TIPS – STÄNG håret med BALSAM!

Visste ni att man alltid ska använda balmsam, även efter hårinpackning? Många tror att inpackning och balsam är samma sak, icke sa nicke!

När man tvättar håret med schampoo så öppnar sig hårstrået (fjällskiktet). Sedan använder man inpackning som  går in på djupet i håret och ger intensiv näring. Om du inte använder balsam (som stänger strået igen) efter detta så blir håret mer mottagligt för slitage. Det fungerar inte heller att använda hårinpackningen efter balsam. Då är hårstrået redan stängt och inpackningen kommer i princip inte in, de lägger sig mest på ytan.

Det finns faktiskt en del inpackningar som ”har balsam i sig” som stänger hårstrået. Men det är absolut inte många.

Hur använder man en hårinpackning bäst? Hårinpackning fungerar bäst med lite värme, så handdukstorka håret och  massera in inpackningen. Vira sen en handduk runt huvudet och låt det verka. En inpackning kan vara bra att göra ca en gång i veckan och kombinera med ett djuprengörande schampoo.

KÉRASTASE CIMENT ANTI-USURE är en av mina favoriterier.

LOADING..