Sugen på fredagsmys?

IMG_7932
IMG_7933

De här bilderna ger mig verkligen fredagskänslor i hela kroppen! Just ikväll ska jag och Oskar ut på restaurang och äta middag, men många eftermiddagar i slutet på en vecka är det här det ENDA jag längtar efter. En påse popcorn, ett iskallt glas cola och god mat på spisen.

IMG_7938
IMG_7941
IMG_7942

Det känns som att många hävdar att de gör världens bästa Carbonara – och jag är en av dem. Den är 100% icke-traditionell eftersom den inte innehåller guanciale/bacon/något annat kött, men däremot innehåller ganska mycket grädde. Jag kan däremot garantera er att den är 100% god, det är väl ändå det viktigaste?

Är ni sugen på ett härligt fredagsmys ikväll så är i varje fall cola, popcorn och min goda Carbo tre viktiga komponenter. Receptet hittar ni HÄR!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Helgens planer

Inlägget innehåller reklamlänkar/adlinks från Gina Tricot.

Img 7024

Hej på er! Här kommer helgens planer…. 

FREDAG: Den här bilden är inte tagen idag, men ungefär såhär ser jag ut just nu. 😉 Min hy mår oerhört bra just nu och jag har kommit in i en rutin jag verkligen gillar. Den innehåller ett par-tre olika ansiktsmasker som jag varierar mellan. Men nog om det! Idag ska jag träna med Frida för att sen åka hem och plugga, plugga, plugga. Ikväll tror jag att jag & Oskar ska ut och äta, men han är lite hemlighetsfull. Han har sagt att jag ska äta ett sent mellis och klä mig ganska fint. Vi får se! 😉 

Namnlöst-1
1anHÄR // 2anHÄR // 3anHÄR

LÖRDAG: Fridas födelsedag!!! Den börjar med ett rörlighetspass på gymmet, samt styrka/teknik i marklyft. Sen åker vi hem, gör oss i ordning och drar in till stan. Hon, jag och Sonja ska sätta oss på en uppvärmd uteservering och dela på en flaska bubbel. Jag tänkte inviga mina nya kostymbyxor från Gina Tricot som är tänkta att vara ankelkorta, därför är dom perfekta för mig i längden – haha! Jag har de helsvarta, men hur coola är inte de med mönster?!

Sen bär det av hem till Frida och Kim där killarna har lagat mat, där ska vi sen äta & föra innan vi åker tillbaka in mot stan. Jag tror det kommer bli en jättebra dag/kväll!

SÖNDAG: Som vanligt – inga planer. Är vi duktiga så åker vi och handlar inför veckan som kommer, men jag tror dessvärre inte att det kommer hända. Är det fint väder skulle jag dock vilja komma ut i friska luften lite!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Q/A – Trött som vegetarian?


Q:
 Hej Mathilda! Jag har varit vegetarian helt och hållet nu lite mer än två veckor. Jag är så trött. Jag har ingen ork. Försöker träna son vanligt och äta, dricka och sova bra, men det går inte bra.. hade du det också så när du slutade äta kött?

Det här inlägget skrev jag för snart två år sedan, men sen dess har jag fått flera frågor på samma tema. Allra senast igår på Instagram DM. Så jag svarar på den igen. 😉 

Som svar på din fråga – JA!! Jag minns att jag vädjade till alla mina bloggläsare som inte äter kött och bad om råd, jag trodde liksom jag skulle vandra på rosa moln från dag 1. Jag fick i varje fall förklarat för mig att min kropp på sätt och vis detoxade i och med att den jobbade på att rensa ut all skit som finns i mycket kött man köper i butik idag.

Jag läste ett väldigt intressant inlägg på www.matsafari.nu om det faktum att en fläskytterfilé hon köpt i matbutik innehöll 88% kött – vad är resten? Såg man på ingredienserna så innehöll den druvsocker, vilket injiceras i köttet för att runda till smaker. Sen fanns även naturliga aromer, vad det nu kan vara i detta sammanhang i och med att filéen var okryddad och otillagad. E325, som framställs av salter från mjölksyra och förhindrar fettet från att härskna och gör så att köttet inte missfärgas. Slutligen också E451 som var förbjudet i Sverige innan vi gick med i EU. Hälsofarliga sjukdomar i kärl och i hjärtat har kopplats ihop med det här E-ämnet. Vill ni läsa detta inlägg och hitta källor på infon så finns det HÄR!


Innan jag slutade äta kött var dessa tillsatser något som min kropp var van vid att inta, mycket energi lades därför i början på att anpassa sig till att inte längre få i sig det. En detox, helt enkelt! Hursomhelst så försvann denna trötthet för mig efter ca 1,5 månader. Det kanske låter länge, men det är säkert individuellt precis som så mycket annat med kroppen. Det är i varje fall värt det i slutändan – kämpa på!!

PS. Glöm inte äta rätt multivitaminer som vegetarian/vegan! Jag äter en variant för veganer från Apoteket Hjärtat, samt extra D-vitamin. Brister av olika slag kan såklart också bidra till trötthet.

 

  1. Men tack!!!! Har aldrig tänkt på det??? Var också galet trött första månaden men var helt säker på att jag hade massa brister (järn och B12 som är vanligt) men hade endast lite försämrat D-vitaminvärde (som också påverka men det kunde inte bara vara det). Nu har jag ju fått svar!!! Såklart kroppen saknar ämnena och gör sig redo för att göra av med det. Så coolt egentligen, tack för detta inlägget🤗

  2. Jag vill bara ”rätta” ditt inlägg lite då det innehåller en del faktafel, hoppas du inte tar illa upp! Köper man en fläskytterfilé är den behandlad sedan innan. Fläskytterfilé är nämligen ingen styckningsdetalj från grisen utan köttet är detsamma som benfri kotlett. Det är helt enkelt ett finare namn för kotlettrad utan ben. Det är alltså inte allt kött du köper i butik som innehåller druvsocker och stabiliseringsmedel. Jag har själv jobbat med styck/paketering på ett av Sveriges största slakterier och allt kött som paketerades där var 100 % rent kött vilket det mesta av köttet man köper i butik också är. Det är SKITBRA att du uppmuntrar folk till att äta vegetariskt (jag är själv vegetarian) men det är inte så att människor som äter kött är fullproppade med konstiga ämnen på grund av detta. För som sagt, ”vanligt” kött innehåller inga tillsatser och det är upp till en själv som konsument att kolla på innehållsförteckningen. Ofta är det billigt kött (som på något sätt är behandlat) som innehåller tillsatser.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..