Justin Bieber – yey or nay?

justin-bieber-purpose-world-tour-2016-photo-banner-600x225

Som jag skrev lite tidigare så gick ju jag och Andrea på JB’s konsert här i Stockholm i fredags. Vi var på hans förra konsert för några år sedan och tyckte den var hur bra som helst, även fast vi inte var världens största fan då heller. Men han är ju ett musikaliskt geni och det är ju alltid en väldigt häftig upplevelse att gå på spelningar med en så stor artist. Vi var hursomhelst väldigt taggade inför den här konserten.

Det känns nästan onödigt att skriva det här inlägget eftersom i princip alla andra har skrivit exakt samma sak, men vi var inte helt saliga när vi gick därifrån. Egentligen ganska besvikna. Justin är oerhört duktig, det märktes så otroligt tydligt på de låtar han faktiskt sjöng. Men när han bara sjöng på kanske… 15% av de låtar han framförde så blir man ju såklart besviken, man hade ju förväntat sig att han skulle sjunga. Och ja, jag vet att det är supervanligt med playback i bakgrunden, speciellt när det kommer till artister som Justin som dansar väldigt mycket. Men denna playback ska ju komplettera den egna sången, inte ersätta den. Både jag och Andrea tyckte det blev lite nonchalant i och med att många betalat hur mycket pengar som helst för att få se honom.

Och jag vill inte bli missförstådd nu, jag är precis som många Andrea ett väldigt stort fan av Justin, vi valde ju också att lägga pengar på att se honom. Han är riktigt, riktigt duktig, men jag tyckte inte han riktigt visade det i fredags. Och jag vet att han bara är människa, kan ha dåliga dagar, blir trött av turnélivet etc etc. Men då tycker jag att det är hans ansvar att inte göra så långa världsturnéer, han ansvarar ju för hur han framställs som artist och det är hans varumärke som blir förstört om han underpresterar på flera stopp på touren. Så hade jag tänkt i alla fall!

  1. Men sjöng på ca 15 % av låtarna? Nu måste du ju överdriva.. Jag var också på konserten i fredags och tyckte han var grym. Visst hade han playback på och slutade sjunga när han skulle vid några tillfällen, men tvärtom så sjöng han mer live än vad han inte gjorde det. Har filmat de flesta låtarna och när jag tittar på dom så sjunger han minsann på alla, inte alltid hela låten men ändå.. Håller med till viss del men tycker vissa överdriver lite.. Men bara min uppfattning 🙂 Kram på dig

  2. Jag älskade konserten i fredags. Vi borde vara glada att vi gick då och inte i torsdags. Sen bestämmer nog inte Justin alla sina stop, utan hans manager (vad jag har hört) bestämmer väldigt mycket. Det är synd att han blir som en produkt som managern ska tjäna pengar på…

    Anyways, I loved it.

  3. Ja, jag håller med om att han sög men om du läser på lite om Justins liv på sistone lär du nog märka att det inte handlar om lite nonchalans eller att inte veta bättre än att åka på världsturné. Det är nog inte riktigt upp till honom längre. Jag tror han hatar kändisskapet. Amy Winehouse kidnappades halvt till sina sista spelningar, just saying. Helt befogat med kritik mot spelningen, men det är väl inte riktigt så enkelt som du får det att låta.

    1. Om han kidnappas ut på världsturne och hatar att vara känd tycker jag isåfall det är hans ansvar att säga upp sig från de som styr över honom, inte direkt så att han behöver pengarna han tjänar på denna tour. Bättre att isåfall göra enstaka spelningar och känna att man kan prestera och tycker att det är kul. Precis som du säger så är det bara en halvdålig spelning som vi fans ser, vi ser inte ett dåligt management och baksidan med att vara känd. Så oavsett anledning skadar det hans varumärke! Förstår du hur jag menar?

      1. Absolut, jag håller helt med. Tror bara han är för inne i karusellen och mår för dåligt för att vara så rationell. Det här är ju hans liv sen 10 år tillbaka typ.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..