W – LONDON Q/A

Ska ni läsa några kurser i juridik eller hela programmet?

Vi ska läsa ett program på heltid (100%), men det finns möjlighet att välja om man vill ha en bachelor eller master. Vad vi tänker just nu är att vi helt klart vill studera till en master. 🙂

Hur hittade ni till denna utbildning?

Då vi vill studera mänskliga rättigheter och helst utomlands (då det inte finns lika brett utbud på detta i Sverige om man vill ha en master utbildning) så kollade vi runt lite med hjälp av en studieorganisation som kunde rekommendera olika utbildningar. Så tillslut hittade vi en på Nya Zeeland och så denna i London, som är en av de bästa i Europa för just mänskliga rättigheter. 🙂

Kommer ni att vilja komplettera för att sedan kunna bli advokater i Sverige? Eller är målet att jobba utomlands?

Just nu är planen att läsa i alla fall 5 år utomlands. Universitetet vi ska plugga vid är även väldigt inriktade på att studenterna ska ha fått jobb innan eller precis efter examen. Vårt mål och dröm är ju att jobba inom FN med kvinnors rätt, så just nu har vi inga planer på att komplettera för att kunna jobba med juridik i Sverige, men man vet ju aldrig vad som händer. 🙂

Hur lång tid tog det att ordna med ansökan till skolan samt vad krävdes?

Vi fick reda på att man skulle fixa ihop sin ansökan så fort som möjligt för att skolan tar in studenter när det finns lediga platser. Det som universitetet ville ha med i ansökan var våra slutbetyg, ett rekommendationsbrev från en lärare (vi fick från vår engelska lärare på Östra) och ett personligt brev där vi skulle berätta om:

-Våra framtidsplaner, vad vi vill använda utbildningen till, vad vi har för förväntningar på utbildningen, samt projekt som vi gjort tidigare som visar vårt intresse för just human rights och juridik. Vi skrev då om vårt projekt vi hade i skolan där vi samlade in pengar för kampen mot human trafficking, vi skrev även om vårt gymnasiearbete som innehöll ett lagförslag om en ny ombudsman på internet.

För att bli antagen krävs det majoritet A i betyg?

Ja det krävs majoritet A i betyg, men det viktigaste vid ansökan var just det personliga brevet. Självklart är betygen bland det viktigaste, men ett bra personligt brev kan vara avgörande för hela ansökan.

Kommer ni att bo på skolan eller eget boende?

Vi kommer att fixa eget boende så att familj och vänner kan ha möjlighet att bo hos oss om de vill komma och hälsa på. 🙂 Vi åker snart tillbaka till London för att kika på några olika lägenheter och vi hoppas att vi hittar en som vi ska trivas i. De områdena vi ska kika på är bl.a Marylebone, Angel, Kensington och Chelsea.

  1. Hej! Vad heter utbildningen ni ska gå och på vilken skola är det? Är väldigt intresserad av liknande frågor som ni är och har lite samma framtidsdröm. Har även varit inne på att plugga i England så skulle vara superkul att veta. Lycka till med studierna!☺️

    1. Åh vad roligt!! Skolan heter Middlesex University och vårt program heter ”LLB Law with Human Rights”. 🙂 Stor kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..