Hälsotips inför hösten

Hej kompisar! Efter en lång sommar är det många som är sugna på att komma igång med träning och hälsosamma rutiner igen. Vill påminna er om att vara snälla mot er själva och ge er några hälsosamma tips på vägen. Scrolla ner!

Först och främst: Det viktigaste är att skapa en bra grund som passar just dig. Du måste BESTÄMMA dig och du måste framförallt vilja och tro på dig själv.

Jag ger dig lite tips på vägen hur du kan tänka kring kost och träning:

  • Skapa rutiner kring kosten och ät på bestämda tider (frukost, lunch, middag och 2-3 mellanmål varje dag)
  • Planera maten i förväg. Ta t.ex. en söndagsfika då du/ ni skriver en mat + handlingslista (inkludera även mellanmål) och handlar så sparar du mycket tid för kommande vecka.
  • Planera även träningen och träna bara sånt som är roligt för dig. Är träningen planerad och rolig blir den oftast av. Ett annat tips kan vara att träna tillsammans med en vän, då blir det både umgänge och träning i samma smäll.
  • Gör en prioriteringslista – vad är viktigt i ditt liv? Vad VILL DU lägga tid på? Finns det något du kan plocka bort? Bör lägga till?
  • Gå och lägg dig i tid och se till att få den sömnen du behöver.
  • Börja med EN sak i taget – t.ex. gå promenader, gör ett yogapass, lägg till långsamma kolhydrater, 2 frukter om dagen och grönsaker till maten, lägg in ett extra träningspass i veckan, vardagsmotionera osv… Att göra allt på en gång är oftast inget som håller i längden så börja därför med en sak och lägg till fler eftersom.
  • Och en VIKTIG punkt: jämför dig aldrig med någon annan och dennes vardag och rutiner. Utgå från dig själv och det du mår bäst av! Jämför du dig skapar det lätt stress och kan göra dig omotiverad. DU ska vara i FOKUS!

För lite höstpepp, läs också:

Fotografier av: Caroline Dahlén

Kram / Emma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..