HUDVÅRD – Ta reda på din hudvård & hur du tar hand om den!

I dagens inlägg tar jag upp något som jättemånga frågar om, hudvård. ”Hur får man fin hy? Vad är viktigt att tänka på och vilka produkter är ”måste ha”?” I denna video berättar jag hur DU själv, hemma tar reda på vilken hudtyp du har och det mest väsentliga du behöver veta om varje hudtyp, och vad du skall använda för produkter och inte.

Jag berättar också om lite tips och trix och visar några av mina favoriter! + så får ni se lite av vad jag använder men ett inlägg ”MIN HUDVÅRDSRURIN” kommer också inom kort! :)

Relaterade inlägg:
Ögonkräm bäst-i-test
Milier – vad är det och hur får du bort det?
Mina läsares bästa tips mot finnar!!
Vad är pormaskar och hur blir du av med dem?

Produktlista finner du i inforutan under youtubeklippet

 1. Hej! Jag har lite svårt att ta reda på vilken hudtyp jag har. När jag gjorde testet kände jag mig inte direkt stram i ansiktet och pappret var inte fett någonstans. Betyder det att jag har torr hy eller normal hy? Jag är ofta torr på t-stället trots att jag återfuktar men blir trots det även väldigt glansig mellan ögonbrynen, i pannan och på kinderna då jag har smink på mig. Skulle vara jättetacksam om du eller någon här ville ge mig några tips!

  1. Du skulle kunna vara normal men yttorr. Då kan du använda produkter produkter för normal hy och något extra återfuktat på natten och återfuktande masker i veckorna :)

 2. Hej Helen :)

  Jag har problem med acne på kinderna och därför använder jag nästan mig alltid av en täckande concealer. Däremot så brukar jag oftast dutta in den med fingrarna eller använda min beautyblender. Kan du rekommendera en bra borste som skulle funka istället? Priset bryr jag mig inte så mkt om, sålänge den är bra! Tack på förhand!

  Mvh Sandra.

 3. Superbra video verkligen, men har en liten fundering som jag hoppas att du eller någon av dina läsare kan hjälpa mig med. Jag har gjort testet som du visar två gånger, med olika resultat. Första gången använde jag en rengöringsgel för normal/kombinerad hy och då kändes min hy väldigt stram och torr efteråt. När jag sedan gjorde testet med en rengöringslotion för torr hud kändes min hud mjuk och följsam, och bara pyttelite fet precis vid näsvingarna. Hur ska jag tolka detta? Har jag normal eller torr hud?

 4. Har alltid trott att jag har blandhy för min panna är alltid blank och lite fet efter en dag på jobbet .Men idag gjorde jag testet och papperet var helt torrt. Dags att byta ut mina produkter :-)

 5. Hej Helen! Jag har lite problem med att ”ta reda” på vilken hudtyp jag har, och undrar om du kanske kan hjälpa mig. Jag börjar nämligen att svettas rätt så lätt i mitt ansikte vilket kan uppfattas som olja när man ”baddar” ansiktet eller något liknande. Jag tror nämligen att jag har en ganska så normal hy då den inte känns varken torr eller fet när jag inte har några produkter på den, men om jag smörjer in den så känns det nästan som att den inte torkar till 100% under dagen om jag inte har något smink på mig. Tänkte att det kanske är fler med samma problem som vet om jag gör rätt i att använda produkter för normal hud eller om jag tänker fel?
  För övrigt så bara ÄLSKAR jag dina inlägg och videos, du är så himla bra på att förklara saker så att man förstår. Hoppas du haft en underbar dag, kram!

 6. Såg nu att jag kunde svara såhär istället. Jag använder en olja till ansiktet från the body shop. Den är jättebra om man är torr. Men använd den istället för nattkräm eller både och för den tar en liten stund på sig att torka in så ingen bra idé att ha den på dagen :) hoppas det hjälpte dig lite. Kram

 7. Tack Helen för ännu en toppenvideo. Du är ju så himla duktig.
  Tänkte ge ett tips till Elin som inte kunde hitta en bra olja för sin torra hy. Jag använder en olja från the body shop som funkar väldigt bra. Använd den på kvällen. Hoppas det hjälpte dig i ditt sökande. Kram

 8. Men oj min kommentar kom på fel ställe, men jag har blivit lärd samma som Ullis, tänk uppåt uppåt när det kommer till hudvård, så crema på uppåt damer ;) Och detsamma med ögoncremen, ringfingret som gäller om man vill vara på den ”säkra” sidan :) Bra video! :)

 9. Hej, jag har en fundering. Jag har relativt fet hy, lite problem med akne men inget akut liksom. Dock var det värre förut men nu använder jag proactive sedan ett bra tag tillbaka. Huden har blivit mycket bättre men har fortfarande en del akne och får fet hy i slutet av dagen. Ska jag fortsätta med proactive eller vad skulle du rekommendera?
  Sjukt duktig är du!
  Kram

 10. Hej! Tack för den bästa skönhetsbliggen! Jag såg videon och kom fram till att jag nog har normal hy men som blivit torr pga fel produkter. Ska jag använda produkter för torr hy tills den blivit bättre eller produkter för normal hy? Jag har ett litet parti i pannan som flagnar ibland, annars normal/torr.

 11. Jag har fått lära mig att när man smörjer in halsen och bröstet så ska man dra uppåt mot ansiktet och inte tvärtom. Då man annars drar ner huden och den blir fortare rynkig fortare med tiden.

  Sen när man ska smörja in under ögonen ska man använda sig av ringfingrarna och dutta, då ringfingrarna är de svagaste fingret, då man är så känslig under ögona.

  Annars en väldigt bra video.

 12. Så himla bra video, tack! Jag vet att jag har torr hudtyp. Har så svårt att hitta en dagkräm, nattkräm och foundation som har olja i sig, för min hud behöver vekligen oljebaserade produkter. Jag har googlat ihjäl mig men det är så svårt att hitta. Har du tips på några som går att kombinera?

 13. Hej,
  Jag behöver verkligen hjälp med vilken hudtyp jag har, jag har kollar jätte många olika inlägg om hur man ska veta vilken hy man har men jag kommer inte fram till något, min hy tycker jag oftast känns normal de blir inte mycket fett utan bara lite i ungefär hela ansiktet ungefär 3h efter jag tvättat ansiktet på morgonen, men precis efter känns min hud stram och torr. Men t.ex efter jag duschat så blir min hud extremt torr och jag kan inte sminka mig efter som jag flagnar i ansiktet. Då använder jag en hudkräm för torr hy för de är den Jah har hemma. jag har haft finnar som jag har varit och fått en medicin och en kräm utskriven och de tog bort nästan allt, det är bara jätte lite kvar nu, så snälla hjälp mig

  1. krämen du fick utskriven kan ha påverkat din hy så att den blivit torr.
   Använd hudkräm regelbundet och inte bara när du duschat.

 14. Såååå bra video!
  Det absolut bästa tipset jag har att ge till alla är KOKOSOLJA (kallpressad och ekologisk). Det är världens bästa nattkräm enligt mig :) och ögonkräm! Aloe Vera är också typ det bästa som finns… Jag kör på bara naturliga produkter under natten och jag vaknar alltid med en mjuk och återfuktad hud! Jag börjar med aloe Vera i hela ansiktet, sen kör jag kokosolja.
  Har väldigt torr hy, känslig på kinderna.

 15. Tack för en fantastisk video, jag har länge letat en sådan.
  Jag har bara förra veckan fått diagnosen rosacea. Jag har problem med röda blossande kinder, väldigt synliga blodkärl (främst under näsan, under ögonen och på ögonlocken). Jag fick Rozex utskrivet som jag nu använt i 6 dagar och den torkar ut min reda torra hy så otroligt mycket.

  Jag måste fortsätta med den för att få bukt med symtomen från rosacean, men har du (eller någon annan) tips på hur jag på bästa sätt kan återfukta min hud utan att det påverkar behandlingen med rozex?
  Den sjuksköterska som hjälpte mig med allt detta verkade inte så kunnig så fick inte riktigt några svar utav henne. Hur lång tid bör det gå mellan jag använder rozex tills jag smörjer in ansiktet med dag- och nattkräm?
  Kanske någon kan tipsa om en bra sida där jag kan läsa mer?

 16. Håller med föregående kommentar! Brukar inte heller kommentera eller överhuvudtaget läsa bloggar men din är bara ett måste! Längtar efter dina dagliga inlägg ! Har följt under ca ett halvt år och har lärt mig sååå himla mycket att jag nuförtiden kan ge andra tips Du är så fantastiskt proffsig och pedagogisk i dina förklaringar ! Samtidigt verkar du ha fötterna på jorden, en egenskap som nuförtiden är väldigt sällsynt !

 17. Hej Helen!
  Det här är nog den första kommentaren jag ger någon blogg men någongång ska väl vara den första.. :)
  Vill bara säga att jag tycker du verkar vara en helt fantastisk person! Du utstrålar en sån härlig energi och känns så himla genuin, ödmjuk och snäll. Hittade din blogg av en slump förra veckan och har spenderat timmar på att läsa inlägg efter inlägg. Du gör ett fantastiskt jobb och det märks att du vill hjälpa andra med dina toppentips! Har rekommenderat dig för mina vänner så jag hoppas att även de fortsätter läsa här varje dag! Keep up the good work!
  PS. Kollade även på filmen där din pojkvän sminkar dig, ni är så sjukt söta tillsammans!!
  Kram

  1. åh tack! Så glad jag blir, de du nämner är de ja står för och är glad över att de märks. Min blogg går ut på att lära ut!
   Tack snälla du för din komentar!! <3

  2. Hej Helen såg du skrev du kunde hjälpa oss . Jag har en jätte känslig hy och alltid torr i ansiktet inget hjälper ;( smörjer mig lagom räcker i 15 sen är jag torr i :0 vet inte vad gör för fel och är 25 idag och fortfarande samma problem shit får panik varje gång orkar inte leva så ;( kan du skriva sllt från smink hud produkter hår är samma problem där fast ej känslig bara väldigt förstört hår och torrt . Blonderat mitt hår 11 ggr ja du hörde rätt fick klippa av mitt fina hår och när det är blött så känns det som tugumi ;( och var kan man snacka med dig via en chatt? Om man har privata frågor som jag bara vill att du ska se tillexmepel ? Var kan man då skriva till dig ? Och vad heter du där isåfall ? Har Facebook har skrivit till dig men du verkar ej använda den :( behöver all hjälp jag kan få . Och du är verkligen bäst på allt kollar youtube din blogg varje timme mm du är min favorit !!?❤️❤️❤️ Svara gärna tillbaka direkt när du har läst detta på min mejl Svensson2005@hotmail.com kan du skriva till . Eller på Fb Natalie Elisabeth Jessica heter jag där kram

Comments are closed.

LOADING..