W – ULLA WINBLAD

Ullawinblad
Ullawinblad1

Igår stod mysig middag på schemat! Våra kusiner Cilla och Viktor har och ska fylla år så vi passade på att fira de med en middag på Ulla Winblad. Där beställde vi in bubbel medan vi försökte besluta oss om vad vi skulle äta.

Yesterday evening we had dinner at Ulla Winblad to celebrate our cousins Cilla and Viktor. We ordered champagne while we tried to figure out what to eat!

Ullawinblad2

<3<3

Ullawinblad3
Ullawinblad4

Vi provade deras ”veganska sill-tallrik” vilket var olika betor, aubergine, kapris inlagda i olika smaker. Detta var kul att testa och tummen upp för att de försöker göra traditionell husmanskost mer passande för oss som inte äter kött. 🙂 Dock var smakerna alldeles för syrliga enligt oss.

We tried the vegan “sill-bricka” which consisted of beetroots, aubergine, capers… This was fun to try and thumbs up for their attempt to make traditional Swedish food suitable for us who don’t eat meat. 🙂 But the flavors were a bit too tart for our taste.

Ullawinblad5
Ullawinblad7

Till varmrätt tog vi den veganska biffen med svampsås, sommargrönsaker och kokt potatis! Detta var jättegott, hade kunnat dricka svampsåsen då den var så smarrig. 😛 Först var vi inte sugna på efterrätt, men mamma beställde in deras citronmarräng paj som vi smakade och den var gudomlig.

Vi har nog aldrig varit stora fan av traditionell husmanskost, men gillade med detta ställe att all mat var så vällagad och att de kunnat få ihop lite mer annorlunda veganska rätter. 🙂 Dock måste vi säga att ”väntetiden” på maten var under all kritik. Tror vi fick vänta över 40 minuter på att bara få in förrätten och sedan 30 minuter till innan varmrätten kom.

 Nu är vi påväg på födelsedagsbrunch! Perfekt en söndag.<3

Then we had the vegan beef with vegetables, mushroom sauce and mini potatoes. This was so tasty, especially the mushrooms sauce! First we were not hungry for dessert, but mom ordered the lemon meringue pie and it was absolutely delicious.

We have never been a fan of traditional Swedish food, but what we liked about this place was the well-cooked food and their attempt to cooking a bit more different vegan dishes. 🙂 But we have to say that we had to wait way too long for our food. We got to wait over 40 minutes until our starters were served and additionally 30 minutes before we got the main dishes.

Now we are on the way to a birthday brunch. Perfect Sunday activity!<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..