Kryddig linsgryta med tomat, kokos och curry

Tjoho ♥

En fördel med att jobba hemifrån är att jag snabbt kan slänga ihop en lunch vid spisen och på så vis få en varm, nylagad rätt serverad på ett fat istället för uppvärmd i en låda. Det är oftast inget fel på en låda, men maten smakar alltid som allra bäst nylagad och de gånger jag har möjlighet äter jag gärna direkt från spisen!

Idag var jag sugen på linser. De där röda linserna som stått i skåpet och väntat på att få ätas upp alldeles för länge nu. De ville jag använda i en gryta. En gryta med tomat och kokos. Och så lite sting från curry. Så fick det bli!

Och OJ, vilken gryta det blev! Så enkel, men så god att jag blev alldeles till mig!

Vegetarisk, men proteinrik – och otroligt mättande!

Smaklökarna gjorde glädjeskutt och magen skrattade sig lycklig 🙂 Det kallar jag bra lunch!

IMG_0258

IMG_0261

 

Ingredienser (2 portioner):

  • 1 gul lök
  • 1 tsk curry
  • 1 kruka basilika
  • 500 g passerade tomater
  • 2 dl krämig kokosmjölk
  • 2 dl linser
  • 1 ekologisk grönsaksbuljong
  • Salt och peppar

Lägg en rejäl klick kokosolja i en gryta, hacka lök och basilika och stek det sedan mjukt tillsammans med curry. Häll på kokosmjölk, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt koka upp och lägg i linserna. Koka på låg värme i 10-12 minuter (eller så länge som det står anvisning att linserna ska koka). Smaka av med salt och peppar.

Servera grytan med en klick fetayoghurt (turkisk yoghurt med mosad fetaost) och förslagsvis en god ostsmörgås!

 

IMG_0267

 

Nu ska jag packa väskan innan jag hoppar på tåget upp till Torsby för en myskväll hos mamsen och papsen ♥

Kram / Emma

LOADING..