Den perfekta kakan!

Vissa tillfällen kräver något att fika på, men samtidigt kanske man inte har tid att göra något väldigt avancerat. I mina ögon är det ganska beigt med vanlig kladdkaka eller upptinade bullar från frysen som gjordes i påskas, för även fast det är gott så är det ju så otroligt klassiskt!! Jag har i varje fall ett jättebra tips på en kaka som är väldigt enkel och som går snabbt att göra, men som ändå inte är tråkig. Den här kakan kan vem som helst lyckas med, det lovar jag!

 

DU BEHÖVER:
Till kakan:
– 3 st ägg
– 3 dl socker
– 3 dl mjöl
– 2 tsk bakpulver
– 1 dl hett vatten

Till fyllningen:
– 125 g smör
– 1 dl mjölk
– 4 msk vaniljsocker

 

1. Vispa äggen och sockret vitt och poröst. Jag använde en elvisp för att jag har extremt klena armar, men är man stark så går det lika bra att göra det för hand. 

2. Tillsätt mjölet, bakpulvret och det heta vattnet och vispa samman till en jämn smet. Använder ni elvispen behöver ni inte vispa på högsta hastighet, för allt ska som sagt bara blandas ihop. 

3. Baka kakan i 30 minuter på 200 grader. Såhär såg min kaka ut när den var klar! (Oroa er inte ifall kakan stiger i ugnen, för den lägger sig när man tar ut den.)

 

 

4. Smält 125 gram smör, häll i mjölken och låt det sedan småkoka i ca 2 minuter under omrörning. Fyllningen kommer inte tjockna så stå inte och vänta på det, tanken är att de två ingredienserna ska blandas ordentligt. Dra sedan kastrullen åt sidan och tillsätt vaniljsockret. Kåt sedan fyllningen i svalna i ca 15 minuter. 

5. När kakan har svalnat lite (jag hade tid att vänta i ca en timme, men man kan göra det tidigare också) är det dags att dela den. Jag använde en brödkniv och det är inte alls så svårt som det låter. 

 

6. Dela upp fyllningen på båda delarna av kakan. Jag använde en sked och skopade ditt fyllningen successivt, om man bara häller över det tänker jag att det inte sprids ut lika bra eftersom det direkt sjunker ner i kakan. Lägg sedan ihop kakan igen, pudra florsocker över och servera! Resultatet ser ni på bilderna nedan. 

 

PS. Många av er har frågat om receptet på mina cupcakes som jag la upp på Instagram; det kommer!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..