Nu har jag knäckt koden till att få till daglig meditation

Daglig meditation är liksom grunden i mindfulnessträningen. Det är precis som med kondition, för att kunna känna dess positiva effekter behövs regelbunden träning. Likaså för att kunna uppleva vad mindfulness är för något. Det går liksom inte att veta vad mindfulness verkligen är förrän man upplever det.

När man ska meditera har jag alltid hört att det är fördelaktigt att ha en rutin, att det är bra att meditera på samma tid varje dag och då helst på morgonen. Hur får man ihop det i livet med barn undrar jag? Men en unge som är morgonpigg som nästan alltid väcker en?

Jag hade så svårt att få till daglig meditation innan jag började utbilda mig till mindfulnessinstruktör. Jag gjorde det så fort jag fick chansen på morgonen, t.ex. på helger och de få gånger som Elsa tog sovmorgon, men fick ändå inte till någon rutin. Det kändes som att om jag inte gjorde det på morgonen så var det skitsamma. Jag kände frustration över att jag ville få till det, men inte kunde…

..Tills jag insåg att jag ju måste göra det på det sättet som passar mig! Det viktiga är ATT jag GÖR det, inte när jag gör det. Visst är det fördelaktigt med en rutin, men om det inte funkar i ens liv så gör det ju inte det.

Numera gör jag morgonmeditation så fort tillfälle ges (alltid på helger och de morgnar Pelle kan ta Elsa en stund innan jobbet), och när jag inte får den möjligheten gör jag meditationen under dagen eller på kvällen. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till mindfulness, utan det viktigaste är att hitta det som passar en själv bäst.

IMG_9764

Ibland när jag är ute på promenad stannar jag till och gör dagens meditation. Att sitta utomhus i dagsljus med naturens ljud runtomkring sig är magiskt <3

Kram / Emma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Emmas receptkalender – lucka 12

Från och med första december och hela vägen fram till julafton tipsar jag varje dag om ett gott julrecept! Det är alltså som en liten receptkalender med gamla godingar, mina absoluta julfavoritrecept från mitt bloggarkiv som ni inte får missa!

Saffranspasta med lax är en gammal favoriträtt som återkommer år efter år hos oss. Vi äter inte det inte bara till jul, utan njuter av rätten året runt. Men jag tänker att den passar extra bra nu i juletider med tanke på saffranssmaken. Det går att röra ner laxen i pastan och på så vis få en riktigt krämig och god pastarätt med lax och saffran. Mums!

RECEPT:

Saffranspasta med lax

IMG_5996

Kram / Emma.

  1. Jag sökte efter ”saffran” här på din blogg för några dagar sedan och oj vad många spännande recept du har med det! Just detta med lax var faktiskt ett av dem som hamnade allra högst upp på önskelistan 😄❤

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Lasagne med zucchini och halloumi

IMG_9773

Det är fredag och idag vill jag ge er ett smarrigt middagstips. En släkting till mig bjöd på en riktigt god lasagne när jag var i Stockholm och hälsade på sist. Eftersom jag inte äter gluten hade hon gjort en variant med zucchini, och som bonus hade hon även halloumi i. Alltså, gudars så gott!

Härom veckan försökte jag göra något liknande själv och även om det inte blev exakt som när min släkting bjöd på det tyckte jag ändå att jag lyckades bra. Det blev riktigt gott!

Så mitt fredagstips till er blir helt enkelt ett recept på en fantastiskt god lasagne. Lasagne är alltid lite bökigt att laga tycker jag, men ändå väl värt det med tanke på hur gott det är! Dessutom går det att förbereda och passar bra att göra storkok av på helgen för att få matlådor till veckan sen. Winwin!

Vill du ha en vegetarisk variant byter du bara ut köttfärsen mot sojafärs eller liknande!

Nu kör vi, scrolla för recept!

IMG_9764

IMG_9763

Lasagne med zucchini och halloumi

Ingredienser 4 personer

1 stor zucchini
400 g köttfärs
1 förpackning krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
1 morot
2 msk pesto (här finns recept på min hemgjorda)
1 msk halvfond
150 g halloumi
1 dl prästost
Oregano
Chiliflakes
Salt och Peppar
Pizzakrydda
Olivolja

Sätt ugnen på 200 grader. Skiva zucchinin tunt och stek sedan skivorna i olja och lite salt på båda sidor. Bryn köttfärsen, skala och hacka moroten och låt sen sedan teaks lite ihop med köttfärsen. Häll på krossade tomater, pesto, halvfond, tomatpuré och smaka sedan av med oregano, chiliflakes, salt och peppar. Skiva Halloumin tunt. Varva sedan zucchini, köttfärssröra och halloumi i en ugnssäker form. Avsluta med att toppa med prästost och pizzakrydda. Gratinera i ugnen i 20 minuter.

Servera med en god  sallad!

IMG_9767

IMG_9770

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..