När det känns lyxigt att vara sjuk

Hej kompisar! Gud, sjukdomarna verkar aldrig ta slut för våran del… Ja det är sant, vi är sjuka IGEN. Det känns lite som att vi hamnat i en ond cirkel. Elsa blev ju förkyld i helgen, men inte så farligt den här gången. Hon har bara varit snorig, men superpigg, glad och sovit bra (bortsett från natten till lördag), så det har inte känts lika jobbigt den här gången.

Hej kompisar! Gud, sjukdomarna verkar aldrig ta slut för våran del… Ja det är sant, vi är sjuka IGEN. Det känns lite som att vi hamnat i en ond cirkel. Elsa blev ju förkyld i helgen, men inte så farligt den här gången. Hon har bara varit snorig, men superpigg, glad och sovit bra (bortsett från natten till lördag), så det har inte känts lika jobbigt den här gången.

Däremot så blev jag sjuk natten till igår. Så oväntat eftersom jag var sjuk för tre veckor sedan och i vanliga fall nästan aldrig är sjuk. Jag var helt sjukt trött ett par dagar och sen började jag känna mig dålig på måndagskvällen och då kom det som ett brev på posten. Allt slog till på en och samma gång. Jag fick ont i halsen, feber och blev dunderförkyld på bara någon timme. Har aldrig varit med om det förut, att allt kommer på en gång sådär. Igår låg jag däckad i över 39 graders feber hela dagen, men efter en natt med 10 timmars sömn nu så mår jag bättre igen. Nu är jag feberfri, men helt utmattad så jag är sängliggandes idag också. Gud vad matt man blir av feber alltså.

Elsa är som sagt snorig, men superpigg så henne hade jag aldrig orkat ta hand om när jag varit så dålig själv. Igår var Pelle hemma hela dagen och idag kom min mamma till undsättning eftersom Pelle behövde jobba. Min älskade mamma som ställer upp i ur och skur! Så tacksam för henne. Hon kom hit i morse och tog med sig Elsa på en heldag inne i stan. Jag tror att de skulle gå en promenad, äta lunch, hänga i Mariebergsskogen och göra lite ärenden. Åh, jag vill också vara med på det myset ♥

Det känns såklart jättetrist att vara hemma, men samtidigt försöker jag njuta av att bara kunna ligga här och vila. Jag tillåter mig att vara sjuk, och det är en rätt skön känsla ändå. Men det känns så konstigt att vara ensam i ett ”tomt” hus. Elsa är ju alltid hemma när jag är hemma i vanliga fall och då går det i ett. Nu är det så lugnt och tyst, jag kan ligga här i soffan, rå om mig själv, äta något gott i lugn och ro, se på tv och bara vara. Jag måste erkänna att det känns rätt lyxigt ändå, hehe.

Pelle köpte croissanter igår, men jag orkade inte äta något annat än piggelin så idag när matlusten kom tillbaka blev det croissant och en smoothiebowl med granola till lunch. Så jäkla gott. Jag åt extra långsamt bara för att jag kunde! Riktig mammalyx!

Hur mår ni och hur känns livet för er just idag?

Kram / Emma.

  1. Inget ont som inte har något gott med sig 😉 Men nu får vi väl ändå hoppas att alla sjukdomar och baciller lämnar er ifred!
    Hoppas att du är pigg o kry i morgon igen.
    Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..