Morgontöcken

Gud, något släppte i måndags. Jag kom hem efter jobbet vid 18, satte mig i soffan och skrev till klockan 03. Det är så jävla coolt det där. Jag har haft en karaktär i huvudet sedan i februari-mars, haft en berättelse i tankarna som liksom vuxit utan att jag märkt det och helt plötsligt faller allt bara på plats. Alla detaljer, alla små fragment, sammanfogas och blir helt och hållet rimligt. Igår jobbade jag hemifrån, rev av allt jag behövde göra på förmiddagen och sedan skrev jag igen till klockan 02. Jag vill bara vara inne i min historia nu när den blivit verklig. Har byggt upp ett litet rum i datorn i skrivprogrammet jag använder, vill så gärna visa er men inte riktigt ännu. Programmet (Scrivener heter det) är i alla fall till gjort skribenter som ska skriva ett långt projekt så man har liksom mappar, blanka blad, tidslinjer, karaktärsbeskrivningar, anteckningar, händelser, okategoriserade händelser, bilder och utkast på samma ställe. Där sitter jag och pusslar. Sätter ihop ett stycke med ett annat, skriver om en dialog, markerar det som behöver göras om. Jag vet inte om det här blir en bok. Om det jag skriver ens är rimligt. Men det vet man ju i och för sig aldrig så vi får ta det som det kommer. Är i alla fall helt otroligt glad över att jag kommit in i det, känner mig hemma.

Afterlightimage
Frukost.Har tappat min morgonaptit? Oroväckande eftersom jag är en frukost-person. Alltid varit. Äsch det går väl över
Idag ska jag jobba på förmiddagen, fortsätta skriva lite och sedan träffa pappa mot kvällen. Vi hörs snart, puss!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..