On my mind – distans, identitet och att vägra respektera en åsikt

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar

Vr

Flytten
Idag fick jag bekräftelse på att min lägenhet ska hyras ut från och med den 1:a oktober sååå nu finns det ingen återvändo. Börjar dra ihop sig. Har dock fortfarande svårt att greppa att jag verkligen drar, har haft så mycket annat i tankarna senaste tiden. Lär väl fatta när jag står på Arlanda haha. Ni som flyttat utomlands – hur förberedde ni er?

Distans
Förmodligen är detta en effekt av den stundande flytten. Jag känner en allt större distans till mitt eget liv. På ett positivt sätt, alltså. Det är svårt att förklara men allt känns plötsligt lite… mindre? Saker som tidigare varit så stora och viktiga och oroande känns nu jättesmå. Det är Stockholms-bubblan, ju längre man är här desto mindre blir hjärnan. Haha. Nej men det är skönt, det känns faktiskt som om jag har tagit mig vidare från något. En fin känsla. 

Intresse för mode
Som jag skrev i wish list-inlägget tenderar jag ju att ‘förnya’ mig själv varje höst men denna gång känns det som om jag äntligen har hittat rätt. Jag har ju ingen stil, egentligen. Är helt lost vad gäller mode. Men nu börjar jag fatta vad jag gillar och vad jag klär i. Det känns BRA. Har lyckats hitta mig själv utan att ens ha pluggat engelska i Australien eller backpackat i Asien. Sjukt? Jag har siktet inställt på ett par vita boots – dessa från Filippa K. Alltså snälla? De är perfektion? Tyvärr har jag inte råd just precis nu så kanske stillar mina cravings med dessa som passar min budget lite mer. Klick klack.

”Respektera min åsikt!”
Aldrig hört så många häva ur sig det här argumentet på så kort tid som nu, under valhysterin. Vad är det för konstig idé om att åsikter automatiskt måste respekteras? Vad är det för jävla trams? Det är så himla bisarrt att folk på riktigt tror sig ha rätt att kräva min respekt när de yttrar sig om saker som rör MIN frihet. ”Jag vill kränka dina rättigheter och det MÅSTE du respektera”. Nej det måste jag sannerligen inte Carl-Johan. Yttrandefrihet är inte ett frikort man kan vifta med för att titulera sin tveksamma människosyn som ‘politisk åsikt’. Fuck off.

  1. Hej Oliva. Jag kikade in på din blogg för länge sedan och fastnade för ditt sätt att skriva och din mysiga personlighet. Jag är en 23 årig tjej som kommer från Göteborg och när jag läste att du ska flytta till London kände jag att jag bara måste skriva. Bor nu i London (Marble arch) och trivs superbra med hade varit kul och träffa någon svensk.
    Hör av dig
    Hälsningar
    Göteborgaren

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..