Veckans recept: Pastarullar med morot & zucchini


Nu är det dags för veckans recept, alltså det receptet som jag blev lite extra nöjd med den här veckan! Den här veckan blev det pastarullar med morot, zucchini och vitlökssmakande färskost. Dessa tillagade jag i ugnen med en stark tomatsås och riven mozzarella på toppen. Riktigt enkelt och riktigt gott!

TILL TVÅ PERSONER BEHÖVER DU (10 st rullar):
– 5 st färska lasagneplattor
– 1 st zucchini
– 2 st morötter beroende på storlek
– Färskost med smak av vitlök & örter
– 400 g färdig pastasås av sorten ”Arrabiata”
– 100 g riven mozzarella


SÅHÄR GÖR DU: 
1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll ut tomatsåsen i botten på en ugnsform.

2. Ta hjälp av en osthyvel och hyvla remsor av zucchinin och morötterna. Tänk ungefär 2 skivor zucchini och 4 skivor morot per pastarulle.

3. Dela lasagneplattorna i två delar på längden och doppa en pastaremsa åt gången i varmt vatten. Det räcker med ungefär 5 sekunder, det är bara för att de ska mjukna lite och bli enklare att rulla.

4. Använd en smörkniv och bre på färskost på varje pastaremsa ganska direkt efter att du doppat i den i det varma vattnet. Lägg på morot och zucchini, rulla ihop till en rulle och lägg i ugnsformen. Gör alltså en rulle åt gången, man vill att den fortfarande ska vara mjuk och lättarbetad när du rullar den.

5. Toppa dina pastarullar med riven mozzarella innan du gräddar dom i ugnen i ca 15-20 minuter. Servera som dom är eller tillsammans med en god sallad!

  1. Hej Mathilda! Älskar verkligen din blogg och inspireras och lagar mycket av de recepten du lägger upp.
    Måste dock tyvärr säga att jag inte alls tycker om hur dina inlägg ser ut hos nya portalen. ibland är det till och med TVÅ reklamannonser i ett inlägg (som i det över) och det stör läsningen extremt mycket. Har kommit på mig själv att gå in på din blogg allt mer sällan (läste den tidigare var dag), och det har ingenting att göra med innehållet utan endast själv layouten.
    Förstår självklart att det måste visas annonser, men det räcker i mellan inläggen.
    Kram!!

    1. Hej Nina! Det här gör mig såklart väldigt ledsen då själva banner-annonseringen inte ligger i mina händer. Jag har dessvärre ingenting att säga till om på den fronten och det känns supertråkigt att den gör bloggen svårläst. Jag ska kolla det här asap och se vad som kan göras!! <3 <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..