The Venetian

I det här inlägget tänkte jag visa upp det superpampiga hotell vi bodde på i Las Vegas – The Venetian. Samtidigt som jag verkligen gillade Vegas så har jag sååå svårt att inte äcklas av den här västerländska lyxen. Hela Las Vegas i överlag är så himla ’over the top’. Stora entréer, gigantiska kristallkronor, fontäner, specialeffekter osv. Jag är superglad över att ha varit där och upplevt allt spektakel, men jag blir liksom inte jätteimponerad. Jag kan inte låta bli att tänka på alla resurser som hade kunnat investeras vettigare; exempelvis på bättre behövande människor, vår planet eller liknande.
Men om vi lämnar dessa tankar bara för ett litet slag så kan vi övergå till det positiva. Vårt hotell är inspirerat av Venedig, det såg man delvis i den pampiga lobbyn med detaljer i guld. Men självklart måste ju ett Venedig-hotell också ha Venedig-kanaler, eller hur? Båda invändigt och utomhus hade man byggt kanaler där man kunde åka gondoler från punkt A till punkt B. Ett helt våningsplan inomhus var uppbyggt som Venedig med husfasader, ”ute”serveringar och mysig belysning. Det var SÅ mysigt. Det fanns för i övrigt alltså en hel galleria inuti vårt hotell, detsamma på alla andra hotell vi besökte. Det fanns även ett tiotal restauranger bara på Venetian, alla med olika teman och inriktningar. Helt sjukt!
 1. Hej Mathilda,

  Nu kanske den här frågan kommer låta hård, men det är inte riktigt så den är menad – jag undrar bara uppriktigt hur du tänker kring detta.

  Du säger att du äcklas av den västerländska lyxen samtidigt som du flugit flygplan minst 4 ggr den senaste månaden, du åker utomlands flera gånger per år, köpt dyra märkesväskor och äger bra mycket mer kläder och skor än vad som egentligen hade behövts. Och därtill reser du även till dessa destinationer du beklagar dig över ändå, för vi alla vet ju om vad Vegas är för ställe. Jag personligen ser inget fel i att åka till ställen som Vegas, köpa dyra kläder och väskor, resa utomlands etc. om man känner att man har råd och tid – för all del – man ska unna sig! Vet även att du skänker pengar varje månad till välgörande ändamål.

  Jag känner mest att det krockar när man klagar på den västerländska lyxen när man själv lever den – för det gör vi ju. När vi äter på restaurang varje vecka, köper klädesplagget vi absolut inte behöver eller drar iväg på en weekend till Paris för pengar som hade hållit en hel by på fötter i flera månader i många utsatta länder.

  Känns det inte som dubbelmoral för dig att beklaga dig över den västerländska överdådiga lyxen (och då pratar jag inte bara om Vegas) samtidigt som du lever i den? Och känns det inte märkligt att det krävs ett ställe som Vegas för att man ska reflektera över sitt sätt att leva? Vore intressant att höra dina tankar kring detta.

  1. Hej! Uppfattar inte alls frågan som hård, snarare ‘mitt i prick’. Inget är rimligt i den västerländska världen och jag är definitivt en lika orimlig produkt av den. Jag tog med din fråga i poddavsnittet som släpps på tisdag, tyckte det var värt att kunna bolla frågan fram och tillbaka. Så lyssna gärna då! Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..