W – VEGAN CHURROS

VEGAN CHURROS (!!!)

Ok ni som tror att allt veganskt endast är nyttigt och grönt – så tror ni fel. 😉 Vem hade kunnat tro att allt på dessa bilder är veganskt? Vi testade nämligen idag att göra vegan churros och vi kan lova er att de smakar minst lika gott som de ser ut. Vi hittade receptet på Pinterest, men har översatt det till svenska mått nedan. 🙂

DU BEHÖVER (för ca. 15 churros):

1.2 dl vatten

1 matsked socker

1 nypa salt

1 matsked kokos olja/fett

2.3 dl mjöl

Frityr olja

GÖR SÅHÄR:

1. Hetta upp vatten, socker, salt och kokos olja/fett tills sockret har lösts upp. Ta bort kastrullen från plattan och blanda i mjöl. Låt degen svalna tills den är tillräckligt kall så att du kan ta på den utan att bränna dig.

2. Häll degen i en sprits och spritsa upp degen i den form du föredrar.

3. Hetta upp oljan, var säker på att du inte har i för mycket så att det inte kokar över. Lägg försiktigt i churrosen i oljan och fritera i 3-4 minuter tills de fått en gyllenbrun färg. Om churrosen fortfarande är degiga inuti så är plattan på för hög värme.

4. Rulla churrosen i socker. Avsluta med att strö över lite florsocker. Vi smälte mörk choklad (vegansk) som vi sedan doppade de i! Mums…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..