I annonssamarbete med SKOLVERKET

För det vidare

Nu mina kära har jag fått äran att presentera ett samarbete med skolverket! Jag har tidigare publicerat en av deras kampanjer, vars mål är att lyfta läraryrket. Enligt mig (och förstås många andra) är lärare ett av de absolut viktigaste yrkena i världen; att forma en ny generation, vägleda dem. Finnas där när de växer upp och hjälpa dem att utvecklas måste vara det finaste som finns. Jag minns själv de lärare som gjort mest intryck på mig, och jag är helt övertygad om att jag kommer bära med mig det de lärde mig för resten av livet – och då menar jag inte hur man skiljer en växtcell från en djurcell eller vilket år franska revolutionen startade, utan de lärdomar som gett mig perspektiv, disciplin, omtanke, mod och moral. Ni visste kanske inte det, men min bok ”Bli kvar” är dedikerad till min lärare Lena Beskow. Hon var den första som såg mig och mitt skrivande och tog det på allvar på ett ”vuxet” sätt. I boken står det ”Till Lena. Utan dig hade jag aldrig vågat” och ja, det hade jag kanske inte.

Det var det jag tog med mig från när jag gick i skolan. Nu är det annorlunda. Lärare har ett ansvar. Att inte bara utbilda, utan också lära unga om hur man tolkar information. Allt eftersom sociala medier växer sig större och blir en självklar del i vårt samhälle blir det också plötsligt ovärdeligt att den yngre generationen kan skilja fakta från lögn. Och där kan vi inte lita på att den äldre generationen, det vill säga deras föräldrar, kan förstå och lära dem hur man är källkritisk. Det ansvaret kommer landa på våra lärare. Hur oerhört är inte det? Hur stort?

Så, för er som inte vet vad ni vill göra i livet, här har ni det. Det största man kan bli och det största man kan göra, att forma framtiden. Idag är sista ansökningsdagen för lärarhögskolan så skynda att skicka in ansökan, man vet aldrig! 

Kika på filmen från Skolverket ovan för lite inspiration! Om den inte fungerar för din läsare kan du se den HÄR. Visst får man en speciell känsla? Samt, om ni har några fina historier om era lärare att dela med er av skulle jag så gärna vilja höra. Lämna en kommentar <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..