Veckans recept: Quorn ”Sesame Jack”

IMG_8645

Veckans recept är en riktig höjdare och min inspiration kommer ifrån restaurangen TGI Friday’s förrätt vid namn ”Sesame Jack Chicken”. Har ni ätit den någon gång? Jag minns den som väldigt god och tänkte att det kunde vara kul med en vegetarisk variant! 🙂 Jag använde mig av quornbitar som smaksattes med sesamolja och sweet chili-sås, de är lätt friterade och serverade med färsk broccoli. Lägg till ris eller något annat tillbehör om du önskar!

DU BEHÖVER (till två personer):
– 300 g quornbitar
– 2 st ägg
– 1,5 dl vetemjöl
– 1,5 dl sweet chili-sås
– 3-4 msk sesamolja
– 2 tsk kinesisk soja
– En näve skalade sesamfrön
– 250 g färsk (eller fryst) broccoli

IMG_8651
IMG_8647

SÅHÄR GÖR DU:
1. Tina quornbitarna, mikron funkar bra om du inte har tid med något annat.

2. Blanda sweet chili-sås, soja, sesamolja och sesamfrön i en liten skål. Rör om.

3. Skär broccolin i bitar och koka ca 5 minuter. Häll av vattnet, men låt bitarna ligga kvar i kastrullen under lock. Då håller de sig varma fram till servering!

4. Vispa upp äggen i en skål, lägg mjölet i en annan. Vänd quornbitarna i: 1. Mjöl, 2. Ägg och 3. Mjöl igen. Ha ner de panerade bitarna i stekpanna med rikligt med olja, gärna rapsolja som har en naturell smak.

5. Krydda bitarna med salt och peppar (snåla inte) och stek tills de fått fin, gyllene yta.

6. Ha ner sweet chili-blandningen i pannan, se till att sänka värmen lite så det inte sprätter så mycket. Låt såsen stekas med i pannan i ytterligare några minuter. Smaka av med salt & peppar.

Servera dina Sesame Jack-inspirerade Quornbitar tillsammans med den nykokta broccolin. En snabb och riktigt god lunch/middag är redo att avnjutas!

IMG_8650

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Mitt nyårslöfte!

IMG_8096

Igår skrev jag ett inlägg med fyra tips till dig som har som nyårslöfte att bli vegetarian/äta mindre kött – men vad är mina nyårslöften då? Under 2018 hade jag inga direkta nyårslöften, vilket jag mådde väldigt bra av.

Därför har jag för avsikt att tänka på samma sätt i år, men jag har en teori jag ska försöka ta in i min vardag. Jag pratar om The Power of Now! Jag vet att det finns böcker med samma namn, dessa har jag inte läst och de låter lite… flummigare än vad jag tänker mig (OBS! Fördom, har alltså inte läst boken/böckerna). Men jag har benat ut vad som orsakar de perioderna i mitt liv då jag är mest stressad. Varför blir jag stressad? Jo, för att jag lägger saker på hög. Får jag en faktura som ska betalas så räcker det inte med att jag skriver ner förfallodatumet i min kalender. Då ligger den anteckningen ändå bara och stressar mig ända fram till sista betalningsdagen då jag vanligtvis tar tag i fakturan och betalar den. I år ska jag betala fakturan direkt!

Får jag ett halvjobbigt mail? Då svarar jag på en gång, jag väntar inte i tre dagar bara för att det är jobbigt. Ser köket stökigt ut? Då tar jag hand om det på en gång, jag väntar inte till strax innan läggdags ‘bara för att’. Det här går alltså att applicera på väldigt många olika saker i min vardag.

I år ska jag helt enkelt göra saker NU – inte sen. Jag vet nämligen att jag mår sååå mycket bättre av att ta tag i det på en gång!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Nytt i vardagsrummet

Inlägget innehåller reklamlänkar/adlinks från MIO, Ellos och Cervera.

IMG_8703

Den senaste tiden har mitt och Oskars vardagsrum fått genomgå vissa förändringar. Framförallt har vi tagit in en del röda toner och jag tycker helheten är väldigt mycket bättre nu. Jag älskar tavlorna och är väldigt tacksam över att Oskar vågade ge mig fria händer där.

Nu kanske ni inte kommer ihåg exakt hur det såg ut innan och jag har tyvärr inte några riktigt bra ”före”-bilder. Men i det HÄR Youtube-klippet gör jag en apartment tour, då får ni en tydlig bild. Den är drygt 1,5 år gammal så vissa saker har tagits bort sen dess, men ungefär så såg det ut innan vi började byta ut vissa grejer.

Namnlöst-1
Lampa: IKEA – Liknande HÄR // Kuddar: MIO – Ni hittar deras kuddsortiment HÄR

IMG_8707
Här ser ni tavlorna bättre!

IMG_8708
Rund ljusstake: Klong – HÄR // Plastblomma: NK

IMG_8706
Den här lampan är densamma som hänger i taket, men här är den vänd åt andra hållet. Smart va? 😉

IMG_8711
Röd puff: Åhléns // Ljustakar: Orrefors – HÄR // Blomvas: Klong – HÄR

Så vad tycker ni? Jag tycker personligen att vardagsrummet känns väldigt mycket roligare nu!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..