Veckans frågor

Inlägget innehåller en reklamlänk från Gina Tricot.

Q: Hej! Jag har en till fråga om tårtorna. Hur får du blommorna att fästa på sidan? Tror du det går att fästa dem högre upp, utan att få stöd från ”bordet?” Ska göra födelsedagstårtor under veckan och använda mig av maröngsmörkräm för första gången. Brukar annars använda whipped cream cheese frosting men då är det svårt att dekorera sidorna med blommor etc. Så fina tårtor förresten!

A: När jag gjorde dessa blommor spritsade jag ut dom på en liten bit bakplåtspapper och ställde sedan in alla dessa bitar i kylen för att stelna. Jag använde sedan en kniv för att lossa blommorna och därefter placera dom på tårtorna. Då fick jag använda lite marängsmörkräm som lim och genom den metoden hade det inte gått att fästa dom utan stöd från bordet. MEN – spritsa istället dit blommorna på en gång, dvs när marängsmörkrämen är mjuk. Får dom stelna på tårtan på en gång är det säkert inget problem att inte bordet finns som stöd!

LinneHÄR

Q: Vilken storlek har du?
A: Jag bär XS, men hade lika gärna kunnat köpt en S. Jag upplevde att den mindre storleken gav bättre stöd för brösten och därför valde jag den.

Q: Hej Mathilda! Jag kan inte vara själv med att lida av studentångest och undrar därmed om du inte skulle kunna dela med dig av dina bästa tips för att inte må så dåligt över att ha tagit studenten? Jag vet att du nämnt att gymnasietiden inte var din bästa period i livet, men jag själv upplever den som det. Jag har bland annat rest till tre länder genom min skola (en studieresa och två festresor), lärt mig så mycket pga mina fantastiska lärare och klasskamrater och utvecklas en hel del som person. Dessutom ligger större delen av min identitet i skolan vilket gör det hela ännu jobbigare, vilket du kanske också kan känna igen dig? Att kapa kontakten med flertal personer och att sluta lära sig saker var och varannan dag får jag så mycket ångest av. Hur tänker du kring detta? Förstår om detta är en väldigt luddig fråga..

A: Hej finis! Vad jobbigt det låter, studenten ska ju vara roligt. 🙁 Jag ska erkänna att jag, precis som du säger, inte kan relatera supermycket till det här med att sakna sin klass. Det var inte den dominanta känslan för mig liksom. Däremot kommer jag helt och hållet ihåg hur jobbigt jag tyckte det var att bli av med alla sina rutiner och hitta sig själv, men jag tycker inte det egentligen behöver förknippas starkt med just studenten. Det kämpar jag fortfarande med! Skolan är en så given del av vår vardag och man får många nya inryck varje dag. Nu är det dags för dig att lära dig saker förutom bakom skolbänken, det ska också vara roligt. Jag har egentligen inget bra svar på din fråga, men mitt tips är att omvandla det här nya livet från något ångestladdat till något spännande och nervöst. <3

 

Q: Gjorde denna pajen igår, faaast jag gjorde om den lite.
Var så himla sugen på köttfärspaj igår (vego ofc) så jag la till 300 gram vegofärs,ruccola istället för bladspenat, ish hela burken med tryffelcremen och mer karamelliserad lök, eftersom köttfärsen fyllde upp desto större volym. (men okej förklara lite mer ingående kanske?)
Haha ville bara tipsa för köttfärsen gjorde den såklart ännu mera matig, och den blev så (jääääävla) god, tack så mycket för receptet Millie <3 <3
A: Oh jesus, blev SÅ hungrig nu. Det lät skitgott ju!! Har aldrig tänkt på att blanda färs med tryffel förut, men får upp många idéer i huvudet nu! Vad kul att det blev bra i varje fall, älskar när ni återkopplar på det här sättet!<3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..