VANESSA – FALL IS COMING

Dags för en mysig liten höstlista! Även fast den riktiga hösten inte är här än, så känns det passande med tanke på att det var så ruggigt ute idag… Känner mig på något sätt så blandad inför denna årstid, känns som att jag såklart inte är klar med sommaren, men att jag är så redo för hösten nu. Hur känner ni?

En höstbild från ditt arkiv:

Madebywhost

Beskriv din kommande höst i tre ord:

Förändringar!! Inspirerande och spännande.

Vad är det bästa/sämsta med hösten?

Det bästa är såklart det där självklara: att tända ljus, mysa framför en film, alla fina höstfärger. Men det jag verkligen tycker är det allra bästa är att hösten på något sätt för med sig nya utmaningar och möjligheter, hösten betyder en början på något nytt. Älskar med hösten att komma tillbaka till rutiner. Det sämsta är såklart kylan, mörkret och tröttheten som tycks infinna sig så fort solen och de ljusa dagarna försvinner? Även att mörkret för med sig så lite inspiration.

Madebywhost 5b96e55d21565

Hur höstmyser du?

Med en god, höstig pasta (gärna med kantareller!!) i soffan framför en serie där tända ljus såklart är ett måste. Fina höstdagar får gärna innehålla mysiga promenader i den där krispiga luften som infinner sig vid den här tiden på året. Och det mest självklara av allt: en massa kattmys.<3

 Vilka böcker har du planerat att läsa i höst?

Har precis börjat läsa ”Straffrätt och mäns våld mot kvinnor. Om straffrättens förmåga att producera jämställdhet”, en ganska tjock bok så den kommer ta ett tag att ta sig igenom, men den verkar så intressant. Vill även läsa Katarina Wennstams nya bok ”Har du ingen humor?” innan skolböcker säkerligen kommer att ta över läsandet. 😉

Madebywhost 5b96e5a941860

Dina bästa hösttips?

– Se hösten som en början på något nytt, precis som jag skrev ovan. Det är lätt att känna lite ångest över att sommaren är slut, men som vi alltid bukar tänka: inget kan ju vara för evigt, och sommaren kommer ju igen nästa år… Hösten betyder en nystart för många där man gärna testar på något nytt, så ta vara på varje möjlighet du får.

– Se så många avsnitt av den där favoritserien som du kan!! Hösten betyder att vi går mot mörkare tider vilket även betyder att man inte behöver ha ”dåligt samvete” för att man har seriemaraton när det annars under sommaren har varit så fint väder ute. 😉

– Träna!! Ta långpromenader eller testa på någon ny sport/aktivitet. Hösten är perfekt för att prova något nytt då det är nu som allt börjar om.

Hur ser din höstoutfit ut?

Färgkartan ska gå i mycket beige, älskar den färgen. Är inte så förtjust i de vanliga höstfärgerna så som mörkbrunt och vinrött, men beige, svart, grått och smaragdgrönt är mina färger i höst. Mycket polotröjor då det är ett av mina favoritplagg, kostymbyxor, kavajer, stickade tröjor (inte för over-size dock), snygg denim i någon mörkblå nyans och gulliga, vippiga kjolar. På fötterna bär jag gärna ankle boots med en lagom hög klack. 🙂

Madebywhost 5b96e6927bce0

Något tips på hur man botar höstdeppigheten?

Tänk på varför du är deppig och därefter fråga dig själv om det verkligen är något så stort och viktigt att det behöver ta din energi? Hösten kommer komma, vare sig vi vill det eller inte, så det bästa är ju helt enkelt att finna sig i det. Gör det mysigt hemma, laga mat som du tycker om, hitta på saker med vänner och familj och det som jag tror är väldigt viktigt: ha saker att se fram emot, litet som stort.

Två nya grejer du vill lära dig i höst?

Åh! Är så säker på att jag kommer att lära mig så mycket den här hösten, inte minst i skolan, men även i att flytta hemifrån, bo i en ny stad etc. Men något jag verkligen vill lära mig mer om är riktig fakta kring det jag tycker är intressant samt att bli bättre på att underbygga diskussioner med bra argument.

Madebywhost 5b96e6d7bcb2d

Vilka serier rekommenderar du att följa?

Prison Break: För er som fortfarande inte sett denna så är det verkligen ett måste. En mer spännande serie får man leta efter…

24: Även denna är så sjukt spännande, och som bara blir bättre för varje säsong.

The OC: Så mysig serie!! Se den.

One Tree Hill: En till supermysig serie, bättre än OC till och med. Älskar så många av karaktärerna i denna serie, och den är verkligen en blandning mellan kärlek, intriger, spänning och så mycket gråt. Amaziiiing.

Desperate Housewives: Behöver jag säga något? Ni vet nog redan att vi båda älskar denna serie, men vi kan inte säga varför? Alla 8 säsonger kan vi sträcktitta till de tar slut, och det är inte ett enda avsnitt som blir långtråkigt.

Top 3 favoritdrycker i höst?

Goda smoothies, bubbelvatten (såklart) och grönt te.

Madebywhost 5b96e703c9488

Vilken maträtt passar bäst på hösten?

Något med svamp; kantarellpasta, champinjontoast eller bara vitlöksstekta champinjoner med basilika och balsamvinäger serverat med sötpotatis/butternut pumpa och morötter. Mums.

Har du någon inplanerad resa den närmaste tiden?

Till London såklart, men det blir ju inte direkt någon resa då vi faktiskt flyttar nu… Känns fortfarande så konstigt att säga det? Sedan en vinterresa såklart.<3

LOADING..