Q/A – Rebeckas studenttårtor


Q: Wow vad fina!! Kan inte du berätta lite mer om fyllningen, dekorationerna och så? Jag ska göra bröllopstårtor till min väns bröllop om drygt en månad så det är alltid bra med lite inspo. 😛 

A: Självklart kan jag göra det! Smakerna och fyllningarna är väldigt enkla; jordgubb och vanilj. Jag gjorde hemmagjorda tårtbottnar med äkta vaniljpulver i, sen fyllde- och täckte jag tårtorna med vaniljsmakande marängsmörkräm. Inuti gjorde jag en jordgubbsgömma som jag fyllde med färska jordgubbar. Jag hade totalt fyra stycken tårtbottnar och två av dom skar jag bort en liten cirkel i mitten av. Jag gjorde likadant med en Halloweentårta jag gjorde för några år sedan, här nedan kommer två bilder på dom bottnarna. Den fyllde jag med spindlar, men den här tårtan fyllde jag alltså med jordgubbar istället. 😉

Blommorna ovanpå tårtorna är också gjorde i marängsmörkräm, till de tvåfärgade rosorna och de stora ljusrosa blommorna använde jag tyllen 1M från Wilton. De små tvåfärgade blommorna och de vita blommorna är gjorda med tyllen 102, också från Wilton. Alla blommor är med andra ord helt ätbara!

  1. Hej! Jag har en till fråga om tårtorna. Hur får du blommorna att fästa på sidan? Tror du det går att fästa dem högre upp, utan att få stöd från ”bordet?” Ska göra födelsedagstårtor under veckan och använda mig av maröngsmörkräm för första gången. Brukar annars använda whipped cream cheese frosting men då är det svårt att dekorera sidorna med blommor etc. Så fina tårtor förresten!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..