Men jag har nyligen fått ett problem… när jag använder tikei så får jag ännu rödare kinder än vad jag redan har annars.. Så det ser ut som jag typ missat ta foundation på kinderna. Det är ingen allergi eller så, utan bara ser ut som jag sprungit en mil. Så jag undrar ifall du vet något man kan göra åt det?

 15. AMANDA: Om du har testat tikei själv så vet du! :) Det är bara min absoluta favroti produtk, skulle gärna vilja att alla fick testa de.. 90% av de ja rekomenderat de till älskar de! Och jag fåt 1000frågor om de hela tiden, thats why :)

 16. Tikei er kjempebra! Men for de som har veldig tørr hud er nok kanskje Mineral Hygienics enda bedre, den er ikke like tørr. Bare et tips :)

 17. Superbra inlägg! TiKei är så himla bra! Älskar deras mineralfoundation, ögonskuggor och dera gudomligt mjuka borstar! (Kabukin är min favvis också) ;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..