Ditt bästa tips mot: finnar!

Jag tänkte att vi kunde hjälpa varandra lite! Och skapa ett litet forum. Då och då ställer jag en ny fråga .. ”Ditt bästa tips mot: …” Och så får ni vara med och dela med av era tips, till varandra. Så kan vi läsa varandras kommentarer, svara på dem och kanske finna något man inte testat. Första frågan, finnar.

Kan inte alla ni som har något bra tips mot finnar berätta det?!

Tex; Hur blev ni av med dem? Hur döljer ni dem bäst?

Jag kommer också att vara med och tipsa, svara på era kommentarer osv..

Nu kör vi!

 1. Jag har haft finnar i ett år nu.
  Och jag tycker att det är väldigt jobbigt?

  Frågor:

  Vad innebär det bör man har röda finnar?

  Vilka tips har ni för att bli av med finnar?

 2. Hej! Jag har typ haft finnar i 1 år och jag tycker det är väldigt jobbigt. Vad innebär det när man har röda finnar? Har ni med några tips på hur man kan bli av med finnar?

 3. Hej! Jag har haft finnar sen jag var 12/13 år gammal och nu har jag snart 17, det jag har ni är basiron i 10% och det tycker jag funkar bra på mig. Men alla ni för ute måste prova på mässa olika produkter för det som fungerar för mig kankse inte funkar på dig. Och jag rekomenderar inte saker från hm eller något sånt utan gå till ett apotek eller en hudläkare :)

 4. Hej Snadra! Jag är också en tjej på 11 år som har mycket finnar. Och det tycker jag är väldigt jobbigt. Men jag har tyvärr inga tips till dig, jag har inte hittat någ ot själv.

  1. Prova denna nya produkten – Den har också en App som hjälper dig hela vägen och mäter dina förbättringar och ger råd – ladda ned BECONFIDENT Anti Acne App!

   beconfident
   Hem Akne Start Kit
   Akne Start Kit
   Minskar akne och stärker huden. Komplett 2-stegssystem för ca 60 dagars användning
   699 kr
   KÖP
   Beconfident® Akne Start kit är ett komplett system med allt Du behöver för att minska dina aknebesvär med två enkla steg.
   Prepare innehåller lactoperoxidas vilket är en unik råmjölksprodukt som har till uppgift att begränsa Akne bakterierna med minsta möjliga irritation av Din hud. Produkterna är skonsamma men innehåller ingredienser som effektivt minskar dina besvär av akne, samtidigt som den stärker huden långsiktigt och därmed förebygger nya finnar från att uppstå.

   Vid daglig användning av Reduce kommer Du långsiktig stärka Din hud så att ny Acne inte uppkommer och därmed begränsa dina framtida besvär. Reduce har den viktiga uppgiften att göra Din hud mer motståndskraftig.

   Akne bearbetas bäst i varje fas med precis rätt mängd av aktiva ingredienser. Startpaketet innehåller därför 2 airless flaskor. Prepare att börja med och Reduce för ett långsiktigt hållbart resultat, på så vis bekämpas din akne mest effektivt vid varje fas. Dessutom får Du en Spot On penna för punktapplicering. Pennan är enkel att ta med och Du kan använda den mer precist och så ofta Du vill.

   Både en tryckt manual och en mobil applikation finns tillgänglig för support och kommer ge dig personlig guidning genom hela din behandling. Detta är ditt första steg till den perfekta huden. Börja idag!

 5. Jag har provat så mycket i mina dagar med finnar. Och det är förjävligt att det ska vara såhär men jag har äntligen efter några år med finnar hittat lösningen men jag drar upp lite snabbt vad jag har använt som inte funkat som jag velat.
  Jag har testat
  Acnicyl
  Basiron
  Duac (det får man utskrivet på recept av läkare)
  Dalacin (det får man utskrivet på recept av läkare)
  Differin (det får man utskrivet på recept av läkare)
  Men ingen av dessa krämer funkade riktigt bra på min acne.
  Men nu har jag fått en antibiotika som man hämtar på apoteket, ett recept utskrivet av läkare.
  Den heter: Lymecycline Actavis
  Som jag ska ta i 3 månader.
  Och det funkar och jag fotar och dokumenterar resultat
  Men jag använder i samband med detta Proactiv + . Som jag tycker funkar och är en bra hudvårdsserie i tre steg, som funkar för mig och min acne.
  Lycka till för er andra iallafall// Hilma :)

 6. Jag har provat så mycket i mina dagar med finnar. Och det är förjävligt att det ska vara såhär men jag har äntligen efter några år med finnar hittat lösningen men jag drar upp lite snabbt vad jag har använt som inte funkat som jag velat.
  Jag har testat
  Acnicyl
  Basiron
  Duac (det får man utskrivet på recept av läkare)
  Dalacin (det får man utskrivet på recept av läkare)
  Dalacin (det får man utskrivet på recept av läkare)
  Men ingen av dessa krämer funkade riktigt bra på min acne.

  Men nu har jag fått en antibiotika som man hämtar på apoteket, ett recept utskrivet av läkare.
  Den heter: Lymecycline Actavis
  Som jag ska ta i 3 månader.

  Och det funkar och jag fotar och dokumenterar resultat
  Men jag använder i samband med detta Proactiv + . Som jag tycker funkar och är en bra hudvårdsserie i tre steg, som funkar för mig och min acne.

  Lycka till för er andra iallafall// Hilma :)

 7. Hej jag har några tips som är värda att testa!!

  1. Börja med att bara rengöra med vatten morgon och kväll.
  2.om det inte funkar kan du smörja in olivolja eller annan olja som innehåller mycket fett.
  3.Handsprit tar bort bakterier från finnen men kan svida lite.
  4. Rengörings gelè kan vara svårt att hitta men funkar jätte bra.
  5.Om inget här ovan funkar och du verkligen måste bli av med finnen så kan du ta lite tandkräm det funkar för stunden men det rekommenderar jag inte.

  OBS INNAN DU RÖR ANSIKTET SÅ MÅSTE DU TVÄTTA HÄNDERNA NOGA!!!

 8. Jag använde tandkräm innan för att torka ut finnen. Men egentligen är det inte bra för att det torkar även ut huden, vilket kommer göra att man får mer finnar i längden.
  Nu har jag börjat med att ta lite olivolja eller kokosoljan på finnen och masserar in. Det fungerar jätte bra och finnen är mycket mindre dagen efter. Det kan låta ologiskt att ta olja på en finne men tro mig det fungerar mycket bättre och är mycket skonsammare för din hy :)

 9. Aco acnelösning är det bästa för mig, jag har haft väldigt mycket finnar och när jag började använda det så märkte min mamma resultat på min rygg redan efter ungefär 2 veckor. Det finns inte på apoteken här men jag beställer det från Apotekets hemsida :)

  1. Hejsan,

   Alla förslag är bra men jag skulle nog rekommendera försiktighet med egna experiment, men det är klart att man måste tro på produkterna man använder. Det finns olika typer av Finnar / Akne och olika stadier. För långvariga resultat krävs mycket noggrannhet och uthållighet.

   Professor Jan Wadstein (Professor Lunds Universitet) har forskat i över 20 år kring ACNE och hans resultat kan man köpa på:

   http://www.beconfident.se/hudvard/anti-akne-startkit

   Beconfident ACNE produkter bygger på fukt/Lactoperoxidas istället för Uttorkning med Salicylsyra. Torr hud är irriterad hud vilket aldrig är bra. Fukt är bra för huden det vet alla. Jag rekommenderar alla att prova Beconfident startKit med fuktig gel i Prepare och stärkande kräm i Reduce. De två produkterna som man behöver för att åstadkomma en ren och fin hy.

 10. Om det är ganska stora finnar så kan man lgga lite tandkräm på dem. Jag har gjort det och man ska sova med det under natten och när man vaknar så sköljer man bort det och om finnarna är gula typ så ska man spräcka dem

 11. Jag brukar blanda lite kanel honung och ingefära och lägga på finnarna i några timmar sedan så torkar dem ut. Funkar väldigt bra.

 12. Hej! Jag heter Sandra och är 11 år, jag fick finnar när jag var 9 år. Jag har en väldig fet hy. Jag har börjat tröttna på finnar och jag orkar liksom inte mer. Det ända jag gör är att tvätta ansiktet 2 gånger om dan! Jag brukar typ mest få finnar på pannan. Jag har provat tandkräm, men de flesta säger att det inte är bra. Har du något tips om hur jag ska göra och ifall jag ska använda någon rengöringskräm eller något! Tacksam för svar!

 13. Om ni vill gå till en huddoktor men inte lämna huset utan smink så kan ni ju alltid ta en sminkborttagningsservett (världens längsta ord) eller två i väskan och ta bort sminket på plats. Visa din hud för läkaren, dutta på lite concealer/foundation och sen gå hem igen.☺️

  1. Hej Ebba! Jag har testat tandkräm och det går jätte bra! Men det är egentligen inte bra, tandkräm torkar ut din hy och blir typ förstört!

 14. Jag har haft finnar från och till sedan tonåren och har provat en hel del produkter. De som jag tycker fungerar allra bäst är Beconfidents Acne Start Kit. De är milda och skonsamma och stärker huden genom Vitamin A. Detta gör att mindre och mindre finnar bryter ut på lång sikt :) Är jätte nöjd! Dessutom har det en anti-ageing effekt också.

 15. Jag har haft finnar från och till sedan tonåren och har provat en hel del produkter. De som jag tycker fungerar allra bäst är Beconfidents Acne produkter. De är milda och skonsamma och stärker huden genom Vitamin A. Detta gör att mindre och mindre finnar bryter ut på lång sikt :) Är jätte nöjd! Dessutom har det en anti-ageing effekt också.

 16. Hej, jag använder avions rengörings gelé morgon oh kväll och det funkar hur bra som hälst.
  De finns att köpa på Apoteket och det finns även vårdande och fuktande krämer också från samma serie som också funkar.
  För ibland blir jag lite torr efter rengöringen och kan behöva någon fuktande kräm efter, speciellt under sommaren då huden utsätts för mycket.
  Normalt sätt så har jag ofta en ganska oljig hudtyp men nu efter cirka ett halv år som jag använt dessa produkter så är min hud helt normal och inte alls oljig.

 17. har man besvär med riktig mycket finnar kan man gå till en doktor som kollar på dem. då kan man få en medicin som tar bort dem, men det är inte så vanligt att de ger ut den, värt ett försök åtminstone:)

 18. Jag har ”precis” börjat med aco acnelösning! Gud vad du skräms!! Ha använt det varje kväll i nästan 3 veckor, det börjar bli bättre men vad menar du med ”på lång sikt”?? Asså efter 2 veckor, 2 månader?? Vill inte att de ska bli helt knallröda på mig! Svara snälla snarast möjligt

 19. jag är en sån som har mycet ackne på ryggen som jag skämms jättemycket av, som gör att jag inte vill bada osv, och tuvär så är det inte bara på ryggen jag har ackne, utan i pannan, näsan och lite smått på kinderna också. jag har använt ganska många olika produkter som inte alls har funkat för mig. men en sak har funkat ganska bra faktiskt, och det är kokosolja/kokosfett, helst ekologiskt. det jag gör är att jag försiktigt klämmer mina finnar med rena händer och sedan tar jag kokosfettet och gnuggar in och sedan går och lägger mig, ett riktigt bra tips. något man också kan göra är att ha kokosfett i ditt te, det gör även rent kroppen innefrån, ger ingen smak. Ett riktigt bra tips det med :)

 20. Jag fick väldigt mycket finnar när jag var 20 efter att ha varit nästan helt finnfri hela mitt liv. Jag gjorde det stora misstaget att överbehandla, vilket gjorde det värre. Den produkten som absolut inte fungerade för mig på längre sikt var Aco Acnelösning. Det är alkohol i den och det gjorde att min hy blev röd och finnarna blev till röda prickar som tog väldigt lång tid att försvinna. Jag använder idag bara en mild ansiktsskrubb morgon och kväll samt en ansiktskräm jag lägger på efter. Finnarna har inte försvunnit helt men hyn blev mycket bättre när jag slutade behandla för mycket.

 21. Hej jag vet några bra tips om hur man ska behandla finnar, när det kommer upp en finne i ansiktet så vill man ju såklart trycka ut den men när vi trycker så kommer ju bara ytan utav finnen upp, så när vi trycker ut ytan utav finnen så finns det fortfarande kvar lite utav finnen under ytan den finnen under ytan kommer då ut på en annan plats i ansiktet också går det så hela tiden, men det finns att köpa blackhead pimple som man tar och trycker på finnen, man trycker ganska hårt men det gör inte ont, den får ut allt istället för bara ytan. De är väldigt billiga att köpa på nätet, jag köpte min för 9 kr och den underlättade det för mig enormt. Andra tipset är att INTE torka ut finnen för då blir huden så torr så att huden producerar en överdos utav talj,fett då blir det bara fler finnar. Så det man ska göra är att återfukta finnarna med en fet kräm under natten. Det som är så bra med en fet kräm det är så att den feta krämen blir som fett för huden då behöver inte hunder expandera talj och finnen utvecklas mycket snabbare så att man kan ta bort den med en blackhead pimple. På kvällen så måste man rengöra hunden med en removal men INTE med en tvål, tvålen TORKAR ut. Men iallafall på morgonen använd inte en removel för då tar du bort alla oljor som produceras under natten, de oljorna gör så att din hud återfuktas. Men man kan skölja men lite vatten om man vill det. Så var återfuktat och använd ett bra material för finnen och torka inte ut dom.

 22. Jag har haft problem med finnar ett tag. Jag ville bli av med dem och googlade då efter tips. Jag fick inget bra svar så jag tog saken i egna händer…
  Jag fick veck alla mina finnar när jag började badda på aceton (handsprit fungerar också) på finnarna, de svider med de är helt klar värt de väldigt effektivt. Sedan medans du sover så kan du göra en ”finn-mask” du tar bara helt vanlig tandkräm och duttar på finnarna…och sen tvättar du bort de när du vaknar. De drar nämligen ut skiten och då får du Fawless hud

 23. Jag har tusentals finnar på pannan under ögat och hakan kan inte något tipsa hur man kan ta bort det hemma typ gurkvatten fast det går inte bort men typ hemma gjord ansiktesmask mot finnar

 24. Hade du smink på dig när du gick till läkaren/huddoktorn?
  För jag har funderat länge på att gå till en hudläkare men de är svårt att hitta någon bra och hitta bra tider. Och jag kan inte gå utanför dörren utan smink typ, så vill verkligen ha på mig smink, fast då kanske dem tror att man inte har så mycket finnar?

 25. Hej, e 02a och har världens ”bästa” tips! Först kommer ju pormaskar och sedan blir de finnar, så om man igår bort pormaskarna så blir det oftast inga finnar!

  Alltså.. Jag använder en bra stenpeeling 2 ggr i veckan, då tar stenarna bort nästan alla pormaskar och man behöver inte köpa ngt finnborttagningsmedel se endå till att ha ngt form av nödsituationsonsmedel som är typ ganska dyrt och så inför stora händelser eller bara tills mensen (man får oftast fler få) har bara haft problem med finnar i snart 3 år men har bara tagit hand om problemet i ett halvår så det finns säkert bättre sett en mina

 26. Hejsan, Testa gärna Anti-Akne Startkit från Beconfident. Introduktions erbjudande. Vi har lansering imorgon bitti av vår nya produkt. Välkommen till http://www.beconfident.se För bsäta vägledning rekommenderar jag att ni laddar ner vår APP ifrån Appstore, Den heter också Beconfident – Det finns en för tandblekning och en för Anti Akne!
  Mvh Johan

 27. Hej jag tänkte jag kunde dela med mig lite tips. Jag har haft väldigt mycket finnar ända ifrån på 6 – 7 klass jag har testat allt stort sätt på den recept fria marknaden och tillslut hittade jag något som funkade fram till ca i år sedan. Under den tiden använde jag mig av ACO (blå förpackning) deras ansiktes rengöring, skrubben basiron 10% och sedan oriflames blackheads spot toner. Dessa funkade skit bra för mig och allt försvann fram tills jag började gymnasiet. Då jag började med minipiller, ett tips till er som har tänkte att börja med det var beredda på att du kan få hen hel del och rätt mycket finnar. Dem sa till mig att det kudde bli så i några månader och sedan ska det lägga sig. Men jag kan inte riktigt hålla med dem om det för jag har du kämpat i över 1 år med en otroligt jobbig akne som är hemsk och inget funkar inte ens den kuren jag körde med innan. Jag testade prokative + ett tag men fick bara mer av det. Men inte för mer än ca 1 månad sedan så var jag hos en läkare och fick epiduo utskrivet och jag har inte använt den mer än ca 1 vecka och jag har redan sett resultat. Men eftersom att det är en rätt stark kräm så ska man vara försiktig med andra typer av starka aktiva produkter därför räcker det med att tvätta ansiktet bara innan med en rengöring och jag använder mig fortfarande av aco. Men ett rent tips till er där ut, mat kan hjälpa till att ändra acnen och få bort det och man har du bara för att den annan har testat betyder det inte att det kommer funna för dig. Gå iväg till en läkare i tid innan den blir för jävligt. Jag känner själv att jag skulle ha gjort detta för länge sedan och inte väntat i 6 år. För som sagt nu börjar jag mitt sista år på gymnasiet och jag önskar jag gjort detta tidigare.
  Något jag stort sätt kan lova det är att en rengöring kommer inte enbart funka man måste komma åt på djupet för att finnarna ska försvinna ett stort tips är ansiktismask det är väldigt ta en då som jobbar på djupet och inte bara mjukar upp huden. Basiron är äen ett riktigt bra tips den kan bleka kläder, tyger m.m så när man tvättar ansiktet sover m.m använd någt du inte är rädd om för det kommer att bli fläckar på dem. Är det så att inte ens basiron funkar sök läkare för det finns inget starkare på marknaden i affärerna då måste du få något starkare utskrivet. Hoppas mina tips har hjälpt er som behöver lite tips och lycka till hoppas ni får bort de små jävlarna som inte ska vara där. <3<3<3

 28. Hej.
  Rengöring är bra för huden. Jag har väldigt mycket finnar. Men jag tvättar mig morgon och kväll. Jag använder prutokter från nivea ochdem hjälper mig Micke dem har tagit bort massor av mina finnar

  När du för finnar kan det va att du börjar komma in i puberteten Man får massor finnar vissa får det tidigt som jag och andra senare.

  Tänk på att äta mindre sött och rör på dig. Så hjälper det mot finnarna. Finnarna vill ha sött och då bör dem får det sprider dem sig och blir fler

  Det viktigaste är att du åter fuktar rengör din hud och äter bra mat mindre sött

  Hoppas jag hjälpte dig /kram

 29. Hej Emilia. Finnar kan bero också på att man äter mycket sött:) De gillar socker. Du kanske har ätit lite mer socker än vanligt på sistonde?

 30. Hej jag är en tjej på 13 år. Jag får ofta finnar men dom försvinner aldrig, även fast jag använder rengöring.
  Va ska jag gö?
  Tacksam för svar

 31. Hej Emilia ! Om du har krämen i en burk måste du tvätta fingrarna noga innan du tar i krämen för att annars kommer det att komma bakterier i krämen och då får du fler finnar. Ett annat tips är att ta lite tandkräm på finnen och blöta lite toapapper och lägg på och såv med det. Jag låvar det funkar, tandkrämen torkar ut finnarna

 32. Hej jag har fått många finnar på min vänstra ögonbryn så jag undrar om ni har tips hur jag får bort dom gillar inte gå rund me finnar på ansikten jag typ smörjar mig varje kväll med en apoteksak så ja undrade om man få bort finnarna lite snabbare än va man tror

  Tack för hjälpen

 33. Hej, jag är en tjej på 13år. Jag är jätterädd för att få problem med finnar. Jag har alltid haft jättefin hy och där med får jag nästan aldrig finnar. Fast den senaste tiden har jag fått ovanligt mycket finnar ( ovanligt mkt för att vara jag) och är väldigt rädd för att jag ska fortsätta få massa finnar.
  Jag har som rutin varje morgon och kväll att tvätta mitt ansikte med en ansiktsrengöring från Garnier som heter PureActive intensive.
  Fråga:
  1. Kan min ansiktsrengöring ha orsakat finnarna?
  2. Kan finnarna bero på något annat?
  3. Finns det någonting jag kan göra för att finnarna ska försvinna?
  Tacksam för svar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..