Kall och varm hudton

Alla har vi olika typer av hudtoner. Antingen har man en kall hudton, en varm eller en nautral. En varm hudton betyder inte att man är brunare. En varm hudton kan vara lika ljus/mörk som en kall.

Hur vet man vilken hudton man har?
En varm hudton – gul underton, en kall har en blå och en nautral drar mot grönt.
Stå framför en väl belyst spegel med bra ljus ( se till så att ljuset inte är för varmt, vilket är vanligt) Ha på dig vita kläder och dölj håret gärna i en vit handduk. Se dig själv i spegeln, vilket håll drar din hudton? Det kan vara svårt att se.. Men tänk på att röda kinder inte betyder att du har en röd hudton. Titta på partier där du inte har rodnader. Pannan och käken brukar vara bra att kolla på.
Du kan även testa dig fram med smycken, ta på dig ett silver och sedan ett guldsmycka. Vilket passar dig bäst? Silver – kall. Guld – varm
Du kan gå att se detta på dina vener. Kolla om de är gröna eller blåa. Är de gröna – har du en varmhudton. Är de blålila/blåa har du en kall hudton.

Vad ska man ha för foundation till olika hudtoner?
En varm hudton ska ha en gulaktig foundation
En kall hudton ska ha en rosa foundation
En nautral hudton ska ha en beige foundation

Vilka färger passar de olika hudtonerna?
Som jag nämnt tidigare så ska du använda kalla färger till en kall hudton och varma till en varm hudton. Annars kan det krocka, ofta känner man det när man tar på sig ett klädesplagg/smink att det känns fel/rätt. Har du någon favoritfärg att klä dig i? Det kan vara för att det passar din hudton.
Dock så kan även en lila färg (som man tar för givet att den ska vara kall) vara varm. Och så är det med många färger.

Färger med blå underton är kalla (vänster) och färger med gul underton är varma (höger).

     

Som ni ser så finns det olika typer av t.ex grönt. Varma OCH kalla. 

Vad gör man om man har en varm hudton på kroppen och en kall i ansiktet?
Det bästa är att få en jämn ton över hela kroppen, annars kommer du få en kant av sminket på halsen. Har du en varm hudton kan du ta en foundation med svag varm färg. Eller en som är nautral med lite gult i.  Jag använder en foundation som är Nautral till varm då min hudton är lite kallare i ansiktet än vad den är på kroppen (som är varm). Min foundation kommer i från Tikei, mineralpuder och heter Neutral (N-serien).

 1. Hej!
  Det är en jättebra ”guide” du har gjort men jag har både gröna, blåa och lila blod ådrer, men min ven (om det är den ”tjockaste” blodådran i handleden) är grön. Betyder det att jag har en varmhudton..? Jag är blond som kändisen till vänster i din ”guide” och har blåa ögon, inte för att det kanske spelar någon roll men.
  Tack på förhand på svar, Kram Ella

 2. hej! jag har varm hudton (gröna vener och allt sånt), Men jag har isblå ögon och har väldigt svårt med att veta vilka smycken jag passar bäst i guld eller silver. Finns det ågon regel för något sånt

 3. Ehm.. dum fråga kanske, men vem har gröna vener? Har aldrig sett sådana och då jobbar jag i vården och har tagit mååånga venprov….

  1. Hej vårdaren! Jag har faktisk gröna vener och en varm gul ton i huden. och det är väldigt vanligt! det är inte så att dom är i en SKRIK GRÖN färg utan en dåv som går mot grönt.

 4. Tycker sånt här är så svårt att se! men när jag var på kicks och skulle köpa ny foundation, maybeline fit me, så fick jag hjälp av en som jobba där. Hon valde ut 110 till mig som är för en varm hudton.

  Men sen när jag läste på tikeis hemsida om hur man bestämmer vilken hudton man har så blev jag väldigt osäker. När man läser det där om hårfärg och ögonfärg så stämmer det kalla in mer på mig då jag har mörkbrunt hår naturligt och blågrå ögon. Sen stämmer saker på varm hudton in på mig också.

  Nu medans jag skrev det här kom jag på att jag kanske har neutral hudton? Eller vad tror du?

 5. Hej! Skulle inte du kunna göra ett inlägg om vad man använder olika sorters sminkborstar till? Skulle vara supersnällt! :)
  kram

 6. åå så bra in lägg! forfarande svårt att se de olika typer av hudtoner. önskar mer såna inlägg. och mer exempel bilder :D

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..