Plugga vidare

Hej på er.
Jag sitter hemma i mitt lånerum och dricker kaffe, försöker skaka av min nattens sinnessjuka drömmar. Jag kan verkligen fantisera ihop de mest störda historierna när jag sover, vet inte var de kommer ifrån.

Processed with VSCO with fr4 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

 

Aja. Har varit helt borta i tre dagar, hängt med C, bara gått rakt in i en kokong av… djävulskap. Nu är jag åter medvetenhet och vaknade imorse fullt övertygad om det var måndag idag. Det är det alltså inte, det är fredag. Funkar också såklart.
En rolig grej jag kan berätta är: jag kom in på min utbildning! Eller, min och min, jag sökte Engelska GR, 30 p, till våren (distans) och till ingens stora förvåning kom jag in. Hade faktiskt blivit ganska upprörd om jag fått avslag. Så nu, mina kära, ska jag bli en liten plugghäst med CSN-bidrag. Åh, längtar efter att få klaga över hur mycket nudlar jag ätit på senaste tiden eller säga tappert ”jag har inte råd” när någon frågar om jag ska hänga med ut på ett glas (vilket självklart resulterar i att man blir bjuden). Studentlivet! På budget! Fast om jag ska vara helt ärlig har jag aldrig tjänat mer än 7700:- i månaden så med mina mått mätt kommer jag känna mig rik.

Och varför, undrar ni inte, ska jag plugga engelska? Det ska jag berätta för er. Den första, och största, anledningen är givetvis att jag vill börja skriva på engelska. Jag känner mig handikappad och frustrerad när mitt starkaste verktyg bara fungerar till hälften. Så ska vi inte ha det. Den andra orsaken är att jag behöver fördjupa mig i engelska om jag vill läsa vidare på universitet här eller någon annan stans i världen. Vilket jag funderar på att göra. Kort och gott jag måste bara lära mig skiten.

Det var väl allt för just nu. Vi hörs strax. Puss!

 1. Hej Olivia! Kul att du ska plugga engelska.
  Jag måste fråga, fortsätter du och C vara vänner, eller vad är det som händer? Det hela är lite förvirrande.
  Många kramar!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Veckans lista: konsert, böcker och flytt

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar

I ett desperat försök att införa någon slags normalitet i livet tänkte jag köra en veckas lista.

Processed with VSCO with fs16 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Veckans planer
Eh? Sitta och sura i mitt tillfälliga rum kanske. Nej, jag har faktiskt en del att göra, ska exempelvis gå på jobb-jakt och kräva anställning. Det har ju funkat förut. Typ. Förutom det ska jag släpa över mina grejer till mitt andra rum, träffa C (det är… komplicerat) samt göra en intervju.

Veckans roliga
Ska gå och se Jacob Banks på onsdag. VA! Hans musik är min största skrivinspiration. Chainsmoking har jag lyssnat på cirka varje dag sedan ett år tillbaka. Även Love aint enough är en favorit.

Veckans köp 
Hysteriskt roligt att jag tog en liten shoppingtur nu när jag absolut inte har några pengar. Inte ens några sparpengar. Jag slutar liksom aldrig förvåna mig själv. Aja. Jag köpte i alla fall en hårvårdsserie från Aussie som jag velat prova. De är rätt billiga och fan, älskar dem redan. Mitt hår tenderar ju att bli smutsigt efter en tvätt men nu har det hållit sig rent i två dagar. Känns så bra. Använder Miracle Moist schampoo och balsam, ni hittar dem här. REA är det nu också! Tänka sig.

Veckans läsning
Fortsätter sluka böcker som en utsvulten IMG-modell kl 05.45 på McDonalds slukar mat. Just nu läser jag Bara ha roligt av Maria Maunsbach, den verkar bra, har inte riktigt bestämt mig ännu. Någon som läst den?

Veckans skrivande
:’) Nej nu bryter jag ihop

Veckans citat 

43352304912_3dc43dd7b4_h

Bildkälla: Sandra Beijer

 1. Men vaaaarför kan du sätta ord på typ prick allt jag inte kan
  Krisar också sönder nu. Utan pengar och utan en rimlig plan, så jävla förvirrad att jag vill kasta mig över ett stup varannan timme.
  På riktigt har andra ordning på saker eller låtsas dem bara ???? Fattar ingenting
  Haha du är bäst iaf

 2. Hur slutat boken? Lyssnar på den men i slutet bara loopar den tillbaka och jag fattar inte om det är en del eller om nån del saknas i ljudfilen och jag är så upprörd för allt bara blir galet. Slutar den, vilken är sista kapitlen? Är typ uppriven och FAN vad bra boktips du ger. Klockan är 6 snart, borde somna om. Snälla svara vilka som är de sista kapitlen, får no resolution

 3. Är uppskakad. Hittat nåt resembling ett avslut men tårar rinner och jag fattar inte om jag missat nåt. Jag får inte ha missat nåt

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Testar: Image Skincare

Gänget. Nu ska jag dela med mig av något roligt. Såhär är det. För någon månad sedan, lite mer, precis innan saker och ting havererade i mitt liv, så träffade jag en representant från Image Skincare UK för att få lite information om deras märke. Jag fick hem deras produkter för att prova och satte igång att behandla min acne-benägna hud. Jag har provat några grejer tidigare men de olika serierna. Så först tänkte jag ge er en liten genomgång om märket och sedan visa er resultaten om cirka en vecka eller så.

IMG_0422

Från vänster till höger:
Balancing facial cleanser // MAX Stem Cell mask // Vital C serum // Prevention Daily Hydrating Moisturizer // Balancing lip enhancement // Clear Cell cleanser

Den första roliga grejen med det här märket är att de verkar helt och hållet värdelösa på marknadsföring. Produkterna finns absolut ingenstans. Det är helt överjävligt svårt att hitta återförsäljare och man kan inte beställa online (”yet, betonade Alice som jag träffade). Det är egentligen skrattretande eftersom de är så populära.

Den andra roliga grejen är deras (kärleks!)historia. Amerikanska hudvårdspecialisten Janna Roner led själv av rosacea när hon började mixtra med olika formler i sitt kök för att ta fram något som funkade för hennes hud. Image Skincare föddes i hennes lilla, lilla lägenhet och utvecklades på riktigt när hon träffade sin man Marc Ronert, som också är plastikkirurg. Tillsammans skapade de produkterna som, efter att ha sålts lokalt till folk de kände, plötsligt blev allt mer eftertraktade. ”Och resten är historia” som man kan säga i all präktighet.

Jag gillar idén om att använda produkter som liksom är koncentrerade i aktiva ämnen och inte innehåller något onödigt. Jag vill att min hudvård ska vara klinisk. Det är väl det jag gillar mest med t.ex Clear Cell pads som ska hjälpa mot acne – de BRÄNNS. Alltså de svider verkligen första gångerna, men efter bara en vecka börjar jag se resultat. Ni vet känslan av att man ibland bara vill dra av översta lagret av sin hy och börja från början? Precis så.

Som sagt – ska ge en ordentlig recension nästa vecka när jag har provat alla produkter ordentligt. Men hittills är de guld. Det vore så kul om ni ville ta deras test inför nästa inlägg, bara för att se var ni hamnar i produktväg. Så kan ni dela med er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..