Readers Friday: ”Penseldrag”

Vill du också skicka in din text? Maila mig på oliviadanielewicz@live.se eller gå med i vår facebookgrupp


Vi kanske inte alltid har varit sams. Vi lär inte alltid vara det. Ibland har vi velat gå åt olika håll trots att vi innerst inne vetat att det är omöjligt. Ibland har jag fått bära dig, även om det oftast är tvärtom. Ibland har jag uttryckt missnöje inför dig, uttryckt missnöje om dig, och alltför ofta har det sårat. Ibland har jag varit otacksam för allt du gör och ibland har jag viskat onödiga saker. Någon gång har jag brutit ihop och ställt mig framför spegeln och vänt på mig, vridit på mig, jag har letat efter brister att förtydliga åt dig. Letat efter brister att skrika åt dig.

Som tur är har jag även insatt att du är allt jag har. Du är den enda i mitt liv som jag faktiskt vet kommer vara evig. Jag har en spegel med guldram och där ser jag dig varje dag, nästan som ett konstverk – varje penseldrag är inte felfritt men helheten är ganska okej ändå. Jag har lärt mig att vara tacksam mot dig. Mot att du trängs med främlingar på fulla perronger. Mot att du fungerar precis som du ska, du springer när vi har bråttom och du slappnar av när vi behöver vila. Du har älskat mig i alla mina svaga stunder, och för det måste jag lära mig att älska dig tillbaka. Du är den enda kropp jag har, och därav förtjänar du all kärlek jag kan erbjuda. Jag lovar dig inte att jag alltid kommer vara nöjd; men jag lovar dig att alltid försöka.


Skribent: Fanny Belaieff
Blogg: nouw.com/FannyBelaieff 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..