Á tout á l’heure

WWW.OLIVIAHAGEUS.SE
WWW.OLIVIAHAGEUS.SE
WWW.OLIVIAHAGEUS.SE

Återigen – tack för den här tiden Veckis. 
Vi ses på nya bloggen. À tout mina vänner!

_MG_1333

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Snart så

Hej på er.

Sitter på Sheperd’s Bush Theater med skolböckerna redo. Jag är här så ofta att de som jobbar här numera börjar göra i ordning en cappuccino i samma sekund som jag kliver in genom dörren. Men alltså, jag kan ju ha hittat min plats på jorden: förutom att det finns en teater, ett ”writers room” (jag storknar) och en ung, lagom slapp personalstyrka har de dessutom kommit på den briljanta idén att kombinera bibliotek med bar. The library bar. Ni fattar ju. Från klockan 10 på morgonen till klockan tio på kvällen sitter folk i det lilla biblioteket och skriver, pluggar, dricker kaffe och diskuterar manusprojekt. Spinner som en katt när jag sätter mig ner med min kaffe, omgiven av människor som tar sig själv på lite för stort allvar, precis som jag.

Den senaste veckan har varit lite upp och ner; jag har pluggat elvatimmarspass, blivit sjuk och tagit emot den förödande nyheten att jag på något jävla vänster inte registrerats på rätt kurs i Engelska GR. Efter en veckas intensivt grammatikplugg insåg jag att jag hamnat på campus-kursen, inte distans.
”Har du möjlighet att komma till Sundsvall två gånger i veckan?” frågade min lärare efter att jag panik-mailat henne hundra gånger med frågor om hur jag ska kunna rätta till misstaget.
Sundsvall? I några febriga sekunder av desperation funderade jag på allvar om jag skulle ta mitt pick och pack och bara flytta. Sedan nyktrade jag till och insåg orimligheten, varpå jag svarade resignerat: nej, det har jag ju inte.
Så det var den kursen. Jag tillbringade några timmar med att sörja min framtid som… språkvetare, inte vet jag, innan jag tog mig samman och bestämde mig för att läsa in kursjäveln själv. Jag har ju böckerna. Viljan (läs: frenesin) också. Så får det bli.

Annars? Jag har påbörjat den inte så jävla lätta processen att peka om domänen till min nya hemsida. Den är inte klar ännu och mina gamla inlägg är inte importerade men den duger i krig. Jag är för övrigt fett glad över att ni fortfarande hänger här. Känns så snällt, liksom. Tålmodigt. Har inte den blankaste aning om varför men kul är det.

Idag är det lördag och sol (!) i London. Jag ska som sagt plugga under dagen och sedan äta middag med in flatmate ikväll. Roligare än så blir det inte (KLART DET BLIR. Vi ses på Boheme 02.43). Imorgon ska jag pyssla lite i mitt rum som blivit så fint så fint nu när jag lagt lite energi på att städa och fixa i ordning. Köpte doftljus här om dagen vilket var fantastiskt mysigt förutom att jag förlorat doftsinnet så huruvida de fungerar som de ska eller ej har jag ingen aning om. Men fina är de.

Nu ska jag sluta prokrastinera och fortsätta utbilda mig. Vi hörs snart gänget! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

175%

Jag har upptäckt studier.
När jag satt framför datorn i höstas och scrollade bland alla hundratals kurser på antagning punkt se tänkte jag kanske inte att jag skulle börja plugga på riktigt. Å andra sidan hade jag ju ingen aning om vad det innebär att börja läsa universitetet. Jag har bara gått gymnasiet och ni vet, man har ju alltid hört att ‘högskolan är såå mycket bättre!’. Hur som helst. Jag ansökte till tjugotvå kurser och fick en vänlig men bestämd tillsägelse från antagning.se att korta ner listan till tolv enligt deras nya regler. Och i december fick jag antagningsbeskedet: jag hade blivit accepterad till kursen jag velat gå mest. Heltidsstudier i engelska. Behövs om man vill kunna skriva på språket.

Sedan fick jag två besked till. Båda kurserna är några jag verkligen, verkligen velat gå: litteratur och genus (15 p) och akademisk engelska (7,5 p). För den som kan enkel matte är det inte svårt att räkna ut var studietakten blir om man går alla kurser samtidigt.
175%.
Hörde ni vad jag sa eller.
Hundra sjuttio fem procent.
– Det blir jättebra, kvittrade jag och tackade ja till allihop.
Och nu sitter jag här, första veckan i ‘skolan’ (jag pluggar distans) och undrar vad i helvete det är för fel på mig. Nyss skrattade jag rakt ut så att alla i bibliotekets läsesal kastade en förebrående blick åt mitt håll. Jag lutade huvudet mot bänkskivan. Tror kanske att jag nickade till lite.

Men studier. Hörni. This is it. Trots återkommande mini-sammanbrott och hysteriska skrattanfall känner jag mig nästan frälst. Framförallt eftersom jag upptäckt (till min förvåning, ska jag säga) att jag är jävligt bra på att plugga. Jag … fattar liksom. Jag greppar vad jag håller på med trots att jag aldrig stött på det förut. Det är en sådan kick. Ni borde prova, seriöst.

Förlåt för vad som måste vara århundradets mest osammanhängande inlägg, jag lovar att skriva ett nytt lite mer strukturerat (när jag inte tvångsmässigt delar in alla ord jag skriver i ordklasser). Jag ville mest kika in och säga hej. Hoppas ni mår bra. Vi hörs snart <3

  1. Wow kul Olivia! Jag är också fast haha:).

    Har själv krånglat en del med högskolepoäng pga vill läsa lite allt möjligt och det får mitt programs studievägledare att sucka. Så min fråga till dig: hur löste du att bli antagen till mer än 150%? Jag blev liksom spärrad när jag ansökte statsvetenenskap 30hp och företagsekonomi 30hp, med motiveringen att man max blir antagen till 45 HP / 150% per termin. Skulle verkligen underlätta för mig om det fungerade med båda kurserna då jag vill ta uppehåll från mitt nuvarande program just för att läsa dem!

    1. Hej där! Åh alltså jag har faktiskt ingen aning, men kan vara så att du inte kan läsa två program samtidigt? Jag läser bara fristående kurser!

  2. Så kul att du hittat en passion! Hoppas det går vägen med allt du vill lära dig, att du också känner att du förstår underlättar något enormt. Vilket sammanträffande för övrigt… precis innan jag gick in på din blogg satt jag och kollade franskkurser på Medborgarskolan? Nu har jag visserligen inte ens gått ut nian, men har blivit ganska stressad över språkstudierna på sistone för det känns inte som att vi gör någonting på lektionerna och jag skulle vilja flytta till Schweiz i framtiden så det är viktigt för mig att ligga i med franskan. Men för plånbokens skull är det kanske bättre att bara be läraren om extrauppgifter;)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..