10 saker om mig…

e798da21407cc742964a59b25dbf8116 (1)

I mitt inlägg ”Vad vill ni se mer av” så fick jag väldigt mycket önskemål om att jag helt enkelt skulle skriva ett inlägg om mig själv, detta för att en del nya läsare som tillkommit sen jag vann (Välkomna kära ni!!) kanske inte har så bra koll. För vissa kanske det här blir helt och hållet repetition, men för vissa kanske det här inlägget är fullt av saker de inte visste om mig. Jag har valt ut 10 saker, vissa mer väsentliga än andra, och sammanställt dem i denna lista:

1. Jag bor sedan den 5:e januari i min första, egna lägenhet i Västerort. Det är en 1,5:a på 54 kvadratmeter som jag bor i tillsammans med min pojkvän Oskar och jag trivs som fisken i vattnet, förutom att vissa grannar dessvärre har visat sig vara ganska högljudda…

2. Jag driver podcasten ”Mathilda och Andrea Blogpod” tillsammans med Andrea Hedenstedt sedan drygt två år tillbaka. Det var även i samma veva som vi började podda som jag startade den här bloggen, men det är inte sen i augusti förra året som jag varit anställd bloggerska och faktiskt satsat på den.

3. Jag tog studenten i juni år 2015 och har kommit drygt halvvägs på det sabbatsår jag valde att ta efteråt. Till hösten planerar jag att börja plugga och högst upp på min antagning satte jag Global Utveckling på Stockholms Universitet (note; ja, jag ändrade om i min ansökan i sista sekund och petade ner Uppsala Universitet till nr 2 på min ansökan).

4. Bakning och matlagning är ju som för så många andra intresserade mer en passion än ett faktiskt intresse för mig. Jag älskar att ha över vänner på middag och bakar så ofta jag kan. Här i bloggen lägger jag även upp veckomatsedlar där ni får följa hur jag väljer att ta avstånd från ”köttbullar och makaroner-träsket”.

5. Jag har en familj som växt till sig ganska rejält under de senaste åren. Mamma och pappa, som är skilda, har båda en ny partner. Förutom Rebecka, min biologiska lillasyster, så har jag två bonussyskon på mammas sida och en halvsyster på pappas sida. Räknar såklart alla som syskon precis som Rebecka, inte direkt så att jag särskiljer min halvsyster Olivia från Rebecka, men nu förstår ni hur allt hänger ihop.

6. Förutom med bloggen så jobbar jag just nu på SEB Fondförsäkring, där jobbar jag med återköp av diverse kontotyper. Det är många som har frågor om detta jobb och för att besvara några av de återkommande frågorna; Det är ett heltidsjobb måndag-fredag, jag har jobbat här sen i mitten av januari och jag fick jobbet genom att helt enkelt söka det.

Avslutar denna lista med 4 snabba fakta om mig:

7. Jag fullkomligt älskar dokumentärer. Det spelar egentligen inte roll om de handlar om miljö, brott, naturkatastrofer, en människas liv, djur eller något som hänt i historien – I’m obsessed.

8. Om jag fick välja en rätt att äta varje dag för resten av mitt liv skulle det vara spaghetti med köttfärssås, allra helst från Vapiano.

9. Mina favoritfärger är vitt, blått och militärgrönt. På kläder gillar jag även ljusgrått och självklart svart.

10. Tre sporter/aktiviteter jag alltid ångrat att jag inte började på som yngre är motorcross, dans och saxofon. Cross för att det är coolt, dans för att det vore så himla skönt att veta att man var bra på och saxofon för att det inte finns något kaxigare instrument på hela denna planet.

LOADING..