Taco 2 ways


Först ut har vi den här stjärnan; halloumifajitas! Det har blivit något av en klassiker hemma hos oss, vi äter det ganska ofta. Till vardags äter vi oftast rätten som den är, ev med lite guacamole som på bilden ovan. På helgerna brukar vi däremot gå all in på andra taco-tillbehör!

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– Ett paket halloumi
– En röd paprika
– 4 stora champinjoner
– En liten gul lök
– En kryddmix ”Fajitas”
– Tacobröd
– Valfritt: Guacamole, riven ost eller andra goda tillbehör

1. Hacka grönsakerna i mindre bitar. Stek i en stekpanna tills dom blivit mjuka och ev. fått lite färg. Ställ åt sidan.

2. Skär halloumin i pommes frites-liknande stavar. Stek i stekpanna tills dom fått ordentligt med färg.

3. Ha ner grönsakerna i stekpannan igen och ha ner Fajitas-kryddorna. Tillsätt en liten skvätt vatten och låt puttra på låg värme i någon minut.

4. Servera tacobröd med valfria tillbehör!


Igår lagade vi quesadillas till middag, vi har gjort det flera gånger men den här varianten blev lite extra god. Jag tror att tricket var att addera lite creme fraiche i fyllningen, då blev resultatet betydligt krämigare! Vi gjorde våra quesadillas på quornfärs, men vill man hellre ha sojafärs eller något med kött så funkar det såklart också.

TILL FYRA PERSONER BEHÖVER DU:
– 8 st tacobröd
– 250 g quornfärs
– 5 st champinjoner
– 1 st röd paprika
– En burk majs
– 1 st gul lök
– 1 påse Taco-kryddmix
– 3 msk creme fraiche
– Riven ost
– Tacosås

1. Sätt ugnen på 250 grader. Hacka alla grönsaker och ha ner dom + burken med majs i en stekpanna. Stek tills dom känns mjuka.

2. Ha ner quornfärsen och låt den stekas med grönsakerna i ytterligare ett par minuter. Ha sedan ner kryddmixen och creme fraiche. Blanda noga.

3. Bre ut ett lager tacosås på fyra stycken tacobröd. Fördela ut den varma fyllningen på dom fyra bröden och toppa sedan med ett lager riven ost. Lägg på de sista fyra tacobröd som lock.

4. Sätt in i ugnen i ca 5 minuter, låt svalna något och skär i trianglar. Servera som dom är eller tillsammans med guacamole!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..