Tips för att stressa mindre #7

Under sommaren har jag i en följetång samlat mina bästa tips för mindre stress i livet. Efter en utmattningsdepression har jag lärt mig vad som hjälper mig med stressen och genom att dela mina tips hoppas jag kunna hjälpa fler. Det är tips för dig som upplever mycket stress, kanske drabbats av en utmattning eller har svårt att prioritera dig själv. Börja med en liten övning så kommer det blir bättre!

Tidigare inlägg hittar ni här:

> Medveten närvaro

> Gör en sak i taget

> Prioritera det viktigaste

> Lär dig säga nej

> Undvik hård träning

> Sluta sträva efter ditt gamla jag

Tips 7 – Bryt ihop och gråt ut

Det finns få saker som är så helande som att bryta ihop och gråta ut, ändå försöker vi ofta att hålla igen när gråten spränger bakom ögonlocken. Varför gör vi så?

Kanske handlar det om att inte vilja visa sig svag. Att inte vilja möta de jobbiga känslorna. Att inte ha tid. Att inte vilja möta tröttheten som kommer med gråten. O.s.v. Känner ni igen er?

För mig har det har det nog varit en blandning av ovanstående när jag försökt att hålla igen och bita ihop för att inte bryta ihop. Men jag har övat mycket och lovat mig själv att inte gå och bära saker inom mig. Det tar så mycket energi i längden.

Nu för tiden gråter jag oftare och är medveten kring mitt beteende och impulsen av att vilja hålla saker inom mig. Jag vågar släppa ut det och det är så befriande efteråt!

Lova att du inte bär saker inom dig? Gråt ut om du behöver det! Tårar helar oss och gör oss starkare, inte svagare ♥

Kram / Emma.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..