Veckans recept: Halloumipytt med sweet chili-dipp


Pytt i panna, är inte det en sån där riktig klassiker från barndomen? Direkt från frysen och ner i pannan, i alla fall den man köper färdig. Här kommer en version som i och för sig tar något längre tid att förbereda, men som ändå är en billig, enkel och snabblagad vardagsräddare. Just how we like it! 😉 Denna gjorde jag med halloumi för det var det som fanns hemma, men både quornbitar, Tzay eller något annat går säkert minst lika bra.

TILL EN PERSON BEHÖVER DU:
– 1 st mellanstor potatis
– 1 st mellanstor palsternacka
– 1 st mellanstor morot
– Röd lök efter tycke och smak, jag använde ungefär en fjärdedels lök
– Halloumi efter tycke och smak, jag använde typ en tredjedels paket
– Haricot verts efter tycke och smak, jag använde ungefär 10 st
Till dippen: 3 msk sweet chili-sås, 0,5 tsk soja

Mycket ”efter tycke och smak” här, men det är helt enkelt inte så noga med måtten i den här rätten!

1. Tärna rotfrukterna i små tärningar, stek sedan dessa i en stekpanna med lite olja i ungefär 5 minuter och häll sedan av på en tallrik. Jag förkokade inte mina rotfrukter och för att dom ska hinna mjukna så stekte jag på dom lite själva först.

2. Hacka löken och dela halloumi & och haricot verts i bitar, stek sedan dessa tillsammans i stekpannan som du nyss hade rotfrukterna i. Stek till önskad färg och addera sedan rotfrukterna. Krydda av med salt & peppar, blanda ihop pytten och häll sedan av på tallriken du tänkt äta ifrån.

3. Dippen vänder du snabbt till genom att blanda sweet chili-sås och soja. Smaka av så du inte tycker det blir för salt, ha isåfall i lite mer sweet chili.

Dinner/lunch is served!

  1. Hej! Vill bara påpeka en grej som jag tänker på varje gång jag går in här o det är att rubrikerna är väldigt svårlästa! Alltså typsnittet är svårläst. Vet inte om det är bara jag men ville bara informera dig! Tack för en super bra blogg!

  2. Har du tips på personer att följa med typ blogg, youtube eller instagram för att hitta mat-inspo? Har du några speciella konton du följer för att bli inspirerad när det gäller mat/bakning, eller letar du bara efter recept när du behöver inspo, eller är det du själv som är ”källan” i din inspiration när det gäller mat?

    Gillar verkligen att du tipsar om recept som är liksom enkel vardagsmat 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..