Recept: Bakpotatis med pestoröra


En rätt man ofta kan hitta på caféer och andra typiska lunchställen är en bakad potatis fylld med någon slags röra, ofta Skagen. Jag tänkte att det kunde vara kul med en vegetarisk variant och resultatet blev det här; en bakad potatis fylld med en pestoröra! Förutom pesto så innehåller röran quorn, sojabönor och rödlök. Jag hade fördomen att bakpotatis tar väldigt lång tid att göra, men det stämmer ju verkligen inte. 10 minuter i micron så är den klar – snabbare än vanlig potatis alltså. 😉

FÖR TVÅ PERSONER BEHÖVER DU:
– 2 st bakpotatisar
– 0,75 dl créme fraiche
– 3 msk majonäs
– 3-4 msk pesto
– 2 st quornfiléer
– En halv rödlök
– 1 dl sojabönor
Valfria tillbehör, jag hade cocktailtomater och haricot verts


SÅHÄR GÖR DU:
1. Nagga några hål i bakpotatisarna med en gaffel. Tillaga dom i micron, för mig tog det ungefär 10 minuter. För mig tjöt potatisarna en del och jag fick lite smått panik, men det verkar vara vanligt!

2. Stek quornfiléerna hela, skär dom sedan i mindre bitar. Mina bitar var ungefär 1 x 1 cm.

3. Blanda samman créme fraiche, majonäs och pesto. Smaka av med salt och peppar efter tycke och smak. Blanda ner finhackad rödlök och sojabönor i röran och blanda noga.

4. Ha ner de något avsvalnade quornbitarna i röran, blanda om.

5. Skär ett kors ovanpå din bakade potatis och tryck upp den. Fyll bakpotatisen med din pestoröra och toppa av med några grönsaker du gillar. Klart!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..