Utvecklingsfas tre?

Här kommer ett lite sent god morgon från en aningens trött mamma! Vi har haft en halvkass natt här hemma med ovanligt lite sömn då Elsa helt plötslig ändrade sina nattliga matrutiner. Från att ha ätit en gång per natt ville hon helt plötsligt äta tre gånger inatt, och väldigt långa stunder!

Jag förstår ju att det är fullt normalt, och att hon fortfarande inte har några rutiner än, men jag och Pelle har varit så otroligt bortskämda med bra sömn de senaste veckorna att det kom som en liten chock. Elsa brukar ju somna runt åtta på kvällen och inte vakna förrän tre, fyra någon gång för att äta, och därefter somna om i några timmar till och ibland sova ända till nio på morgonen. Ja vi har haft det rätt fint så en dålig natt känner jag ändå inte att jag kan klaga på..

Elsa har passerat 10 veckor nu och det är mycket möjligt att det är utvecklingsfas 3 som spökar lite. Sömnen kan tydligen bli sämre för de små då, de vill äta oftare och blir lite gråtigare än vanligt, så vi får se hur det utvecklar sig. Vi kan ju hålla tummarna för att inte blir något ihållande bara, hehe.

Efter morgonamningen vid 6.00 lyckades jag få Elsa att somna om en timme till så att jag ändå hann njuta av frukost i lugn och ro. Jag mixade som vanligt ihop en rejäl kokoslatte och stekte ett par äggmackor som jag åt med laxpastej på. Det är nya favoriten på äggmackan – laxpastej alltså – så jäkla gött!

När Elsa vaknade blev det morgonmys och bus i sängen en stund innan hon blev trött igen. Då bäddade jag ner henne i vagnen och gick ut på en morgonpromenad i den ljuvliga morgonsolen! Aaaaah, livet hörrni!

D1DDC761-694C-47B5-A1D1-AE6D036F6606_L0_001 AE3C5405-6971-4C0A-BF01-51D002977FC8_L0_001 8219D1E3-C858-48D9-BAA6-ED437672D2BC_L0_001 C694326F-8237-44A2-8469-46AD88319466_L0_001

 

Ändå en heeeeelt okej start på onsdagen trots en natt med lite dålig sömn! Nu ska vi snart packa in oss i bilen och åka in mot stan där vi ska möta upp Pelle som ska ta en promenad med Elsa medan jag ska få träna lite. Wiiiieee!

Vad gör ni idag? Har ni semester/ sommarlov än?

 

Kram / Emma.

  1. Attans då! Hon får se till att sova bra igen nu 🙂 Jag sov bättre än på länge för sov i annat rum och blev väckt vid amning bara och det blev bara 2 ggr. Riktigt skön sömn emellan! Natten innan var helt kass… 🙂 De är ombytliga de små liven. Och så fortsätter det dessvärre. Tur att de är så söta och gosiga och världens bästa!!! Kram och hoppas du får sova bättre inatt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..