Glutenfria bovete- och quinoatekakor

God morgon ♥

I måndags bakade jag glutenfria tekakor som blev riktigt goda! Jag är för tillfället väldigt sugen på smörgås till frukost då det smakar så himla gott tillsammans med latten som jag numera smuttar på varje morgon! Inspiration till receptet kommer från Nillas Kitchen.

Så, idag blev det alltså nybakad tekaka med jordnötssmör och banan/ kokt ägg och keso till frukost!

Mums 🙂

IMG_0415

IMG_0411

 

Ingredienser:

9 dl kallt vatten

50 gram jäst

7 dl bovetemjöl

4 dl quinoamjöl (rismjöl går också bra)

1 dryg dl psylliumfröskal

1,5 tsk salt

Rör ut jästen i vattnet. Mät upp de torra ingredienserna i en annan bunke och rör om och häll sedan över det i degvätskan. Degen blir ganska lös, men låt den stå och svälla i ca tio minuter. Klicka därefter upp degen på en plåt (för mig blev det 15 tekakor) och strö över lite mjöl. Täck med en bakduk och låt dem sedan jäsa i 75-90 minuter. Sätt ugnen på 225 grader och grädda sedan tekakorna i 18-20 minuter (tills de får lite färg). Låt dem svalna innan du äter dem!

 

IMG_0412

IMG_0417

 

Nu är det dags för mig att ge mig av mot tåget som ska ta mig till Stockholm! Jag kommer börja vistelsen där med att spela in en podcast tillsammans med den här grymma tjejen. För första gången kommer ni kunna höra min röst och jag är lite nervös! Jag meddelar er självklart när ni kan lyssna på podcasten sen!

Nu vill jag önska er en fin onsdag!

Kram / Emma.

LOADING..