Raw banan- och jordnötscheesecake med chokladtopping

Hej fredagsvänner ♥

Jag måste faktiskt höja mig själv lite och säga att jag har gjort det igen. Jag har bakat en helt underbar cheesecake i katergorin ”rawfood”. Den var så god att det bara sa slurp så var den borta!

Fast jo, jag hann ju njuta också – mindfull eating you know! Alla sinnen ska med. Då är det som mest njutning!

Botten är crunchig och chokladig, fyllningen söt, mjuk och krämig med en fantastisk smak av jordnötssmör och banan. På det en intensiv chkladtopping som bara smälter i munnen!

Det här mina vänner, det här är M A T O R G A S M !

img_5240
img_5241

Botten:

 • 2 dl cashewnötter
 • 2 dl kokos
 • 10 dadlar
 • 2 msk kakao
 • En nypa salt

Släng alla ingredienser i mixern och mixa till en crunchig massa som du sedan trycker ut i en springform med löstagbara kanter. Slätt åt sidan och gör nästa lager. 

Banan- och jordnötsfyllning:

 • 2,5 dl ekolokiskt jordnötssmör
 • 4 små bananer (jag använder krav, vilka är ganska små)
 • 2 tsk vaniljpulver
 • 1/2 dl kokosolja
 • En nypa salt (smaka av, mitt jordnötssmör var också saltat så det behövdes inte mycket)

Släng ner alla ingredienser i mixern, alternativt använder du en stavmixer. Mixa tills det blir en krämig massa och häll sedan smeten ovanpå crunchbotten. Ställ in i kylen minst en halvtimme och gör under tiden chokladtoppingen.

Chokladtopping:

 • 2 dl rå kakao
 • 1 dl kokosolja
 • 1/2 dl agavesirap
 • 1 dl vatten

Blanda ihop alla ingredienser till en krämig chokladsås som du sedan smetar ut ovanpå banan- och jordnötsfyllningen. Ställ in i frysen och låt frya ett par timmar.

När du ska äta den är det viktigt att du tar fram den en god tid i förväg så att den hinner bli sådär krämig och mjuk. Viktigt, viktigt! Vissa kakor är goda att äta lite kalla och frysta, men den här – den ska ätas tinad och mjuk. Du ska riktigt känna hur kakan smälter på tungan och hur smakerna höjer dig upp i skyn!

img_5242
img_5245

Nu ska jag vara ärlig och säga att jag har fuskat lite. Hehe. Eftersom jag använt ett jordnötssmör med rostade jordnötter är den egentligen inte helt raw. Vill man kan man ju köra på ett helt raw jordnötssmör, men jag fuskade lite som sagt, vilket jag även jort lite fler gånger under min rawfoodvecka, då jag använt jordnötssmör på lite annat. Hihi!

Hoppas det ska smaka!

Kram / Emma.

LOADING..