Tips för att stressa mindre #5

Hej på er! Idag fortsätter vi följetången med mina bästa tips för mindre stress i livet. Här kommer femte tipset!

Tidigare inlägg hittar ni här:

> Medveten närvaro

> Gör en sak i taget

> Prioritera det viktigaste

> Lär dig säga nej

Tips 5 – Undvik hård träning

Om du är stressad, precis gått igenom en utmattning eller är på väg att bli utmattad är det dummaste du kan göra att träna hårt.

Träning ger ett stresspåslag i kroppen och desto hårdare du tränar desto mer stress skapas. När man tänker på träning på det sättet är det lättare att förstå att det kanske inte är så bra vid diverse stressrelaterade tillstånd. Träningen bryter ner kroppen och gör egentligen ingen nytta om återhämtningen inte är tillräcklig.

Upplever du någon form av stress, trötthet eller utmattning är det mycket bättre att satsa på lugnare träning, te.x. promenad, yoga eller mindfulness.

Det här var något som det tog länge för mig att inse, men som jag sedan lärde mig att leva med. Idag är jag så mycket bättre på att lyssna på kroppen än vad jag var tidigare att jag anpassar min träning utefter det utan att ens tänka på det.

> Läs mitt inlägg om träning efter utmattning depression här!

En viktig påminnelse i den här tiden när vi lever med så många ”hårt” tränande människor runt omkring oss.

Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..