W – VILLA EPHRUSSI DE ROTHSCHILD

Hade nästan glömt bort att visa er dessa bilder från vår dag i Cap Ferrat! Vi och mamma besökte en så vacker villa vid namn Villa Ephrussi Rothschild. Vi hade innan hittat detta ställe på Pinterest, söker alltid runt där då vi tycker att det är kul att besöka platser man inte sett på sociala medier innan, alltså inte de där ”typiska” sakerna som de flesta besöker, ni förstår nog vad vi menar! 🙂

Det gamla rosa ”slottet” ligger beläget på den finaste delen av Cap Ferrat med oslagbar utsikt över bergen och havet. På villans baksida sträcker sig 9 (!!!) olika trädgårdar som har olika teman så som den spanska trädgården, den exotiska trägården, den japanska trädgården… Här togs det bilder kan vi lova, har nog aldrig uppdaterat storyn på instagram så mycket som denna dag! 😉

Inuti slottet finns stentrappor till flera olika våningar, på väggarna som är täckta av stuckaturer hänger målningar och byggnaden är inredd i gammaldags stil med guld, antika möbler, exklusivt porslin och tunga tyger. Det finaste av allt var utsikten över Cap Ferrat i denna trappuppgång. Hur vackert?!

Ute är det små vattenshower var 20:onde minut i trädgårdens alla fontäner. Det spelas gammaldags musik medan vattenstrålarna dansar, det kändes som att man reste tillbaka i tiden medan man gick i trädgården med ett 100 år gammalt slott bakom sig.

Kvinnan som står bakom denna idé hette Beatrice De Rothschild och var en baronessa. Hon var en del av den förmögna Rothschild familjen och fullföljde sin önskan om ett eget rosa hus. Resultatet blev denna slottsliknande byggnad där det krävdes minst 30 trädgårdsmästare för att se efter dessa magiskt fina trädgårdar där det fanns minst 100 olika sorters rosor.

Trädgårdarna är fyllda med antika, exklusiva statyer och det känns som en saga att gå igenom de alla. Just denna plats kallades för ”the temple of love”.

Som sagt, så vackert ställe… Vi stannade här i över 3 timmar, fattar ni vad vi trivdes då hehe. Hörde även att flera hyr denna plats för bröllop, alltså tänk er tanken att gifta er i denna trädgård framför ett rosa slott?! Hur drömmigt låter inte det…

Våra outfits kommer från Nelly, hade tänkt länka men de båda är tyvärr helt slutsålda. Älskar dessa set, så himla fina!

En underbar dag på en magisk plats! Om ni åker till Cap Ferrat och gillar drömmiga omgivningar så får ni inte missa detta ställe, liknar verkligen ingenting annat vi har sett förut. Men kom ihåg vart ni läste om det först! 😉

Nu ska vi snart ta oss ut och fota lite instagram material, senare ikväll ska vi testa på en restaurang med Michelin stjärna, ska bli så spännande. Uppdaterar er självklart senare om vad vi tyckte, kram på er hjärtan!<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..