Utdrag ur semestern

Vaknar av att alarmet ringer och är nära att kasta mobilen i väggen innan jag minns varför jag ställde klockan. Ugh. De ska kolla vår AC, se vad som är fel och förhoppningsvis kunna presentera en lösning som gör att vi slipper sova i regnskogsklimat. Hinner dricka tre koppar kaffe innan han kommer, AC-killen, i tätt följd av två mumlande grannar. Plötsligt står alla tre fransmän i hallen.
— Bonjour, nickar de. Jag vinkar matt tillbaka. Teknikern konstaterade snabbt problemet;
— Tanken måste luta nedåt, säger han.
Jag blundar i någon sekund. De två andra sätter genast igång;
— Mais non, protesterar de.
Jag lämnar dem i hallen och sätter på mer kaffe. De dividerar på släpig sydfranska. Efter ett par minuter kikar AC-killen in i vardagsrummet;
— Je reviens, säger han och försvinner. Kommer tillbaka några minuter senare. Jag tittar på medan han krånglar med sin medtagna hink. Han möter min blick och börjar förklara problemet, återigen, med en sådan dramatik och inlevelse att jag nästan börjar skratta.

Retirerade till vardagsrummet när han började montera en stege och här sitter jag nu, kaffe nr 4 i handen. Inez kommer hit idag, hon landar om en timme och ska vara här i lite mindre än en vecka. Vi är båda oerhört taggade på att bara _chilla_ och återhämta oss. Ligga på stranden och storkna av värmen, dricka öl trots att vi är uttorkade och äta Ceasarsallad på strandrestaurangen där alla i personalen ser ut att extraknäcka som Abercrombie-modeller. 

Igår fick jag en kväll för mig själv, gick ner till en av restaurangerna vid oss och åt den godaste tomatpastan jag ätit på väldigt jävla länge, i sällskap av en bok och senare Christian som ringde från hotellrummet. Vi FaceTimeade, han berättade om sin dag och jag försökte att inte gå under av FOMO; hade så gärna velat se inspelningen. Fick en glimt av hur det såg ut på ett klipp från TV4. Jag ska faktiskt försöka att inte vara den tjejen, hon som tjatar om sin kille, men… har ni sett någon snyggare människa. HAR NI DET? Tittade om klippet flera gånger och bara stirrade på honom. Får ont i hela jävla kroppen av saknad.  

AC-killen står och mumlar i hörnet, forfarande. Ska nog gå och assistera honom. Vi hörs lite senare gänget!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..