”Tankar kring…” den ärliga kvinnan

”Hon har rätt” säger han.
”Hur vet du det?”
”Om hon säger att han är kontrollerande så tror jag henne. Han låter inte henne vara ute med sina vänner och dricka, han tycker hon spenderar för mycket tid med att vara ute och röja istället för att vara hemma med honom…”
”Är hon inte det då?”
Alla runt bordet vänder blickarna mot mig. Killen mitt emot mig ger mig ser irriterad ut.
”Det känns väl mer troligt att det är han som är kontrollerande?”
”Jo, men du har väl bara hört hennes version…”
”Och? Som jag sa, hennes version är ju mer trolig. Det är ju inte ovanligt att killar är kontrollerande i relationer och att de vill ställa krav och försöka ändra tjejen till någon hon inte är. Det är en effekt av patriarkala strukturer. Dessutom är tjejer mer mogna och reflekterande, jag tror att hon förmodligen har analyserat situationen och bedömt rättvist. Seriöst.”
”Så han har ingen poäng, alls?”
”Nej, det tycker jag inte”

15559b6ccc98d6728813e59eb15821dd

Jag ska försöka formulera mina tankar kring denna (extremt frustrerande) idé om den Goda Kvinnan. Jag utgår från en intervju med Gillian Flynn (ja hon är min största förebild) för att försöka problematisera kring detta och förklara varför det på alla sätt är anti-feministiskt och oerhört kontraproduktivt att hävda att kvinnan är bättre än mannen. 

På senare tid har jag mer och mer funderat över hur mycket jag anpassar mig efter det faktum att jag är född med kvinnliga organ. Hur jag framställer mig och blir framställd på grund av mitt kön. När feminismen nu har vuxit sig så pass stark i samhället att det nästintill är en självklarhet att förespråka ideologin har det skett en enorm missuppfattning om att det är försvarbart att hävda att kvinnan är bättre än mannen. Man talar om ärliga kvinnor som om ärlighet är en del av hennes biologi. Vi säger ”tro alltid på kvinnan”, ”kvinnan har alltid rätt”, ”kvinnan är alltid mognare” (stämmer ej vi har bara behövt ställas till svars för vårt beteende på ett sätt som alltid killar sluppit) och i situationer som den ovan tar vi alltid kvinnans parti. Jag förstår syftet med att ”tro på kvinnan ” när det gäller sexualbrott, exempelvis, men av rent uppenbara skäl: få människor går igenom den extrema pärs det är att anmäla ett övergrepp med vetskapen om att det förmodligen ej kommer leda till fällande dom bara för att de är hämndlystna eller har en dålig dag. Men att mena att en kvinna är någonting bara för att hon är kvinna är motsatsen till vad feminism, i alla fall vad min feminism, står för. Det känns som att vi återigen är tillbaka till konceptet med Madonna och Horan bara att vi omformulerat det. Poängen var att stereotyperna skulle förstöras, inte accepteras.  

Jag är varken en Madonna eller en Hora. Jag är först och främst en människa och inte alltid en god sådan. Jag tenderar visserligen att vara ärlig men inte på grund av att det är ingraverat i mitt DNA utan av den enkla anledningen att jag är en exceptionellt dålig lögnare. Däremot är jag jävligt manipulativ. Ibland elak. Egoistisk. Jag uppfattas som kall och beräknande och det kan jag erkänna att jag är i vissa stunder.
Jag är inte så empatisk av mig. Jag är väldigt självisk. Jag är envis. Jag tycker nästan alltid att jag har rätt och att alla andra är dumma i huvudet. Och så vidare. 

Jag är allt det där och så mycket mer på grund av att jag är jag. Att befinna sig utanför marginalerna för vad som är en tjej betyder varken att jag är ”manlig” av mig eller vill bevisa någon slags feministisk poäng. 

Om vi fortsätter tilldela tjejer attribut som vi anser hör till deras kön ger vi kvinnor mindre plats att få vara komplexa människor med bra och dåliga sidor. Att mena att kvinnan är bättre än mannen på grund av hennes förmåga att omvandla det du ger henne till något större (ex ”ge henne ett hus så ger hon dig ett hem” som citatet ovan lyder) är att, ännu en gång, skapa en bild av hur en kvinna ska leva. Dessutom vad fan, ”ge en kvinna…”? Hela citatet är en fascinerande uppvisning av hur patriarkala idéer kan paketeras, poleras och säljas till kvinnor för att övertyga dem om att strukturerna egentligen är fördelaktiga. Varför skulle en man ge mig ett hus och vem fan har sagt att jag vill ”göra det till ett hem”? Det får han göra själv.

Det är viktigt att kunna identifiera strukturer i fårakläder (hah! ändå bra uttryck?) som tycks verka för ett bra syfte men som egentligen bara gör utrymmet mindre och mindre för oss som tvingas på dessa idéer. Jag är varken en ärlig tjej eller en omtänksam kvinna. Jag är en människa, och en komplicerad sådan.

Relaterade inlägg: 
”Först och främst en fitta”

 1. Alltså strukturer i fårakläder, roligt uttryck ju (skrattade lite lätt när jag läste det, och smilar fortfarande) men när en tänker efter, också väldigt pricksäkert. Läste också intervjun med Flynn, blev genast sugen på att läsa mer, tips? Slutet påminner mig en del om en av husgudarna inom queerteori Judith Butler som ska ha poängterat att feminister inte borde försöka definiera ‘kvinna’ eftersom att det oundvikligen leder till att befästa en struktur (oklart vilken). Vilket som, skriv gärna mer på ämnet!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hur ska man prata om droger?

9aaf09f02565626d05de2ce7d26116cb

Okej dags att tala allvar. Ni läste säkert mitt inlägg i lördags, en guide om hur man överlever avtändning på kokain (det avpublicerades, kanske kommer upp igen). Flera av er kommenterade och tyckte att jag romantiserade/avdramatiserade/normaliserade knark och menade att det ska vara tabu på grund av att det är så farligt. 

Jag håller med er på en del punkter. Man ska ha en jävla respekt för tunga droger och vara medveten om hur farliga de är. Jag tror att alla vet att knark är farligt. Tusentals dör varje år till följd av överdoser och ytterligare tusentals får sina liv förstörda. Det är en ond cirkel som är snudd på omöjlig att ta sig ur när man väl hamnat där. Jag vet ju det. Jag har haft min vända på Maria Pol. 

Det känns nästan löjligt att behöva nämna att jag inte på något sätt förespråkar användandet av droger. Jag kan väl göra det ändå för att det inte ska bli några missförstånd. Jag förespråkar inte knark. Sådär. Nu vet ni det. 

Men faktum är att folk tar droger, oavsett om hur fel man tycker att det är. Faktum är att det finns människor som läser detta som är påverkade eller planerar att bli påverkade. Att möta dessa människor med tystnad hjälper, enligt min mening, inte ett skit. Man kan slänga med ordet ”nolltolerans” hur mycket man vill men det förändrar inte läget. Jag önskar att situationen var annorlunda men det är den inte så jag väljer hellre att arbeta med vad vi har framför oss än att bete mig som om problemet inte finns. Ok? Ok. 

VICEs chefredaktör Caisa Ederyd skrev ett fantastiskt bra inlägg om skademinimering som jag tycker ni ska läsa. Här hittar ni det. 

Om folk som knarkar hade velat att någon skulle peka finger åt dem eller dra hela ”knark är inte bra för dig” så hade det inte varit särskilt svårt för dem att hitta en frivillig föreläsare. Jag tror inte att folk behöver ännu en moraliserande predikan. Jag tror att de behöver få information som hjälper dem där de är just nu. Genom att prata om droger på ett konstruktivt sätt och utan att vara uppläxande kanske fler kan känna att de kan söka hjälp utan att bli dömda. Tabut kring droger är, enligt min mening, bara skadligt. Å ena sidan skapar man en rädsla/respekt hos de som aldrig provat vilket kanske leder till att de aldrig kommer göra det heller, absolut, men å andra sidan hjälper vi inte dem som redan är där. Dem försummar vi.

För hade jag känt att min omgivning varit mer öppen, förstående och framförallt icke-dömande när jag missbrukade kokain hade jag nog vågat prata om det väldigt mycket tidigare. Jag höll tyst till och med när jag visste att saker och ting började gå överstyr för jag var övertygad om att ingen skulle förstå. Att alla skulle döma. Att jag behövde klara av problemen själv. Där har vi nackdelarna med den där ”nolltoleransen” som många pratar så högt om. Skitbra. 

Så hur ska man prata om knark, då? Det finns en hårfin gräns mellan att vara öppen och ärlig och att romantisera, absolut. Jag ska försöka mitt bästa att förstå hur man respekterar den gränsen och jag uppskattar att ni kritiserar när ni känner att jag närmar mig ett slags glorifierande. Det får aldrig hända. Med det sagt vill jag gärna ta upp frågor om praktiska råd för att öka medvetenheten och, kanske, förhindra att någon kommer till skada. Typ, hur vet man att man håller på att överdosa? När det på allvar dags att ringa 112? Vad är skillnaden mellan tjack och kokain och hur ser man det? Hur vet man att det man tar är säkert? Hur ska man göra om man snear? Vad ska man tänka på om man tar E? När måste man söka hjälp? När vet man att en vän har gått över gränsen? Hur mycket är för mycket? Var kan man vända sig anonymt? Kan man söka hjälp utan att involvera polisen? Och så vidare. Allt detta tänkt jag ta upp framöver här på bloggen och jag hoppas att ni tycker att det är intressant. Det finns för övrigt en fantastisk artikelserie på VICE som heter ”Trippa Tryggt” där man redan nu kan få svar på många av sina drogrelaterade frågor. Jag skulle också uppskatta om ni ville höra av er med era funderingar (självklart anonymt). Ställ gärna frågor! Jag lovar att inte döma. Ni är självklart alltid anonyma. Kommentera här under inlägget, skicka ett DM på instagram (@oliviahageus), skriv på Facebook eller skicka ett mail till oliviahageus@gmail.com

Behöver du eller någon du känner hjälp kan du läsa mer här, som sagt. Annars kan jag också tipsa om att det snart är premiär för Emelies (extremt efterlängtade) podcast Missbrukspodden. Ska bli himla spännande att följa det projektet som hon jobbat på så länge. Här kan ni läsa mer om det! 

Okej, fett. Nu har vi klargjort det där. Låt oss prata knark gänget. Skicka in alla frågor ni har. Vi hörs snart, puss!

 1. Tycker det här är SÅ BRA!! Har själva inga konkreta frågor, utöver de du nämnde ovanför. Tyckte din guide var välbehövlig, och att den skulle finnas ute på internet. Hoppas den återpubliceras snart 🙂

 2. Hur vet man om man är beroende? Jag dricker inte alkohol men använder droger ibland på helger. Detta för att orka dansa, vara social och allt det där. Jag ser inga problem alls med att jag drar någon lina istället för att hälla i mig alkohol. Påverkar det mig/mitt psyke/min kropp mer än vad alkoholen gör för andra?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Veckans lista: besök, dialog och hy

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar

fagaga

Veckans planer
Denna vecka ska jag träffa en möjlig samarbetspartner här i London, skriva klart några intervjuer, träffa Inez som kommer hit på besök samt blogga satan. Tycker ni inte att bloggen blivit lite roligare nu när jag flyttat till London? Det känns som det i alla fall. Jag har så mycket mer tid att lägga på bra inlägg, känns som om det kommer bli bättre och bättre. Skall införskaffa en systemkamera när jag har råd då jävlar är det over for you bitches.

Veckans roliga
Som sagt, Inez kommer till stan. Vi ska gå ut och käka middag, har rådfrågat C om några ställen men tar gärna emot tips från er! Det ska vara mysigt och billigt.

Veckans skrivande
Jag strukturerar just nu om hela min bok. Det tar sin lilla tid. Efter att jag läst Att skriva av Stephen King insåg jag att jag gör cirka alla misstag han nämner att man inte ska göra. Så nu försöker jag sortera lite annorlunda och se till att det blir rätt från början. Det är samma kärnhistoria men jag har inte organiserat upp det ordentligt. Ser fram emot att förstå Hanna, som min karaktär heter, lite bättre.

Veckans köp
Köpte rökelser från en tveksam butik i SOHO så nu doftar hela lägenheten inrökt spådam. Ändå härligt. Jag växte upp med rökelser, vi köpte alltid med oss stora paket från Indien när vi var där under vintern. Det är inte en så vanlig grej att ha hemma i Sverige har jag märkt, de flesta kör på doftpinnar vilket i och för sig också är nice. Huvudsaken är att det ska DOFTA. Här hittar ni lite sådana pinnar.

Veckans läsning
Har en hel lista med böcker jag ska läsa för att öva skrivteknik. Särskilt dialog, ibland kan jag tycka att jag är rätt svag på det området. Jag tenderar att vilja gå vidare i berättandet och historien vilket gör att jag skriver otåliga dialoger, alltså dialoger som tjänar ett syfte. Då blir de styltiga, platta och orealistiska. Har ni några tips på bra böcker vad gäller dialog?

Veckans tanke
Nu när jag inte längre är på väg någonstans (till ett nytt land, exempelvis) utan börjat få in en vardag känns det som om jag ser mig själv tydligare. Mönster och så vidare. Jag har börjat tänka på vad jag vill förändra i sann Isabella Löwengrip-anda och insett att jag inte vet vad jag mår bra av, egentligen. Jag kör bara på tills det blir rätt. Det är i och för sig en kul egenskap men jag är nyfiken på vem jag är om jag saktar ner och tar reda på hur jag fungerar om saker och ting får falla på plats. Jag är konstant uppe i grejer. Projekt och planer och drömmar och jag undrar om det hämmar mig, farten alltså, om den gör mig mindre effektiv och mer… slentrianmässig?
Idk. Allt handlar väl om balans i slutändan. Får be Christian ge mig en snabblektion i mediation.  

Veckans inlägg
En guide på hur man tjänar pengar på sin blogg. Kommer upp på torsdag!

Veckans hy 
Fan i helvete vad min hy har blivit dålig. Jag vet precis varför och har ingen annan än mig själv att skylla; bristfällig sömn i kombination med alkohol ger resultat direkt. En hård utekväll och allt kollapsar. Jag ska faktiskt träffa en representant från ett hudvårdsmärke för att diskutera ett eventuellt samarbete och förhoppningsvis få prova deras serie. Har hört otroligt mycket bra om dem.

 1. Jag undrar lite hur du tänker om att flyga, från miljöaspekten! Du flyger ju rätt mycket, till Frankrike och så, och undrar om du funderat över den miljöpåverkan? Verkligen ingen kritik utan är bara genuint nyfiken på om du reflekterat över det. Jag har nämligen själv nyligen börjat tänka en massa på det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Att inreda en hyresrätt

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar

DSC_0743

Som ni vet bor jag och Christian just nu i en väns lägenhet. Den är ganska opersonligt inredd men eftersom vi inte ska stanna så länge så är det svårt att veta hur man ska göra den lite mysigare på lättast sätt, utan att behöva måla om eller spika upp saker. Vi har sakta men säkert gjort det lite mer ”hemma” och planerar att fortsätta addera några detaljer som gör den mer personlig. Många unga bor ju i en tillfällig lägenhet/hyresrätt och det kan vara svårt att veta hur man ska sätta sin prägel på den. Har läst en hel del tips på nätet så tänkte dela med mig av de mest intressanta! 

BeFunky-collage (14)
Ljus
Jag är besatt av ljus. Förmodligen eftersom jag är van vid Sveriges vintermörker, står ta mig fan inte ut när det är konstant dunkelt hemma hos mig så i min lägenhet har jag starka lampor överallt. Ett tips är att byta ut lampskärmen i taket, det är inte så svårt. Kolla den här exempelvis. Pallar man inte fixa med taklamporna kan man sätta ut punktbelysning i rummen för att ljusa upp lite. Vi har kikat på en sådan här golvlampa, jag gillar den verkligen, enkel och fin, vi försöker hitta en billigare version. Det förändrar verkligen så mycket när man fixar rätt ljus och det behöver inte kosta skjortan. Kolla till exempel dessa små lamp”bollar”. Va!!! Hur söta.
Tips: Det är ofta inte själva lampan i sig det är fel på, utan ljuset på glödlampan. Byt ut mot varmare/starkare ljus.

BeFunky-collage (13)

Blommor
Christian är besatt av allt som har med växter att göra vilket är tur, för jag har inte särskilt gröna fingrar alls. När Hanna Kempe kom hem till mig efter att jag precis flyttat in i min omöblerade lägenhet hade hon med sig en växt. Den står fortfarande kvar på fönsterkarmen <3 Det gör en enorm skillnad att köpa vaser och blommor, men om man inte pallar byta ut dem hela tiden räcker det också med att köpa en planta som man inte behöver vattna hela tiden plus en fin kruka. Typ den här.
Tips: Om du bor i Stockholm kan jag rekommendera att gå och köpa blommor på Hötorgets marknad på lördagseftermiddagar. Då är de billigast.  

BeFunky-collage (12)

Kuddar/filtar
Bestäm dig för en palett och go with it. Jag har mörkgrönt, dunkel rosa och grå i min lägenhet. I den här är det lite svårare, väggarna är grå och likaså soffan, men å andra sidan blir det lättare att köra med lite mer starka färger då, för att väga upp. Försök att inte spåra ur för mycket med olika nyanser, det blir aldrig bra (tro mig, jag vet vad jag pratar om). Jag gillar särskilt den här kudden, den har jag nämnd förut. Vet inte varför motivet fastnade så mycket hos mig. Matchar fint med den här färgen. Båda fodralen är lite dyra men jag tänker att man förmodligen kommer ha kvar dem så det kanske är värt?
Tips: ”Klä om” soffan med ett stort överkast i tunnare material. Kostar inte så mycket, skyddar soffan och du kan byta färg på tyget när du vill. 

BeFunky-collage (9)
RO // SKOG // SNÖ
Levande ljus
Bor du i en kall, lite ruggig lägenhet är doftljus helt avgörande. Det blir varmare, atmosfären blir mjukare i kanterna och allt känns bara bättre med levande ljus. Visst? Ja. Jag har lämnat över ansvaret till Christian när det kommer till detta (som med allt annat, typ? Haha) eftersom han är duktig som fan på att kombinera dofter. Jag är lite sämre. Vi var och kikade på några ljus i veckan. Jag plockade ner ett från hyllan och sa titta, den här doftar jättegott! Varpå han såg på mig i ren förskräckelse. Vanilj?! väste han. Sedan dess har jag backat undan från det där och låter honom bestämma hur vårt hem ska dofta. Jag kan verkligen rekommendera ljusen från &Other Stories. Vi har detta som doftar Stockholm <3 Det gör verkligen det, ganska sjukt.
Tips: För dyrt med doftljus? Investera i en fin ljushållare och köp ett storpack värmeljus med doft på IKEA. Klart mycket billigare. 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Knarksamtal och kaffe

ANNONS: Inlägget innehåller en reklamlänk

IMG_8569

Hej mina kära!
Hoppas ni mår bra. Jag sitter på Kaffeine och dricker min tredje kopp kaffe. Min morgon började verkligen på sämsta möjliga sätt haha. Vaknade på fel sida, blandade ihop en deadline med en annan och kom sent till ett möte. Men just när jag verkligen gett upp på dagen ljusnade det och alla saker löste sig galant. Mötet gick super, jag lyckades möta deadlinen och skriva klart ett blogginlägg som kommer upp imorgon. Handlar om knark. Jag har tänkt introducera lite nya ämnen här på bloggen.

Vill göra en förändring som jag tror kommer bli lättare nu när jag inte bor i Stockholm och måste möta allas blickar (haha). Tycker det finns en hel del kul att skriva om som egentligen är lite tabu och inte så PK men fan, är så jävla trött på att vara korrekt och jag kommer ingenstans i mitt skrivande så det är dags för något nytt. Imorgon kommer ni således få läsa en guide om hur man bäst tänder av på kokain. Det kan vara den värsta känslan i världen att vakna upp och ha sådan kemisk ångest så det är nog på sin plats med lite tips och råd. Har ni något annat märkligt ni vill att jag ska skriva om? Något man kanske inte törs fråga om eller som är lite svårt att diskutera med vänner och familj? Hit me. Jag tar gladeligen upp det. 

Annars? Jag trivs så jävla bra här i London. Har redan börjat upptäcka några favoritställen men jag försöker också ta mig till nya caféer varje dag för att jobba, jag vet hur lätt jag har att fastna i områden. Idag ska jag jobba på några inlägg till bloggen, skriva klart intervjuer och sedan tänkte jag svänga förbi en butik i närheten och köpa dessa skor som jag nämnt tidigare. Eller ett par liknande, i alla fall. Är fortfarande irriterad på mig själv för att jag inte köpte dem när jag var i Sverige. Jaja. Vi hörs lite senare gänget, puss!

 1. Hej!
  Här har du ett intressant tabubelag ämne jag skulle vilja att du tar upp:

  Att ha sugardaddy – i London främst är detta vanligt då det är dyrt och många unga tjejer vill leva där.

 2. Könssjukdomar! Typ 1 på 4 tjejer har herpes (även om inte alla får symptom) men ändå känner man som ngt luder som aldrig mer kmr kunna dejta utan bara för nöja sig med att gifta sig med ngn som också har det

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

”Tankar kring…” Att stå stilla

Jag vaknar genomsvettig.
Det är kolmörkt i rummet. Jag famlar efter telefonen och lyser framför mig, stapplar in till badrummet och sköljer ansiktet med kallt vatten. Det är det enda som funkar när jag drömmer mardrömmar, annars vaknar jag inte på riktigt och fastnar i en loop av ångestfyllda bilder som snurrar i huvudet som en ondskefull, evig karusell.
Jag sätter mig på badkarskanten. Vad är det jag håller på med? Lutar huvudet i händerna med hjärtat bultande i bröstet. Fan, vad håller jag på med? 

Idén om att flytta till London känns plötsligt helt absurd. Varför skulle jag lämna mitt hem, som jag älskar, mina vänner, min trygga punkt, och för vaddå? Jag har inte ens gjort en budget. Jag suger på att göra budgets, de fungerar bara inte för mig. Jag spenderar ändå alltid mina sista pengar på taxiresor till och från Stureplan.
Jag lägger mig i sängen igen och tittar upp i taket. Vad håller jag på med? 

Morgonen efter sitter jag vid köksbordet och dricker samma te som jag gjort sedan jag var nio. Äter äggröra som jag gjort senaste halvåret och tittar ut på samma hustak som jag gjort sedan jag flyttade hit för ett och ett halvt år sedan. Lägenheten är städad, redo att lämnas över till någon annan, någon tillfällig. Jag röker i fönstret. Tänker att jag borde kopiera ett extra set nycklar. Funderar över den där artikeln jag inte hann skriva klart. Med ens lägger sig ett lugn i maggropen, den sista beska eftersmaken av nattens mardrömmar försvinner och jag fimpar ciggen, rullar ut väskorna på gatan och lämnar Hötorget för andra, lite större, torg. 

Jag har en nästintill oproportionerlig rädsla för att fastna. Den bor som ett litet nervöst marsvin inom mig, ständigt pockande och pickande och beredd att få ett utbrott närhelst den blir för uttråkad. Jag är livrädd för att bli bekväm och upptäcka att tiden gått utan att jag märkt det, att åren bara försvunnit medan jag har befunnit mig i en mjuk dimma av trygghet. Jag tenderar att kasta mig in i saker utan den minsta tanke på hur det egentligen ska gå, och visst: det har gått åt helvete ibland, ganska ofta faktiskt, men majoriteten av mina infall har slutat ganska bra. 

Jag tror att den viktigaste barometern man kan ha inom sig själv är den som mäter volym. Man måste veta när man vuxit ur något, en situation eller en omgivning, och genast göra något åt det. Kanske är det mitt enorma ego som ständigt andas i örat på mig, viskar: du är bättre än det här. Du är bättre än allihop. Get out. 

Det är bra med ett stort ego och det är ännu bättre med ett självförtroende som gränsar till hybris. Jag är övertygad om att jag förtjänar hela världen och jag vill ha det levererat till dörren, jag tror inte för ett ögonblick att jag förtjänar mindre än det allra bästa. Den tvekan som ibland sätter klorna i mig, särskilt på nätterna, är bara en parentes: sidospår som till varje pris ska hållas innanför sina (böjda) väggar och inte släppas ut i det fria. De är parenteser för att de inte får påverka berättelsen för mycket. 

När jag skriver detta sitter jag på ett café i SOHO och dricker hallonlemonad. Att flytta hit utan hundraprocentig ekonomisk säkerhet och utan att riktigt veta vad sjutton jag ska göra här kanske är den sämsta idén jag haft och realiserat. Men förmodligen inte. Jag kommer klara mig alldeles utmärkt. Jag har ju faktiskt överlevt 100% av mina värsta dagar hittills. London kommer bli en barnlek. 

IMG_8037

 1. Har läst din blogg nu i ca 1.5 år och känner att jag mer och mer relaterar så otroligt starkt till dig, att du verkligen sätter ord på tankarna, känslorna, ångesten jag själv har så svårt att uttrycka. Jag känner press att vara stabil, att börja plugga för att sen hitta ett ”corporate job”, eller att börja jobba nu för att sen sitta där till pensionen. Men jag vägrar. Jag vägrar stanna och sätta mig. Det är så mycket jag vill se, så mycket jag vill göra. Jag är för kreativ för att sitta i en kontorsbur. Du gör mig så otroligt inspirerad Olivia, det ska du ha all min tacksamhet för. Du får mig att tro på mig själv och att jag är bäst, att jag kommer nå mina mål, att jag kommer leva mitt drömliv för why the fuck skulle jag inte?? Olivia, du tror på dig och jag tror på dig. Du är så operfekt perfekt och fantastisk, en inspiration och min livsguru. TACK <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Höstplagg på REA

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks

5b2cf5941e9db47284b2e36b7005550e

Alla här klär sig så fint. Eller posh, som man säger i det här landet. Sitter på ett café i SOHO med utsikt över gatan och stirrar på folk som klapprar förbi i sådana här klackar (var inne och kollade på ett par likadana igår. VARFÖR köpte jag inte ett par i Sverige? För helvete) och långa rockar eller tunga skinnjackor. Blev inspirerad och tänkte således dela med mig av några REA-tips jag kikat på, det kan väl vara kul? 

BeFunky-collage (11)
Jag förstår inte riktigt om den här skjortan blänker som olja men om den gör det så är jag all for it. Gillar blänk. Jag är lite av en skata som ni vet. Kostar bara 59 kr (!!) istället för 200 kr. Här hittar ni den. 
BeFunky-collage (10)

Jag har en liknande skjorta fast mer traditionell form, älskar den. Dessvärre blev den helt skamlöst stulen av ingen mindre än min syster men har fått tillbaka den äntligen. Av Inez. Vet inte hur den hamnade hos henne men är inte förvånad, mina kläder tenderar att vandra omkring bland mina vänner och familj så har slutat fråga. Här hittar ni den för bara 119 kr. Som hittat. 

BeFunky-collage (9)
Jag har ju lovat er att ta en bild på mina nya Acne-jeans och det ska jag göra också, måste bara lista ut ett bra tillfälle att fråga min pojkvän. Heh. Men i och med min nya ambition om att bygga en basgarderob med klassiska plagg har jag insett att jag behöver ett par jeans i modellen ni ser ovan. Tycker de ser himla parisiska ut. Typ något som Hanna Kempe skulle strutta omkring i på väg hem nedför Rue Saint-Martin med en bukett blommor hon dealat till sig i handen. Kindpussandes och koffeinsprallig. <3 Här hittar ni dem! För bara 149:-, hur nice? Väldigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lägenheten i London

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar 

Tänkte visa hur vår lägenhet ser ut. Vi hyr den av Christians kompis som bor i USA för tillfället. Den ligger vid Paddington Station och vi betalar cirka 20.000 i månaden för den. Väldigt dyrt men eftersom vi båda kan ta det på företaget så fungerar det, och jag älskar att bo mitt i stan så jag tycker det är värt. Är en riktig stadsråtta. 

IMG_0269

Jag trivs så jävla bra, jag vet inte riktigt varför men har kärat ner mig totalt. Det kanske beror på heltäckningsmattan. Jag älskar heltäckningsmattor.

IMG_0351

Tofflor!! Älskar tofflor. HÄR hittar ni ett par liknande.

Vi har sakta med säkert gjort det lite mer hemtrevligt, tror det kommer vara en process. Blommor och doftljus är ta mig fan A och O. Funderar på att köpa en golvlampa till vardagsrummet, typ en sådan här fast en billigare version. Ni som bor i London, var hittar man bästa second hand-butikerna eller loppisar för inredningsprylar?

IMG_0332
Vi bor högst upp vilket är så in i helvete nice då vi har tillgång till husets takterass. Blir som att ha en privat balkong, det är bara vi på fjärde våningen som använder den. Jag har inte vågat klättra upp hela vägen till taket ännu men snart så. 🙂 

IMG_0346
IMG_0345

Djupt badkar. Vi badar cirka 1,5 gånger om dagen. Ligger och plaskar i vattnet och berättar om dagen som gått för varandra. 

IMG_0342
IMG_0344

Köket är seriöst utrustat med allt sådant som man annars inte skulle ha, typ en brödröst som rostar fyra (4!) brödskivor åt gången. Samt diskmaskin. Fucking dör för diskmaskinen men det har jag ju skrivit om. 

IMG_0348

Christian är väldigt glad över pianot. Jag är mindre glad. Det är by far det största distraktionsmomentet i vår vardag. Mitt i en mening kan han börja klinka och sedan kan man glömma att tilltala honom på tjugo minuter.

IMG_0347

Har ni några tips på hur man gör det lite mysigt i en lägenhet som man inte ska bo i så länge? Tänker att det ska vara billigt att inreda och enkla grejer som bara lyfter upp lite. Jag tänker att man kanske borde införskaffa sig lite kuddar (är helt kär i den här kudden, ”Mingel”. Haha fy fan vad fin) i soffan samt ett överkast eller något. Hur har ni gjort med era lägenheter? Som ni vet är jag ju sämst på inredning men lyckligtvis att jag har en pojkvän med ett lite mer visuellt sinne.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Veckans lista: provjobb, doftljus och varför jag är portad från Spybar

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar
Hej!! Första Veckans lista från London. Nu kör vi. 

BeFunky-collage (8)

Veckans planer
Jag försöker bromsa in lite och låta saker och ting landa, jag vet hur lätt jag har för att bara köra på som en galning för att saker och ting är så kul just nu och så slutar det med att jag kraschar på grund av för många intensiva dagar. Hehe. Men denna vecka ska jag provjobba på en bar i SOHO, kul va? Jag var ute i helgen med Christian och hans vän och vi mellanlandade på ett ställe med fransk profil och lagom stökig atmosfär. Tänkte: här borde jag jobba. Av en slump började vi prata med managern som kunde lite svenska och när jag frågade om de behövde någon i baren sa hon: ja, när kan du börja? Så nu ska jag provjobba. Det är verkligen höjden av privilegie att ta ett jobb för att man vill ha erfarenhet och inte för att man behöver pengarna men… what the hell. Tänker att det är bästa sättet att lära känna stan och människorna, att komma in i ett sammanhang och få nya kompisar. Kul va! Får se hur det går. 

Veckans roliga
Ska träffa Levi’s för ett eventuellt samarbete. Blev hopkopplad via en PR-byrå i Sverige och fick direkt respons av dem. Så himla kul? Känner mig världsvan. (Rolig side note: jag hade aldrig uttalat ordet ’världsvan’ förrän för några år sedan, bara läst det i böcker, så jag har hela tiden trott att det handlade om en världsSVAN. En svan! Tycker ändå det är rimligt). 

Veckans skrivande
Ska återinföra ”Tankar kring…” här på bloggen. Fan, vad jag saknar det formatet. Det har alltid varit det mest populära här på bloggen så jag får inte försumma det. Denna vecka ska det handla om rädsla.

Veckans köp
Har totalt snöat in mig på *trumvirvel* doftljus. Framförallt eftersom vår lägenhet blir väldigt ruggig och kall när temperaturen sjunker ute så vi försöker ladda upp med doftljus, det gör sannerligen skillnad. Christian köpte en all-time favorit från &Other Stories och sa: den här köpte jag för att den doftar som Stockholm. Och det gör den verkligen, jag vet inte vad det är men jävlar det doftar verkligen Stockholm på sensommaren. Här hittar ni den, ”Kungsholmstorg”. Jag funderar på att klicka hem några från nätet. Detta som doftar nytvättat (håller i 35 timmar) och dessa pinnar med doft av skog. Härligt va? Väldigt.

Gadga

Veckans läsning
Läser fortfarande Stephen Kings Att skriva, snart läst klart. Fan vad jag älskar den. Suger åt mig av vartenda ord som om det var Guds lag. Jag ska låta den sjunka in ordentligt innan jag fortsätter skriva på boken, inser att jag har gått i alla fällor han varnar för. Kommer upp en recension denna vecka!

Veckans tips
Vet inte om jag tipsat om detta förut men: ni vet väl att ni kan låna böcker gratis online via Biblioteket.se? Även ljudböcker och dylikt. Jag vet att många drar sig för att läsa böcker på en skärm, det gjorde jag också, men en sommar satte mamma ner foten och sa: du kan inte släpa med dig fjorton böcker varje gång vi åker till Frankrike, nu får du börja läsa på iPad. Och man vänjer sig förvånansvärt snabbt. Kommer ju aldrig vara samma sak som en riktig bok, men om man åker utomlands och inte har tillgång till bibliotek är det perfekt. Bara att signa upp och börja låna, fem böcker/vecka får man läsa. HUR FETT? Varsågoda.

Veckans tanke
Jag vet inte vad det är i vårt samhälle som fått oss ungdomar att vara så vuxna, men jag känner allt tydligare hur liten jag är. Eller jag påminns allt oftare om hur liten jag är. Hur mycket av mitt liv jag har framför mig, jag har knappt levt en femtedel av det. Kanske beror på att min pojkvän är tjugo år äldre haha. Men jag tycker det är viktigt att komma ihåg det ibland, hur fruktansvärt unga vi är och hur mycket tid vi har på oss att göra saker rätt. Det är ingen stress. Jag lovar.

Veckans inlägg
Ser fram emot att skriva en recension av Att skriva laddat med massor av tips från boken! Ska lista mina topp tio favoriter.

Veckans fråga

Skärmavbild 2018-10-08 kl. 13.30.51
Alltså JAG VET INTE! Detta har varit en sådan omdiskuterad fråga senaste året, det har seriöst brutit upp minst 1 förhållande och orsakat tjafs med samtliga vänner, jag kunde inte sluta tänka på det. Det kan ha något att göra med det här inlägget (hehe) men jag vet inte. Och alltså, numera bär jag titeln ”råportad” med stolthet. Klubben har bytt vaktstyrka tre gånger och jag har bytt hårfärg två och jag är fortfarande bannad. Det krävs en hel del för det.

 1. Skulle inte du någon gång kunna skriva om ditt intresse för skrivandet? Vart kommer det ifrån? Är det från lärare som uppmuntrade dina texter i högstadiet eller från böcker du läste redan i tidig ålder?

  Det är så fint att få läsa dina tankar kring skrivandet. Det är inte många som känner igen sig i den synen som du, men även jag har när det kommer till skrivandet. Tråkigt att det är så, men fint att dina ord finns att läsa då.

  Kram på dig!<3

  1. Åh ja, absolut!! Kika under kategorin tankar/texter så hittar du nog en del <3 Men ska skriva ett nytt inlägg om det!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

”Hey, Dorothy!”

I min lilla skrivbok som jag alltid bär med mig har jag antecknat små händelser/betraktelser under de senaste dagarna. Tänkte dela med mig av några.

05961EE2-F0CD-48E6-BCFA-7344B98DAAE4

Inne på cafét tycks alla möbler vara utplacerade slumpmässigt. Jag sitter i en fåtölj i hörnet, framför mig står ett litet bord med en stol placerad vid ena kortsidan, så att personen som sitter vid enmansbordet stirrar rakt in i väggen. Hon verkar inte ha något emot det. Hon är djupt begravd i Albert Camus Främlingen. På franska, givetvis.
Ur högtalarna spelas en lista vars namn jag kan tänka mig är något i stil med ”soft hits” eller ”bonfire tracks”. Det är Adele, Birdy, does that make me craaaaazyyy och Beyonce i 20-årsåldern. Lokalen är fylld till bredden av laptoppande människor, frilansare som jag själv eller studenter med limegröna iskaffedrinkar framför sig. Alla sitter tysta framför skärmarna men då och då hör man plötsligt ett unisont nynnande från olika hörn när en extra sing along-vänlig låt börjar spelas. Only you know you’ve been high when you’re feeling low.

***

Jag laddar på metrokortet som av någon outgrundlig och ärligt talat rätt sjuk anledning kallas ”ostronkortet”. Jag knappar lite för slarvigt på skärmen, försöker se ut som om jag har bott här i åratal, råkar trycka fel. En dam knackar mig på axeln.
”Kan du hjälpa mig att fylla på kortet?” säger hon och håller upp tre bankomatkort samt ett oystercard.
”Absolut” säger jag. Knappar återigen på skärmen, lite mer noggrant den här gången. Hon ger mig koden till sitt kreditkort. Jag sneglar lite på henne men hon tycks inte tycka det är det minsta konstigt att lämna ut högst uppgifter till främlingar i metron. 
”Thank you, dear” säger hon och klappar mig på överarmen. ”You’re very sweet.”
Hon trippar iväg.

***
”Hey, Dorothy!”
Jag stannar förvånat. En tjej med enorma guldörhängen sitter utanför baren med en G&T i ena handen och en cigarett i den andra. Hon har benen korsade och vickar lite med ena foten. Hon nickar mot mina röda skor.
”Take me with you to Oz sometime, will ya?”

***
Vi är båda nästan löjeväckande glada över diskmaskinen. Christian pekar på siffrorna som speglas mot golvet, de som visar hur lång tid det är kvar.
”Kolla!”
Ingen av oss har haft diskmaskin förut. Kanske någon gång, men inte hemma hos oss. Jag inser att vi behöver diskutera regler för att inte bädda för bråk: skärbrädor, kastruller och durkslag får faktiskt diskas för hand, de tar för mycket plats.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Wish list – oktober 2018

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar

Hallå! Min födelsedagsMÅNAD är här aka bästa tiden på året. Tänkte som vanligt tipsa om saker jag inte har råd att köpa. Det kanske ni har. Vem vet? Önskelista för oktober: 

BeFunky-collage (11)
Halsduk
Jag var inne på Acne och klappade på en enorm halsduk förra veckan. Till slut köpte jag ett par jeans istället men den lurar i bakhuvudet ändå. Jag vill ha en riktigt stor halsduk, den ska helst vara en hybrid mellan halsduk och filt, en sådan man kan gömma sig i när man sitter på en uteservering. En favorit är den här i HYSTERISKT gul färg. Älskar. Bara 149:- varsågoda.

BeFunky-collage (12)
Små runda örhängen
Det satt en tjej bredvid mig här på caféet. Hon pluggade franska och var helt inne i sin bok. Jag sneglade lite på henne då och då för jag tyckte verkligen hon var så jävla snygg i kolsvart hår uppsatt i en slarvig hästsvans och med små guldörhängen. Så nu vill jag ha små runda örhängen precis som hon. :). Kikade på dessa, visst är de fina? Lite dyra men kanske sådana man kan ha ett bra tag.

BeFunky-collage (13)
Polotröja
Tycker det är så himla svårt med tröjor/toppar när det börjar bli lite kallare ute. Jag kör på polotröja i princip varje dag nu för tiden men börjar snart inse att jag måste köpa mina egna och inte stjäla Christians. Hittade den här som jag gillar så mycket, färgen är helt perfekt?, samt viktigt att den är tunn så att den får plats under jackan. Eller om man vill ha en tjockare, mysigare variant tror jag starkt på denna i en fantastiskt röd färg. 

BeFunky-collage (14)
Manchester
Jag har ett par blå manchesterbyxor som jag fick av mamma men de är lite för stora för mig så jag funderar på att köpa ett par nya. Det är ta mig fan årets mest otippade att jag gillar manchester, jag hatade manchester fram till förra året. Verkligen hatade. Tyget gav mig rysningar. Men nu vill jag passa in 😀 så jag har vänt kappan efter vinden. Hittade den här kjolen på Gina som jag fkn älskar. Seriöst? Så jävla fin.

Relaterade inlägg: 
Wish list – september 2018
Wish list – augusti 2018
Wish list – juli 2018

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hej från London

Hallå där. Jag är i London! Sitter i en gigantisk plommonfärgad fåtölj och dricker kaffe. Runt omkring mig breder ett hav av laptops ut sig, det är helt otroligt hur många laptops som ryms i en så liten lokal, för att inte säga de tillhörande människorna bakom skärmen.
Ville bara säga hej. Hej för helvete. Jag är i London. Inget har känts rimligare än just det faktumet.

BeFunky-collage (10)
Senaste dagarna har jag och Christian ägnat åt fix med lägenheten. Vi bor mitt i stan, hyr en lägenhet av hans kompis, jag älskar den och jag älskar huset vi bor i och korsningen utanför och heltäckningsmattan och diskmaskinen. Jag får lyckorus lite hipp som happ; ibland är de fullkomligt golvande men oftast är de behagliga. Mjuka som kattungar. 

jgaga

Jag tror jag har varit lite otydlig kring flytten (ovanligt) så jag tänkte reda ut lite grejer. Jag ska bo här med Christian aka min skådespelande pojkvän som har både agentur och jobb i staden. Vi har ingen aning om hur länge vi blir kvar, fram till jul är det planerat i alla fall sedan kanske det blir en vända till Stockholm, L.A och sedan mot våren har jag en idé om att jag vill bo i Paris. Medan jag är här ska jag blogga, frilansa som skribent och (förhoppningsvis) plugga engelska samt skriva klart min andra bok. Har, med andra ord, fullt upp på dagarna vilket för mig är avgörande för mitt mående; jag skulle aldrig kunnat packa väskan och flytta hit i hopp om att få något ströjobb eller för att Christian ville bo här. Behöver _mening_ och det har jag. Dessutom i en stad som aldrig verkar ta slut. 

fadga

Jag bodde ju i Paris när jag var 16-17 men idén om att flytta utomlands började gro när jag var 13. Jag har aldrig trivts i Stockholm. Jag har alltid känt mig för stor för stan. Att jag skulle flytta en dag var liksom självklart. Det är ganska kul, jag har varit den som alltid sagt att jag skulle dra dagen efter jag slutat gymnasiet men sedan blev jag kvar i stan alltmedan alla drog, till Australien eller Paris eller New York eller Berlin. Till och med min familj hann före mig. De bor i Cannes, Paris och Krakow. Min kusin har hunnit fram och tillbaka till Indien medan jag suttit och surat i Stockholm. 

gagadf

Så det var verkligen dags och jag känner det i hela kroppen, hur storstadsenergin går rakt in i mig, jag brukade säga att varje gång jag kom hem till Paris efter att ha varit i Stockholm på besök kändes det som att jag hållit andan och äntligen fick luft. London ger mig samma känsla. Som att jag kan andas igen. Stockholm river ner mig, gör mig så liten, på riktigt så känner jag att jag blir småaktig och banal och tråkig i Stockholm där jag grubblar över saker som varför jag är portad från SpyBar eller om jag borde OSA till det där eventet som jag inte vill gå på egentligen. Man blir liten av en liten stad. Eller som mitt favoritcitat lyder: om du är smartast i rummet, byt rum. 

Ser så mycket fram emot att lära känna den här staden. Lovar att hålla er uppdaterade om allt märkligt som händer. Vi hörs alldeles strax. Puss

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Readers Friday: ”Vaska bort och gör dig ett nytt”

Denna text är en del av utmaningen ”om att älska sig själv”. Vill du också skicka in din text? Maila mig på readersfriday@gmail.com eller gå med i vår Facebookgrupp. Glöm inte att säga om du vill vara anonym eller ej. 


Wilma, du behöver anstränga dig mer.
Nyvaket ser jag mig själv i spegeln, med ett hår likt hoptrasslat garn. Jag tänker vidare när jag går in i duschen om hur länge sedan jag i frisörstolen var. Balsamet gör knappt någon skillnad och när jag kliver ut på badrumsmattan igen kommer jag på dem glosor vi fick för länge sen. Dags att börja anstränga mig, prestera och återuppta den prestationsprinsessan jag lämnade för ett tag.

 

Jag sätter mig i soffan och ser hur saltvatten beblandas med teets björnbärssmak, medan jag tänker att inget borde kännas som om det vore ett val och att dessa tankar borde låta mig va’.

Vad är dessa saker värd när jag är stolt över dem val jag bär? Jag försöker sprida den glädje jag har inom mig och håller sällan saker inom mig. Busschauffören ger jag mitt leende till, och klasskompisens nyinköpta tröja får oftast höra en hel del med.

Mina vänner försöker jag alltid fråga hur de mår och se igenom dem svar jag får. Jag försöker intala dem väl att min mobil är en levande sfär som aldrig står still när de vill mig någonting.

Om de är något jag försöker förstå mig på, är det hur jag ska sprida den kärlek som jag på något sätt får. Jag önskar att det vore så lätt att hitta sitt sätt, men det tar sin tid att hitta rätt.

Så Wilma, du behöver inte anstränga dig mer. Du duger och gör precis som du vill- du behöver inte uppnå något annat utöver det, så vaska bort ditt saltvattens te, och gör dig ett nytt som smakar som riktigt te.


Skribent: Wilma Rönnbäck
Så himla fint!!! Tack Wilma <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Flyttat till London

I förrgår promenerade jag ut från kontoret för sista gången. Eller, det vet man ju i och för sig aldrig, men sista gången på ett tag i alla fall. Tog hissen ner till Sturegallerian, rundade Tures, klev ut på gatan och tänkte på alla gånger jag upprepat samma procedur. Det var här jag träffade Megan för första gången när hon kom hem från USA efter en sinnessjukt lång process med uppehållstillstånd och arbetsvisum. Det var också här jag halvsprang till Tures för en AW med en vän då jag precis träffat Christian och behövde ventilera. På tal om Christian så var det också härifrån jag gick när jag skulle göra intervjuer på Grand Hotel och hamnade mitt emot honom, vilket ledde till att vi började ses. Sex månader senare flyttar vi till London tillsammans. 

Img 0251 2
Hela Stockholm var självlysande igår, allt blev så vackert jag när jag visste att jag skulle boarda ett plan om tolv timmar. Var nästan rörd över att promenera i solen över gatorna jag hatar året om men som nu var så gulliga. Åkte gladeligen kors och tvärs över stan för att lämna och hämta grejer utan att bli det minsta irriterad på långsamma fotgängare på Sveavägen eller SLs högst oklara tidtabell. Fan vad fint det är med trygghet när den är frivillig. 
Img 0252 2
Nu är vi i London. Jag vet inte när jag kommer hem och är inte särskilt angelägen att veta det heller. Vet faktiskt ingenting om det kommande året och det gör mig varm. Min chef kramade om mig när jag skulle åka och sa ”jag känner mig ung genom dig” och jag tänkte att jag också gjorde det, kände mig ung genom mig alltså. Alla andra har redan varit på sina hitta-sig-själv-resor i Asien och jag tycker det är dags för mig att göra en variant av det jag också. Kungsgatan, Cavabaren och ”ny krog med Asien-inspirerat kök” i all ära men nu får det fan vara nog. Mest av allt hoppas jag på att få en käftsmäll. Har blivit så bekväm med mitt liv i Stockholm, jag tror jag behöver se en råtta eller något.

Är så glad över att äntligen vara här. Vi landade igår vid 16 men var hemma i lägenheten vid 19, tog en jäkla tid att komma fram. Allt känns super. Är så glad över att ni vill hänga med på den här resan. Vi hörs alldeles strax! Puss <3

 1. Heej Olivia! Fan va kul att du flyttar till London!!!! Jag flyttade precis hit från Paris, och har läst din blogg i 3 år så känns sick att du är i samma stad som mig helt plötsligt, och ska bli fett spännande att läsa och se dig sätta dina ord på staden (själv fattar jag den inte riktigt helt än)
  Om du tänkt att ha en ”mini-läsarträff” i london, så snälla slutför den tanken. Vore så kul. Best to u / Julia

  1. Hey!! Åh vad kul!!! Ja, har typ funderat på att dra ihop en liten get together eftersom så många verkar bo här, vore kul att träffa alla på en gång. Ska fundera lite. Men annars är jag på en dejt!!! Hör av dig på Facebook <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Hotellfrukost och avresa

Inlägg i samarbete med Urban Deli

God morgon gänget. Dagen är kommen. Igår lade vi oss vid elva men när klockan ringde imorse kunde jag inte gå upp. Jag vaknade helt förvirrad, övertygad om att det fortfarande var mitt i natten.   Christian flög upp ur sängen som vanligt.
”Kom! Frukost!”
”Nej” sa jag med så bestämd röst jag kunde. Till slut lyckades jag övertala honom att låta mig vara och hämta lite frukost från buffén, jag hade ju ändå tagit del av den igår. Fick sova vidare lite och sedan kom han ner med ”lite” mat.
”Hur ska jag äta upp det här?” frågade jag.
”Vet inte. Måste dra nu, vi ses snart” 

Img 8280 2

Han försvann iväg till banken och jag satte på SVT Morgonstudio. Sedan dess har jag legat här i sängen och bara njutit av svala lakan mot kroppen. Och frukosten. Jag älskar hotellfrukost, det vet ni, men den här är nog min favorit på länge eftersom buffén inte var sådär överflödig och skolmatsalaktig, som det lätt kan bli. Silvriga behållare och sådant. Äggröra på pulver. Nej, frukosten här är verkligen 10/10, allt är fräsch och ekologiskt. 

Hjk
Förmodligen berodde min förvirring imorse på att rummen ligger under marken, som jag nämnt tidigare. Det är något som Hotel With lyfter fram som en fördel eftersom det är svalt, kolmörkt och knäpptyst när man ska sova. Det kanske fungerar lite för bra? Båda nätterna här har jag slocknat totalt och sovit djupt hela natten. Efter att ha varit så stressad och upptagen som jag varit senaste en, två veckorna, med så många grejer att fixa och konstant igång, kan det nog ha varit därför min kropp inte tyckte att det var tillräckligt med 9 timmars sömn. 

Well, well. Jag ligger fortfarande i sängen och ska strax gå upp och packa ihop väskorna. Vi ska checka ut om en timme. Christian är fortfarande på banken. Hm. I värsta fall får jag lämna honom här.
Tack Hotel With för en perfekt mellanlandning hos er innan avresan. Vi kommer tillbaka <3 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Ny skrivutmaning

Förra månadens utmaning gick ju så himla bra. Ni skulle skriva om lycka och era inlägg blev väldigt uppskattade, tror det kan vara tacksamt att läsa om lycka ibland när det känns som om allt man läser är så dystert. Jag känner i alla fall så. Tänkte i alla fall att vi kunde göra en ny utmaning. Den här gången vill jag läsa era texter om kärlek till er själva, som Cornelia föreslog så fint. Tyckte det var en utmärkt idé. 

19598628 2054935908074088 397492220658882367 n

Här är några frågeställningar för inspiration: 
– Vad är det bästa med mig själv? 
– Vad ser mina vänner hos mig? 
– I vilken situation är jag som stoltast över mig själv? 
– Skulle jag behandla mitt yngre jag som jag behandlar mig själv idag? 

Afterlightimage 95

Tycker att övningen är kul och bra på fler sätt än ett: dels viktigt att utveckla sitt skrivande om man tenderar att hålla sig till ett enda ämne, dels fint att verkligen tänka över vad man gillar med sig själv. Personligen är jag oerhört dålig på att lyfta fram mina bra egenskaper. Å andra sidan är jag skicklig på att tycka att jag är sämst på precis allt. 🙂 Bra va?
Skicka era texter till readersfriday@gmail.com eller publicera i vår Facebookgrupp. Glöm inte att skriva om ni vill vara anonyma! Jag väljer ut och publicerar på fredag. Om inget kommit in på temat publicerar jag valfri text ni skickar in. Seså <3 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Veckans lista: Acne, Stephen King och att växa för snabbt

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar

God morgon. Vi kör mitt favorit-format. Älskar seriöst veckans lista? Känns som ett utmärkt sätt att samla tankarna om inte annat.

Dsc 0707 2

Veckans bästa
Christian kommer hem idag. Vi ses mot eftermiddagen. Vi har inte setts på en månad. Vi ska äta middag och ute och sedan sova på hotell. Jag tror inte jag behöver utveckla?

Veckans album
Benjamin Ingrossos nya! Så jävla bra? Min favorit är No Sleep. Han är en väldigt väldigt duktig artist och han verkar jobba otroligt hårt så känns välförtjänt. Så tungt album. Här hittar ni det.

Veckans roliga
Vi flyttar till London imorgon! Jag vet inte om man ens kan klassa det som roligt? Känns som om ordet är lite för litet typ. Det är roligt. Men också nervöst. Och Knäppt? Och Spännande. En Stor Händelse helt enkelt. Jag vet inte riktigt vad jag ser framför mig, jag tror inte jag hunnit grubbla över det så mycket. Lite skönt att inte ha några förväntningar alls. 

Veckans skrivande
Jag träffade Filippa förra veckan och pratade lite om min karaktär. Efter mötet kändes det för andra gången som om saker och ting släppte och nu har jag en tydligare idé om vad hon kommer råka ut för, vad hennes inre konflikt är och hur hon löser den. Känns fantastiskt. Förra gången det släppte fick jag en idé om vem hon är. Nu vet jag var berättelsen är påväg också. !!! Hur fett. Älskar att skriva. 

Gadga
Gfavafvav

Veckans köp
Jag fick ett presentkort från jobbet förra året och det har bara legat i min bokhylla och blängt på mig så nu tog jag tag i saken och gick till Acne och köpte ett par blå jeans. De sitter perfekt. Jag ska visa er sen! Dessutom hade jag ett oanvänt presentkort på Akademibokhandeln som fick gå åt på en liten pärm (för kvitton), silvriga gem (för att hålla ihop sagda kvitton) samt Stephen Kings Att skriva, inbunden. Höll i boken med en vördnad jag inte känt på väldigt länge. Återkommer med tankar kring den. 

Veckans tips
Kikat på två perfekta tjocktröjor, den här och den här, som jag tyckte såg sådär ”tung ut” som jag vill ha dem. Förstår ni vad jag menar? Riktigt dyra stickade tröjor är ju tunga. Kanske är för att man ska vara medveten om vad man bär hela tiden. Jag gillar i alla fall känslan och de här två såg så mysiga ut. Kostar bara 249:- också.

Veckans tanke
Den senaste månaden känns det som om det har blivit helt smärtsamt tydligt hur mycket jag vuxit ifrån Stockholm. Eller hur trött jag är på stan. Det gör mig glad på ett sätt, det betyder ju att jag är i förändring och förändring ska man alltid vara i. Men det känns också som att jag lämnar något jag inte kommer få tillbaka. En tid eller en period i mitt liv som liksom är i det förflutna redan, trots att jag fortfarande är här rent fysiskt och trots att jag kanske kommer hem tidigare än jag trott. Äsch, jag vet inte. Kanske bara har separationsångest.

Veckans inlägg
Under helgen började jag strukturera upp bloggen lite genom att göra en planering via Scrivener. Så nu har jag organiserat inlägg som ska skrivas, inlägg som kanske ska skrivas och idéer till inlägg. Känns oerhört bra. Jag ser fram emot att skriva ett inlägg om rädsla och risker som kommer upp i veckan. Tror ni kommer gilla det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Inlägg i samarbete med Urban Deli. 

Dsc 0756 2
När jag och Christian satt och planerade flytten till London rent logistiskt insåg vi att vi hade en lucka på två dagar då vi inte skulle ha någonstans att bo. Alltså ett ypperligt tillfälle att bo på hotell, tyckte vi. Vi ska ju ändå flytta till London. Det måste firas. Det är för övrigt ganska kul hur vi är likadana på det sättet; vi tycker alltid det finns något att fira. Mindre kul för vår ekonomi i och för sig men ja.
Dsc 0764 2
Jag hade kontakt med några ställen men till slut landade valet på Urban Deli Hotel With av två anledningar: har varit nyfiken på stället ett bra tag samt det ligger precis bredvid min lägenhet. Jag insåg inte vikten av det nästintill icke-befintliga avståndet till fullo förrän jag flyttade ut idag, släpandes på två rullväskor och några av Christians grejer som han ska packa ner när han kommer. Så. Jävla. Skönt. 
Befunky collage 7
Jag har tidigare skrivit om hur underskattat det är med hotellvistelser i ens hemstad. Något man verkligen borde göra oftare eller ge bort i present. För par är det också idealiskt att få bryta vardagen lite, jag vet inte hur ni är men jag har lätt för att bli frustrerad om jag känner att saker och ting går lite för mycket mycket på rutin (hence flytten till London. Vardaglighet skrämmer skiten ur mig). Det är ju något speciellt med hotell. Allt känns lite högtidligt.

Dsc 0778 3

Hur som: checkade in idag och rummet överträffade mina förväntningar. Det är stort, badkar och dusch, inredningen är sådär New York-mörk som jag gillar. Samt en genomsyrande känsla av att befinna sig i en liten kokong. Rummen ligger nämligen under marken. Allt är knäpptyst. Jag älskar det. Det kan ni säkert förstå från inredningen i min lägenhet, jag dras till den där ombonade, kryp-in-känslan, när det är mörk och tyst och mysigt.

Dsc 0770 3

 Här hittar ni deras hemsida!
Jag ska hänga här ikväll och bara chilla, ska bli så härligt. Imorgon blir det tidig frukost (är inte hotellfrukostar typ det bästa som finns? Eller vi kanske redan är överens om det?) för att organisera dagen, jag ska riva av det absolut sista. Christian landar på förmiddagen men vi lär inte träffas förrän mot eftermiddag/kväll; han har audition och jag har ärenden. Men!!! Jag är snart klar med allt och då ska vi hänga på rummet. Fy. Fan. Vad jag längtar efter honom.
Vi hörs lite senare!

 1. Nej men Olivia! Trodde inte att du skulle skicka boken eftersom jag aldrig skickade med min adress och uppgifter. Så himla glad jag blev när jag kom hem och såg paketet! Tusen tack ❣️❣️❣️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

London-tips

Nu är det bara några dagar kvar. Lägenheten är städad, väskorna packade, nervositeten ligger och trasslar i maggropen. På tisdag flyttar jag äntligen till London med Christian, det känns som om det gått ett halvår sedan vi bestämde oss för det. Vi ska bo hos en kompis till honom tillfälligt medan vi bestämmer oss för var vi ska bo, känns som en bra idé att vara på plats och leta lägenhet. 

Befunky collage 4

Hur som. Jag har bara varit i London två gånger och inte mer än några dagar per gång. Därför tänkte jag fråga er om era bästa Londontips och samla dem i ett inlägg! Vill höra allt om secondhand-butiker, gömda barer, billiga fik och hemliga restauranger. Är så taggad på att upptäcka själv. Ska bli väldigt spännande. Men ni som varit där mycket eller kanske till och med bor där vet ju bättre så: var ska man bo? Vilka områden är era favoriter? Finns det något ställe som du fastnat extra mycket för? Vad får man absolut inte missa? Vilka är de vanligaste misstagen man gör? Hit me.

Befunky collage 5

Annars? Har som sagt städat ur lägenheten och ska fixa med det allra sista idag, springa runt på ärenden i vanlig ordning. Min hjärna känns helt bak-och-fram av alla ärenden jag utfört den senaste veckan. Har seriöst sprungit i cirklar varje dag. Sista dagarna med det. Håller ut. Vi hörs snart!

 1. Några café- och restaurangtips:

  – TY Seven Dials. Det bästa jobb- pluggcaféet!
  – Raw Press.
  – Granger & Co, i Notting Hill. Inte billigt dock.
  – Cukcakes and Shhht. Sjuka veganska shakes och bakverk!

  Kul att du ska flytta till London!!! Det är bäst. ❤️

  Lycka till med allt! 😊

  /Moa

 2. – Områden: Brixton/Peckham/Hoxton/Dalston/Hackney – thats where the ~cool~ locals hang. Mix av alla samhällsklasser och åldrar. Googla area guides för bästa tipsen/ ställena men rekommenderar verkligen dessa områden för en mer spännande upplevelse (dag OCH natt)!

  – Flea markets: att köpa second hand är, precis som i nästan alla storstäder, ”dyrt” och även om det finns grymma vintage butiker i de flesta områden så håll ögonen öppna för riktiga flea markets! Hackney Flea Market är grym.

  – Hampstead Heath och Primrose Hill i norra London är två måsten. Man ser hela London, kan titta på folk/hus (riktigt posh) och ha naturupplevelse mitt i stan. Passa på att upptäcka Camden samtidigt (speciellt Kentish Town/Hampstead)

  – Åk buss så mkt du kan. Kostar £1.50 oavsett hur långt du åker

  Vad som gör London unikt imo är att inget område är det andra likt och mixen av folk skapar helt unika vibes, så centrala London i all ära men the real magic happens elsewhere! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Readers Friday: ”Allt det fina”

Denna text är en del av utmaningen ”skriv om lycka”. Läs mer här. Vill du också skicka in din text? Maila mig på readersfriday@gmail.com eller gå med i vår Facebookgrupp. Glöm inte att säga om du vill vara anonym eller ej. 


Det är underligt hur det är som lättast att skriva när allt är skit. Att smärtan är ens största inspirationskälla. När hjärtat värker, tårarna rinner och ångesten kramar en. Det är då man är som mest inspirerad. Men samtidigt är det så lätt att glömma allt som är bra då, när det är dåligt. Det är lätt att glömma allt det fina när det känns så fult.

Men liivet är ju inte bara ångest, tårar, ensamhet och hjärtesorg. Det är också solen som värmer en annars så kall höstdag. Det är att bli alldeles fnittrig och rosig om kinderna av några glas vitt vin med en bästa vän. Det är att dansa och sjunga på ett stort dansgolv som om ingen annan vore där. Det är kaffe med gratis påtår på ett folktomt café. Det är en riktig bra låt som man spelar på repeat tills man tröttnar. Det är en lillasyster som fyller 18 och som behöver skjuts till tinderdejter. Det är en varm kopp te och mörk choklad med pekannötter och havssalt. Det är att titta ut genom fönstret och se den att den första snön har kommit. Det är att inte gråta eller få ångest på fyllan. Det är att kyssa främlingar och det är att kyssa icke främlingar. Det är att träffa bästa vännen bara för att ta en tupplur tillsammans. Det är mamma som sjunger barnlåtar om munkar som bor i pepparkakskojor. Det är katten som frivilligt hoppar upp och lägger sig i sängen. Det är att äta pommes och kebabsås efter en utekväll. Det är att snacka skit och skvaller med bästa vännerna. Det är att träffa nya människor som får en att skratta. Det är att läsa ut en riktigt bra bok. Det är att få en kram när man behöver det. Det är att göra sådant man egentligen inte vågar. Det är att utmana sig själv. Det är att säga att man älskar någon. Det är att få höra det tillbaka. Det är att fånga möss mitt i natten med ens lillasyster. Det är att upptäcka ett riktigt gott vin eller en riktigt god drink som inte får en att vilja kräkas. Det är mormor som bjuder på pannkakor. Det är att inse att man inte hatar sig själv längre. Det är att trippelskeda med bästa vänner. Det är att äta tacos. Det är att komma tillbaka efter en springtur. Det är att hålla handen med någon man tycker om. Det är en vän som kommer förbi på en kopp kaffe. Det är att vara sådär härligt berusad, av både alkohol och livet. Och det är så mycket mer.


Skribent: Anonym
<3 Älskar era texter de gör mig så glad

LOADING..

5 random tips

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar

Img 7894 2

Här är lite random grejer jag vill tipsa om just nu. Kunde inte riktigt hålla mig till en kategori så drog ihop allt i ett inlägg. Kul va! Jätte. Here we go.

Skarmavbild 2018 09 27 kl 16 40 49

1. Dreams
Jag har pratat om den här appen tidigare, i podden bland annat, men egentligen aldrig skrivit om den. Dreams är i alla fall en app som sparar pengar åt dig. Du kopplar appen till ditt konto och skapar en dröm. Kan vara vad som helst. Sedan ställer in hur mycket du vill att den ska ”stjäla” av dig. Typ 45 kr / veckan. Eller 350 kr när du får lön. Dessutom kan man komplettera med små autofunktioner som drar pengar slumpmässigt, t.ex ”Tjuven” som tar mellan 50-200 kronor på en random dag i veckan. Det bästa med appen är att man glömmer bort den haha. Ett tips är att ställa in ett ganska lågt belopp till en början så att det inte märks att man sparar.

Img 8157 polarr

2. Cavabaren
Mitt go-to-ställe. De öppnade innan sommaren lite inkognito. Det är en av extremt få barer i Stockholm som har billiga priser utan att ha deprimerande lokaler. Det suger ju att det är så i den här stan, vill man ha en billigt glas måste man gå till typ en sportbar, annars kostar ett glas vin 130 kr. Inget mitt emellan. Man skulle aldrig kunna ta en AW och sedan spontant beställa middag, går enkelt på 1000 spänn. Cavabaren har skitbra priset, sjukt nice lokal, maten är to die for och läget är perfekt.

Bniaod

3. Lisa Larson X Akademiebokhandeln
Fick hem en liten anteckningsbok från keramikern Lisa Larsons kollektion med Akademiebokhandeln. Den är ta mig fan det finaste jag äger just nu. Vårdar den ömt. Har tidigare skrivit om hur ovärdeligt det är för skrivandet att alltid gå omkring med en anteckningsbok och en bra penna i väskan, man får ner så mycket grejer och tankar på ett sätt som jag upplever kan vara svårt när man skriver på mobilanteckningar. Jag har den här lilla boken som ni ser på bilden. Fin va?

Jlaga

3. Indiska
Alltså, så otippat. Jag har inte ens övervägt att köpa något från Indiska på flera år men under fashion week fick jag se en helt ny sida. Ni vet mitt set som jag har på bilden i det här inlägget? Har fått så många komplimanger för det. Ärligt talat så var jag kritisk när jag såg den hänga på galgen i pressrummet men så fort den satt på ändrade jag mig. HIMLA snyggt. Här hittar ni det! Är även sugen på en regnjacka i hysteriskt gul färg, den här. Haha. Vad tror ni om den? Minns att min mamma köpte en knallorange kappa en gång. Hon såg ut som en trafikkon. Det var otroligt.

Gaga
Gvoasdo
4. Chris Saint
Fick hem en liten gåva från Chris Saint. Det är alltså armband med en fågelring med koordinater som man själv väljer när man beställer. Känns som en helt oslagbar present till någon man älskar. Eller till sig själv. Jag har koordinaterna för Paris (duh). Tycker det är en himla fin idé och gillar tanken på att gå omkring med Paris runt handleden. Här är deras hemsida.

Img 8159

5. Heetch
Denna tjänst har jag nämnt förut. Heetch är en fransk taxi-tjänst som fungerar precis som Uber fast det är väldigt mycket billigare. Hela företaget känns väldigt ungt och nice, förarna är trevliga och ja, priserna låga. Det är framförallt skönt att ha möjlighet att åka hem mitt i natten om man känner sig otrygg, vanlig taxi har jag inte råd med annars. För er som åker för första gången har jag en rabattkod som ger er 100kr! Knappa in BLIKVAR under betalning så får ni crediter. Här hittar ni appen.

 

 1. Så kul att du gillar vår app! Är du med i vår Facebook-grupp Nordic Dreamers? SUPERpeppig grupp prefekt för sparhack och dela drömmar 🙂 Ha en fin fredag! /Caroline på Dreams

 2. Hej fina! Du behöver inte svara på detta, förstår om det är privat. Men vad har hänt mellan dig, Emelie och Megan? Har de blivit bästavänner, inkluderar inte de dig? Isåfall sjukt elak. Sån här är så läskigt, för jag drar alltid ihop mina bästavänner men när man ser sånt här hända blir man rädd och vill hålla sina bästavänner separata från varandra. Förstår du hur jag menar eller är jag knäpp?<3 kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Frukost på sängen

Hej på er. Hur mår ni? Jag känner mig lite lätt desorienterad pga mycket att göra. Orimligt att det gått tre (3!) dagar av denna vecka, känns som om det är en enda jättelång måndag. Jaja.

Gnjfkajga

Imorse vaknade jag upp till ett bud från Brekkie och VASS PR. Alltså? Vet inte vems liv jag lever men gillar det starkt.  Åt frukost framför ett webbseminarium som hölls av N07 (mitt favoritmärke inom hudvård, det vet ni ju). Sedan dusch. Smink. Ärenden. Och nu är jag på kontoret. Är på jättebra humör trots ett lätt sinnesförvirrat tillstånd. Snart åker vi ju. Om mindre än en vecka. På måndag kommer Christian äntligen äntligen hem från L.A och då ska jag få pussa på honom. Vi har inte setts på en månad. Känns lite som att jag saknar en kroppsdel. Av någon anledning längtar jag mest efter att få sova bredvid honom. Bara lägga huvudet på varm bröstkorg. Bli klappad över håret. Pussad på pannan. Gud är så irriterande kär.

Befunky collage 56

Hur som helst. Idag har jag skickat hälften av böckerna (!!), de är nu tyvärr slut. Eller, själva böckerna är inte slut men kuverten är det. Kommer köra något liknande igen så var inte ledsna. Boken finns dessutom på Bokus för reducerat pris. Bra va? Jätte. Vill återigen säga tackkkkk för alla fantastiska meddelanden jag får av er, det är fan inte klokt. Känns som att jag har fått kärlek så att det räcker och blir över för en livstid. Ni är så fina. Så otroligt smarta och fina. <3
Ska jag återgå till jobb. Ville mest checka in och säga hej. Vi hörs lite senare gänget, puss <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Veckans lista: kronjuveler, flygbiljetter och en bråkig karaktär

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar

Hej på er. Vi kör en veckans lista. Jag älskar detta format, kanske för att jag har en kass igångsättnings-förmåga och detta gör allt mycket enklare. 

Gjlakd
Veckans humör
Jag är glad! Och stressad! Och har lite ångest. Är helt enkelt en berg- och dalbana som vanligt. Igår gick jag och lade mig klockan 21 och somnade vid 02, det har blivit så på senaste tiden, jag har himla svårt att somna. Ligger och tänker på precis allt jag inte ska tänka på, allt som ger mig ångest. Det är ganska komiskt om man tänker på det — jag följer ett exakt schema när det blir så. Första timmen tänker jag på allt möjligt ångestfritt, andra timmen tänker jag på jobb, tredje timmen går jag upp och dricker en kopp te och tar en cigg i fönstret och tänker på att jag saknar min familj, vilket gör mig ledsen och leder in på fjärde timmen då jag tänker på att alla kommer dö en vacker dag. Femte timmen brukar jag somna. Vad fan liksom. Hur som helst – jag är förvånansvärt pigg idag och har redan hunnit bocka av några grejer på min lilla lista. Kan vara för att jag tillbringade hela helgen hemma i lägenheten, gick inte ut och röjde som vanligt.
Jag gillar måndagar.

Veckans skrivande
Jag och min karaktär är ovänner så jag har inte skrivit så mycket senaste dagarna. Förhoppningsvis blir vi sams snart. Jag skriver annat så länge, korta texter som hon inte har att göra med och inte kan lägga sig i och försöker hålla igång skrivandet ändå. Går sådär. Hon är väldigt bråkig.

Veckans jobb
Ibland funderar jag på hur jag inte har gått in i väggen ännu. Det låter krasst, jag vet. Men jag har liksom ständigt fyra-fem projekt i luften som jag hela tiden växlar mellan och det kan vara oerhört stressigt, men jag vill ändå inte ge upp dem för allt är kul. Jag ska i alla fall riva av en jävla massa intervjuer, skicka böcker (PS. Ni kan fortfarande köpa. Skicka ett mail till oliviahageus@gmail.com), tidsinställa inlägg och så vidare.

Gklad
Veckans fina
Alla kommentarer jag får av er är ju. Helt. Ni är så så fina som hör av er med små kärleksbrev. Jag blir helt varm. Det ska vi veta!!

Veckans läsning
Förra veckan lyssnade jag på ljudbok, G. Orwells 1984. Så sjukt bra. Jag ska, denna vecka, läsa något på engelska eftersom jag, detta år, ska lära mig akademisk engelska eftersom jag, nästa år, ska söka in till en utbildning jag ABSOLUT inte kommer tala om förrän jag har kommit in för jag är så nervös/taggad/upprymd att jag vill göra piruetter på stället. Har ni något tips på vad jag ska läsa? Gärna klassiker.

Veckans mål
Skriva minst ett (1) blogginlägg på engelska. Fan det tar sådan tid bara? Hinner inte hjälp.

Veckans tips
Jag vet inte om jag sagt det förut eller om det är en allmän sanning, men ni vet väl att ni kan låna böcker online, gratis, på biblioteket.se? Jag gör det hela tiden. Förstår att man kanske inte gillar att läsa på en skärm men jag har varken tid eller utrymme att släpa med mig böcker var jag än går och min bokhylla brukar stirra anklagande på mig när jag köper böcker trots att jag inte läst alla jag har hemma. Prova det! Man kan låna ljudböcker också.

Befunky collage 3
HÄR / HÄR / HÄR
Veckans craving
Smycken. Jag var hos Glitter under fashionweek och fick prova en jäkla massa smycken och nu har jag fått för mig att jag ska ha en liten smyckesbank med dyra örhängen som jag bara använder vid speciella tillfällen, aka aldrig. Jag har kikat på Thomas Sabo, ni ser ovan på bilden. Jag gillar dessa (lite mer classy) och detta armband (svag för fjädern). Hela den nya kollektionen är ju bara en dröm. Stjärnor och grejer. Kolla de här örhängena liksom. Eller varför inte en enhörning? Jo. Ringen till vänster är min favorit. 

Veckans musik
Ariana Grandes Sweetnr går fortfarande på repeat. Favoriten är Get well soon.

Veckans roliga
Bokade PRECIS biljetter till London. Nu jävlar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..