Veckans lista

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks

Hgfajgadjkngdk

Veckans bästa
Ja, mina kära. Det känns väl sådär att behöva lämna det sömniga, sydfranska klimatet för det lite mer hetsiga Stockholm. Men skall ej misströsta för denna vecka har jag en del roliga grejer att se fram emot, bland annat inspelningen av En del av mitt hjärta där jag kommer få se Christian agera framför kamera. SÅ. HIMLA. KUL. Framförallt eftersom vi träffades när jag intervjuade honom för just den här filmen. Har varit med från början, läst manus och träffat C mellan dansrepetitioner men aldrig fått vara med på riktigt. Väldigt, väldigt kul.

Veckans jobb
Som sagt, lite stressss att vara tillbaka men lika delar roligt att få sätta igång med allt igen. I veckan ska jag ha möte för att diskutera möjligheterna för frilansjobb, träffa gänget på Bonnier (som VeckoRevyn ligger på) och börja planera schemat för Fashion Week. Denna säsong blir det strikt jobb för mig, måste ta alla chanser jag har om hösten ska funka. Fast ser fram emot att ha kul också, gå på festerna och träffa alla människor.

Veckans plagg
Jag köpte en blommig pryl som är lite lik denna, funderar att ha den på någon fest men sedan såg jag Alice Stenlöfs Instagramstory där hon bar den här klänningen och dog lite grann inombords. Den ser ut som Kendall Jenners klänning, den här. VISST är den fin? 90-tal och tillräckligt glittrig för att ingen ska kunna undvika att se en. Älskar.

Veckans läsning 
How to murder your life av Cat Marnell. Ska berätta mer om henne och vilken jävla effekt hon haft på mig men det får bli ett annat inlägg.

Afterlightimage

Veckans shoutout
Igår drog jag direkt från Arlanda till lägenheten, lämnade väskan och drog ut igen för att möta Jasmin på en drink. Vi satt i tre timmar och bara pratade om allt och när jag gick hem var jag fylld av en sådan fruktansvärt härlig känsla. Hon får mig alltid att må så innerligt bra och är en sådan vän som man ibland känner att man inte är värdig, om ni förstår hur jag menar? Som att man aldrig kommer vara bra nog för att förtjäna någon som ger en så mycket. Så veckans shoutout går till henne. Denna otroliga, inspirerande, starka och smarta tjej som jag beundrar så mycket. <3

Veckans mål
Yoga. Varje. Dag. Jag körde på sporadiskt i Frankrike men nu är det viktigare än någonsin att jag fortsätter, bara några minuter om dagen räcker. Har så lätt att försvinna iväg i min stress och liksom bli så övertänd att jag kollapsar till slut så jag måste verkligen få in den rutinen. Kör Yoga with Adriene som varenda basic bitch här på jorden och jag älskar det. Imorse gjorde jag detta pass, har sovit konstigt så kändes mkt mkt bra för ryggen. Men för er som vill börja lite smått kan jag rekommendera detta pass (på morgonen, stressig eller ej), detta (när man har ångest/oro) och detta (när man behöver energi). Mina favoriter och alla är väldigt korta så det är lätt att bestämma sig för att bara göra dem.

Veckans tanke
Vem är jag i förhållande till andra människor och spelar det egentligen någon roll? Svårt att formulera detta men grubblar alltmer på hur mycket jag påverkas av min omgivning. Har jag ens en kärna, en original Olivia? Vem är jag utan någon runt omkring mig? Har faktiskt ingen aning och är lika trött på att ständigt behöva vara någon som folk vill att jag ska vara samtidigt som jag inte kan tänka mig att det skulle finnas något alternativ till det. Tänk om personerna runt omkring en bara kunde låta en vara precis som man ville? Precis som man är? Går det? Och i så fall, till vilken gräns? Ja det är veckans trassel.

Veckans lyssning
Sommarprat med Sara Danius. Herre-min-gud vilken kvinna.  Vilken jävla kvinna. Har officiellt fått en ny person att se upp till (även om man såklart gjorde det innan sommarpratet också). Hon guidar en igenom Svenska Akademiens kris med en lågmäld, nästan kylig röst och när hon närmar sig slutet av sitt resonemang kring sveket mot Akademiens stadgar sammanfattar hon genom att med sylvass ton konstatera följande:
”Historien kommer inte vara nådig vad dagens svenska Akademi beträffar. I synnerhet inte vad det gäller Herr Engdahl, i den mån han överhuvudtaget kommer att bli ihågkommen”.
Jag spelade om just det där stycket säkert fyra gånger och kände hur håret reste sig på armarna. En sådan träffsäker, elegant jävla roast har man väl sällan skådat. Fantastiskt. Ni måste lyssna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..