5 vardagsmiddagar

Det som dom allra flesta av er efterfrågar att se här i bloggen är tips på snabba, enkla vardagsrätter. Vegetariska sådana såklart! 😉 Om du som läser inte är vego och vill ha recept på innehåller kött kan ni ju alltid gå in på min kategori ”Matlagning” och gå bak ca 1,5 år. Men jag uppmuntrar såklart så många av er som möjligt att våga testa vego, jag tror ni kommer bli positivt överraskade.

I det här inlägget tänkte jag i varje fall sammanfatta 5 av de senaste vardagsrecepten jag lagat- och lagt upp här i bloggen. Hoppas ni gillar dom!

MIDDAG NR 1:

Marinerad halloumi med grekisk sallad – Halloumi som fått ligga till sig i sweet chili-sås & soja (som blir såååå god), en god sallad med mycket olja- och vinägerdressing, samt en hemmagjord tzatziki till. Den här middagen gör du under 30 minuter och inlägget med recept hittar ni HÄR! 

MIDDAG NR 2: 

Hemmagjord tomatsoppa med ost-toast: Att göra tomatsoppan själv tar förvisso något längre tid än att värme en Kelda-tetra i mikron, men det blir å andra sidan såå mycket godare. Krydda ordentligt och servera med valfria tillbehör, exempelvis varma mackor eller någon god sallad. Receptet är superenkelt och går att hitta HÄR.

MIDDAG NR 3:

Pasta Pomodoro: Vi fortsätter i tomatens tecken, här kommer nämligen min hemmagjorda Pomodoro vilket är en mustig tomatpasta. Superbillig maträtt att göra som blir godare desto längre tomatsåsen får puttra! Den här rätten blir garanterat godare hemma än om man beställer den på restaurang, hemma kan man ha i ordentligt med lök och kryddar, samt toppa med riven parmesan och färsk basilika som jag gjorde. Stort tips – receptet finns HÄR. 

MIDDAG NR 4: 

”Beef style strips” med bulgursallad – Substituten från märket FRY’s har jag skrivit om tidigare, men både deras burgare och strips är supergoda och dessutom stora favoriter hos Oskar. Här gjorde jag en bulgursallad med sweet chili-stekta strips, till det hade jag sedan en busenkel soja-dipp. Även detta är väldigt snabb och enkel middag som ni hittar receptet på HÄR!

MIDDAG NR 5:

Hemmagjord pizza: En vanlig helgrätt som inte får underskattas eller dömas ut för snabbt, hemmagjord pizza kan nämligen varieras i oändligheter och bli betydligt fräschare än pizza man köper färdig. På med dina favoritgrönsaker och servera med lite färsk ruccola ovanpå, det behöver inte bli svårare än så. Receptet finns HÄR!

  1. Hej Mathilda! Tack för massa grymma tips och inspiration i matväg <3 Är Oskar också vegetarian? Och om inte hur löser ni det, äter ni alltid vegetariskt eller kan han köpa hem icke-vegetariskt mat att äta isåfall? Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..