”Vad gör du i livet?”

Hej mina kära.

Sitter hemma hos Christian och dricker kaffe. Jag tror jag snittar en kanna om dagen, om inte mer. Inte superbra för kroppen, va? Äsch, vad vet jag.
Igår firade jag min älskade vän Hannah som fyllde 21 år. Vi möttes upp ett stort gäng i Tantolunden med klirrande systembolagetpåsar och bärbara högtalare. Jag ska erkänna att jag var extremt otaggad i början, jag var kall och trött efter jobbet och tänkte mest att fy sjutton vad skönt det vore med en varm säng just nu. Men jag åkte dit och det är jag glad för – så fort jag satte mig ner på filten mellan nya och gamla vänner sköt humöret i höjden. Vi korkade upp vin och bände upp kapsyler med tändare och jag hamnade i det ena samtalet efter det andra. Det var himla fint att träffa alla, det är ju mitt gamla gäng! Framförallt var det så fint att pussa på Hannah, hon kommer nog alltid vara min bästis vare sig jag vill det eller inte haha. Henne älskar jag massor. 

Hanna och Estelle <3 så fina så.

På vägen dit sprang jag ikapp Hanna (Båth. Många Hannor nu) och Estelle som kisade mot mig i flera sekunder innan de såg att det var jag. Hanna har jag inte sett på ett och ett halvt år, hon kom precis hem från Australien, och medan vi gick mot filtarna kom vi alla tre överens om hur märkligt det var att tiden kunde gå så snabbt och så långsamt på samma gång. När vi satte oss ner insåg jag att jag kände igen de små husen lite längre bort och mindes plötsligt den där kvällen för sju år sedan då lilla 13-åriga Olivia halsade vodka ur en petflaska tills hon tuppade av i en snödriva och fick hämtas av ambulans. Kroppstemperatur på 32 grader. Jag hade tur, tyckte läkarna.
Jag pekade mot mot ett av de små husen lite längre bort och sa;
– Kommer du ihåg, Hanna? Det var där jag nästan dog.
Hanna vände blicken mot lekparken.
– Ja, sa hon. Jag tänker på det ibland.

Tänk att jag känt dem i så många år?? Knäppt.

Kvällen förflöt precis så som parkhäng gör. Vi satt i klungor, hoppade runt mellan filtarna, hälsade på hos ett gäng och lånade tändare av ett annat. Frågade ”vad gör du nu?” och ”vad händer sen?” tills alla tröttnat på samtal om jobb och började prata om livet istället. Jag tycker det är så fint att säga att man pratar om livet. Det är så omfattande och ändå så pyttelitet och skört. Dessutom är det så spännande, speciellt nu när vi är så unga allihop. Vi har ju ingen aning om hur man lever. Jag tror inte att någon vet det, i och för sig, men i den här åldern är så många situationer som upplevs för första gången. Man har ju inga referenser. Ingen manual. Allt ska bara hanteras på plats, det är ju jättesvårt.
Det pratade jag, Clara och Estelle om, det där med att vara vuxen. Det finns så många grejer som förväntas av en hela tiden och på något sätt har det blivit en konst att kunna ha kul. Att bara chilla. Låta tiden gå, träffa vänner, supa skallen av sig, ligga med någon på en fest, dricka cava i Tanto och bli kär i Australien. Allt det som tillhör ungdomen känns omoraliskt. Man måste försvara sig.
Estelle meddelade att hon slutat vara en tönt:
– Jag har slutat vara en tönt.
Sedan berättade hon att hon stått utanför Hornhuset och rökt en cigarett med en kille som frågat vad hon gjorde. Lite lätt skamset hade hon svarat ICA.
– Men tillfälligt, bara. Jag ska plugga vidare, vet bara inte var. Kanske utomlands.
Varpå killen i fråga hade undrat;
– Varför försvarar du dig? Jag bryr mig inte så mycket om var du jobbar. Det är väl inte allt du är. Men vad gör du? I livet? Vad pysslar du med? Vad tycker du är kul?
Sedan dess, förklarade Estelle, har hon lagt ångesten på hyllan och fokuserat på det enda hon vill ska fylla hennes dagar just nu:
– Att ha så jävla kul jag kan, medan jag kan.

Ja må hon leeeeeeva! Finaste Hannah i sin röda jacka.

Klockan var halv ett när jag tassade in i lägenheten. Tvättade av mig smink, borstade tänderna och drog av mig alla kläder. Kröp ner mellan lakanen, lade mig tillrätta i armarna hos den jag är så kär i.
– Hej där, mumlade han sömnigt.
– Hej där, sa jag och pussade på honom.
Wow, tänkte jag. Vad det glöder i mina vener.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..