Veckans recept: Hemmagjorda halloumibiffar

Img 6987

Dom här biffarna har jag gjort flera gånger tidigare och jag gillar dom skarpt, därför blir dom Veckans Recept även fast det inte är en hel rätt. Ät dom tillsammans med det du tycker om; klyftpotatis och en god sallad, ris och en sötstark sås eller något annat gott. Vi serverade biffarna med det förstnämnda! Kom även ihåg att ni kan göra om kryddningen som ni vill, allra bäst gillar jag exempelvis dessa biffar när jag adderar 100 g riven parmesan och färsk basilika i smeten. Jag har även gjort varianter med oliver & soltorkade tomater och zucchini.

DU BEHÖVER (till 12 st biffar):
– 2 paket halloumi (jag använder Fontana’s)
– 5 mellanstora morötter
– 1 stor gul lök
– 3 st stora vitlöksklyftor
– 4 st ägg
– 1,5 dl ströbröd
Valfria kryddor, jag använde: timjan, en vitlök och örter-blandning, salt och peppar

Img 6985
Img 6981

SÅHÄR GÖR DU:
1. Riv halloumi och morot grovt och lägg allt i en bunke.

2. Tillsätt finhackad lök och pressad vitlök, blanda ordentligt.

3. Blanda noga runt ägg och ströbröd i en separat bunke, här kan du sen ha ner kryddorna. Det är lättare att se att de blandas ner jämt i smeten än om man har på kryddorna direkt på halloumi- och morotsblandningen. Var sparsam med saltet eftersom halloumi är väldigt salt i sig!

4. Låt bunken med ägg och ströbröd svälla i ett par minuter innan du har ner det i bunken med halloumin. Rör om ordentligt så allt ser jämnt blandat ut.

5. Provstek en liten bit av smeten för att se att du är nöjd med kryddningen. Sen är det bara att steka på biff efter biff på medelhög värme, de ska ha bra med stekyta och vara färdiga inuti.

Ready to serve!

Img 6991

  1. Hejsan!! Ska åka till Paris nu på Tisdag och undrar vilken resturang vi verkligen inte får missa (samt andra grejer vi inte får missa), vet att du gjort en massa guider om detta men vilken är den absolut bästa? Vi är inte vegiterianer 😇🙈

    1. Om jag bara ska ge er ett tips så är det restaurangen George’s, sen vill jag verkligen rekommendera er att handla picknick-mat på Le Bon Marché och äta den i parken nedanför Eiffeltornet! Jag skulle hoppa turistgrejerna och slå er ner på en uteservering med en flaska rose. 😛 Men om ni mot förmodan vill turista lite så är Pariserhjulet väldigt lagom; inte alls jättemycket turister (när jag varit där), knappt någon kö och man ser typ hela staden!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..