Veckans lista – feministiska eskorter och skrivardimma

ANNONS: Inlägget innehåller reklamlänkar
Vecka 37 here we goooo.

Befunky collage 54

Veckans bästa
Visserligen suger det att Christian har åkt iväg till L.A men det positiva med att jag är ensam nu är att jag har tid att förbereda inför flytten. Komma ikapp mig själv kanske. Jag ser fram emot att skriva en del, vara inne i mitt huvud och småplocka i lägenheten. För mig är det viktigt att känna mig redo, att liksom ha allting klart — både fysiskt och psykiskt.

Veckans shoutout
Min 17-åriga syster har flyttat till en stad utanför Paris där hon går i en skola med bara fransktalande elever. Hon ska gå där ett år och lära sig franska innan hon kör sista året på gymnasiet på Svenska Skolan i Paris. Är så så stolt över henne, att hon vågar. Bäst är hon.

Veckans jobb
Ser ut som att det blir fokus på skrivandet den här veckan, har det andra under kontroll och tid över. Jag ska strukturera upp bloggen lite också. Bland annat återlansera Readers Friday med ett nytt koncept. Återkommer om det.

Befunky collage 53

Veckans craving
Det är ganska synd att vi flyttar till London snart för jag har plötsligt börjat snegla på inredningsprylar. En effekt av att vara hemma i min egen lägenhet efter en sommar hos familjen och Christian — vill köpa nya vinglas (dessa) bland annat, samt vattenglas (dessa). Ni ser på bilden. Champagneglasen hittar ni här. Och hallå — dessa blå tallrikar och skålar? Christian har sådana hemma hos sig och jag älskar dem. Dock är de i helt fel färger från min inredning. Men ja, ni fattar grejen — mitt nyfunna intresse för inredning kunde inte kommit olägligare.

Veckans läsning
Megan tipsade mig om Nancy Jo Sales, en prisbelönt journalist som skriver för Vanity Fair, jag har suttit klistrad framför hennes artiklar sedan dess. Jag gillar “Daddies, ‘Dates’, and the Girlfriend Experience: Welcome to the New Prostitution Economy.” (här hittar ni den) som är ett reportage om sugardating. Tycker det är ett intressant ämne. Känner massor av tjejer som tar betalt för ligg/middagar/möten. Har själv blivit erbjuden. Vad tycker ni om det ur ett feministiskt perspektiv? Är nyfiken.

Veckans mål
Skriva 500 ord/dag. Såg den utmaningen i en facebookgrupp och tänkte “äh? Det är ju ingenting?”. Okej Olivia upp till bevis då.

Veckans tanke
Har skrivit ett långt inlägg om Ariana Grande och de kommentarer hon fått sedan rapparen Mac Miller, som hon var tillsammans med i två år, gått bort till följd av en överdos. Tänkte publicera inlägget imorgon, måste få lite tid att gå igenom den. Men oavsett så känns det som ett ämne jag inte kan sluta tänka på. Hur kvinnan i alla lägen bär ansvaret för männen i sin omgivning, hur man som kvinna förväntas “fixa” män. Det behöver inte vara en skadlig relation, det ligger i små detaljer som avslöjar en patriarkal idé om att kvinnan ska agera madrass för männen, alltid fånga dem och alltid ta hand om deras skit. Trött på det.

Veckans lyssning
Nu när jag skriver på vad som förhoppningsvis blir en ny bok spelar jag 6lack och Jacob Banks på repeat. Musiken får mig att sjunka ner i känslorna jag försöker beskriva vilket också är anledningen till att jag behöver vara ensam när jag är i det modet. Lyssna på: Chainsmoking, Worst Luck och Luvin U.

Veckans text

D11b77dd0211b533dce4ac0344bbc208

Japp är fortfarande fast i Gillian Flynn. Found my inner bitch and ran with her.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..