Wishlist – juni 2018

ANNONS: Inlägget innehåller adlinks

Mina kära! Här kommer äntligen önskelista för juni 2018. Som ni längtat! Hahah. (Nej men jag har faktiskt jobbat på det här inlägget ett tag nu så lite uppskattning vore trevligt.) 

Först ut – baddräkt. Jag ska börja med en liten rant här tänkte jag. Medan jag scrollade runt på Pinterest med sökordet ”bathing suit” efter bilder slogs jag av hur fruktansvärt normativt det var. Kände en krypande ångtest när jag såg alla poserande tjejer för inte en enda av dem hade en normalviktig kropp. Fan, jag är väldigt smal naturligt och inte ens jag ser ut sådär. Revben, thighgaps, nyckelben och armar smala som stickor. Mådde skit. Försökte söka på plus size eller bara body positive men det fanns liksom inget mitt emellan; antingen var det stora kroppar som så uppenbart fotades som statement eller så var det Instagram-modeller som var så smala att hjärtat hoppade över ett slag. Inget mellanting! Inga kroppar som bara var kroppar. Det suger. Tog de bilder jag tyckte passade bäst men som sagt, ni ska veta att jag är medveten om smalhetsen och jag hoppas ingen får ångest av någon av bilderna i collaget.
Med det sagt – baddräkter är något jag verkligen snöat in mig på såhär lagom till sommaren, kanske framförallt eftersom jag ibland tycker det är lite obekvämt med bikini. Den ska ständigt rättas till och kontrolleras och jag som har så små bröst hittar aldrig någon överdel som passar. Men! Baddräkt! Så himla bekvämt och snyggt, tycker jag. Sitter där den sitter och kan med fördel bäras på strandfester som ett statement-plagg. Jag hittade bland annat denna, som jag kan tänka mig att bära när man ska vara lite snygg, och denna, som är jävligt stilren och sexig. STORT plus att man använt varierade kroppar här förresten. Kolla till exempel denna. Hur snygg är inte hon? Det känns som att företag ofta använder stora kroppar som en ‘grej’, istället för att normalisera alla storlekar utan att det finns något slags feministiskt budskap bakom det. Förstår ni hur jag menar? Som denna modell, hon är ju liksom bara…normalbyggd. Det känns så skönt. Samt helvete vad snygg hon är. 
Återigen är det inte lätt att hitta bilder på tjejer som inte är väldigt smala men som sagt, scrolla vidare om ni tycker det är jobbigt eller om det ger er ångest. Jumpsuits är fan det rimligaste sommarplagget som finns, tycker ni inte? Jag kikade på denna och såg framför mig hur jag satt på ett strandcafé i Cannes där allting – sofforna, borden, väggarna – är kritvitt och bländande. Dricker rosé och läser en bok, tittar upp ibland och följer ett gäng sprudlande tonåringar med blicken innan jag betalar och börjar promenera hemåt för dagens siesta. Eller denna, i slutet av augusti, när alla är hemma från semestern, brunbrända och fräkniga och ”så redo för hösten”. Historier som sommarromanser och fantastiska böcker som lästs på verandan på någons landställe. Finns så himla många fina jag kikat på, alltså. Denna för en festkväll på F12, denna med ett par sneakers för en kaffe i stan eller denna för en eftermiddag på en uteservering, redo att gå ut på kvällen om man så vill. 
Nästa grej är något jag haft oerhört svårt för tidigare men nu försöker jag komma över mig själv och ta steget utanför min comfort-zone. Kroppssmycken? Alltså. Så jävla snyggt men så svårt tycker jag, blir alltid lite osäker när jag står där i butiken bland kedjor och grejer. Tror min fobi kommer ifrån den gången jag faktiskt köpte ett ”midjesmycke” och spatserade hem för att prova bara för att upptäcka att det var någon slags kroppskedja som var så omöjlig att krångla sig på att det var helst sinnessjukt. Stod i spegeln och tittade tveksamt på resultatet. ”Ska det verkligen se ut såhär?” mumlade jag för mig själv med kedjor över hela kroppen i en obehaglig omfamning. Nej, det skulle det sannerligen inte. Jag gav upp, men nu är jag sugen på att ge mig in i djungeln av kedjor igen. Börjar med något idiot-säkert som denna, går ju inte att göra fel, och sedan tänkte jag gå över till en fotlänk, som denna (hur fin?). Är definitivt i riskzonen för att bli besatt dock. Nästa gång jag uppdaterar kanske jag är klädd i kedjor från topp till tå. 
VUXENPOÄNG att kika på champagneglas, eller hur? Jag har ju inga fina glas hemma och svär alltid över det när jag ska bjuda mina kompisar på 59-kronorscava; hur sjutton kan man inte ha fina glas? Det finns bara ett set jag vill ha och det är detta. För SÅ speciell är jag!! Nåja. Jag gillar dem. Annars har jag sneglat på dessa men de får bli när jag gift mig med en rik, döende man och tagit alla hans pengar. 

Sist men inte minst vill jag tipsa om shorts som inte är i jeanstyg. Denna modell som ni ser ovan är min favvo. Jag har lätt för att känna mig obekväm i för tighta kläder, tänker alltid på hur jag sitter och om det ser konstigt ut eller om man ser mina trosor. Sådant har man ju fan inte tid med, tänkte jag, och började leta efter shorts som hade lite mer mänsklig passform. Et voila! Höga midjor – check. Vida ben – check. Troskantssäkert – check. Jag funderar på att klicka hem dessa eller dessa, vilken färg tycker ni? (Alternativt går jag bara bananas och köper dessa och säkrar min status som oundviklig hela sommaren. Helvete vad blå de är. Aldrig sett en så BLÅ blå. Härligt.)

Det var allt för mig just nu. Vi hörs lite senare gänget. Puss!

 1. Härligt när företag använder sig av modeller som inte är de där traditionella pinsmala! För min del har det hänt att jag fått lätt ångest när jag suttit och klickat runt efter kläder och läser att modellen är 180cm+ och har på sig storlek S man bara jaha så jag som inte ens mäter 160cm, ska jag bli hänvisad till barnavdelningen då eller?
  Nej, är fullt medveten om att storlekar hör ihop med andra mått än bara längden men förvirringen och ångesten blir rätt påtaglig för mig där.

 2. Hello oliviahageus.se,

  EUs GDPR laws are in effect now and you have only two choices.

  1. Be complaint, or
  2. Turn away EU traffic

  I know the compliance requirements could be scaring you right now, but they shouldnt.
  There are ways that will make your journey very easy.

  This WordPress plugin for instance

  http://playertronics.com/gdpr/

  This is WP GDPR Fix, a new plugin that will help you become compliant for GDPR really
  rapidly.

  Yep, it takes care of the 7 key requirements of GDPR compliance

  – Cookie consent & management
  – Terms & Conditions policy
  – Privacy Policy
  – Right to be forgotten requirement
  – Data access requirement
  – Data breach notification requirement
  – Data rectification system

  Yes, it gives you a powerful interface to take care of all these key requirements as soon as
  you plug it in.

  So listen If you dont want to spend a pile of money on developers to get GDPR
  compliance on your website, this plugin is your biggest friend.

  With it on your blog you might have saved days or even weeks, and thousands of dollars in
  creating the same system manually.

  Heres how it work

  Step #1 : Install the plugin on your site and activate it to instantly get access to all the 7
  GDPR key compliance requirements.

  The plugin tells you exactly what you need to do to be compliant.

  Step #2 : All you do now is turn on each compliance measure, implement your custom
  message if you want. You can tweak anything you wish.

  Thats it!

  No other plugin or software covers GDPR the way WP GDPR Fix does, and absolutely
  nothing makes it as simple as WP GDPR Fix.

  Your business is important. Dont risk it by ignoring real problems.

  Check out WP GDPR Fix and find out how easy GDPR compliance can be.

  http://playertronics.com/gdpr/

  Cheers!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..