17e maj


Idag är det den 17e maj och Norge firar sin nationaldag! Till skillnad från här i Sverige så är det verkligen en stor grej med flera traditioner och firanden. Så alla norrmän som läser min blogg; GRATULERER MED DAGEN! Själv så har jag koppling till Norge genom min bonuspappa som förvisso bott i Sverige i många år, men som är född och uppvuxen där. Det var även framförallt så det kom sig att vi åkte till Oslo och Drammen för några veckor sedan.

Som tack för att vi fick följa med till Norge så har vi ”barn” (alla är ju faktiskt vuxna/myndiga nu) bestämt oss för att styra ihop en riktigt bra 17e maj-middag för dom vuxna ikväll. Som ni vet tycker jag sånt här är suuuuperkul och lämnar ingenting åt slumpen.

Vad ni ser här är kvällens meny som vi ska bjuda de vuxna på. Varje rätt är inspirerad av något vi gjort eller sett på resan; Spiralen är t.ex. en lång, spiralformad tunnel som vi åkte upp till en utsiktsplats. På något sätt kommer förrätten vara inspirerad av den, och detsamma gäller varmrätten med Drammen (staden) och efterrätten med Konnerud (en gruva/grotta).

Ni kommer få se bilder på varje rätt imorgon och då kommer även recept på allting. Jag är väldigt spänd på mina raviolis, dom tog mig många timmar att göra igår så förhoppningsvis är dom goda! 🙂

  1. Vad roligt!!

    Har en fråga ang. förra veckans (tror jag?) podavsnitt. Där sa du som svar på att Andrea börjat äta vegetarisk kost att hennes säkert 10 flygresor varje år inte kommer i närheten av den påverkan som att äta kött har på miljön. Vad grundar sig det uttalandet i och har du några siffror som kan backa upp det? Är själv vego, så blir nyfiken! Kram 😊

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..