Ansiktsblindhet, beroeenden, humör och en hel del annat

Blev sugen på en lista och kom på att jag läste en hos Vanja för ett tag sen, så jag lånade den hit idag. Varsågoda, här kommer lite mitt-i-veckan-läsning i form av en blogglista!

Img 7334

Hur gammal är du?

Jag blev 29 år i januari. Var påväg att skriva 28 då jag liksom inte riktigt hunnit med att tänka på mig själv senaste året! Men om några månader är jag alltså 30, det känns fint ändå.

Hur gammal känner du dig?

Känner mig inte ”ung” längre, utan tycker faktiskt att jag börjar känna mig vuxen på riktigt. Och det är positivt. Tycker livet bara blir bättre och bättre desto äldre jag blir.

Var bor du?

I ett parhus på Hammarö utan för Karlstad. Vi flyttade hit för nästan prick 3 år sedan nu och trivs så fantastiskt bra just här. För oss har ett parhus varit alldeles lagom. Huset är perfekt stort, vi har en liten trädgård, ett nybyggt uterum som vi älskar, närhet till skog och vackra omgivningar och bor inte alls långt från mina systrar, vilket är ovärdeligt.

Vad har du gjort idag?

Är måndag kväll när jag skriver detta. Jag och Elsa har varit på förskolan och gjort första inskolningsdagen. Det var en tidig morgon för oss båda, så Elsa var väldigt trött och mammig. Satt mest i mitt knä, men vågade sig ändå ut och leka lite med de andra barnen, hälsa på pedagogerna och undersöka allt spännande, så det gick bra skulle jag säga. Nu under eftermiddagen tog Pelle över Elsa så jag har fått tid att jobba. Har köttat jobb framför datorn och slog sedan ihop min egen träning med att köra en PT-kund vid Kilenegården (gick dit och sprang hem). Är så roligt att vara igång igen! Nu har jag precis haft en telefonmöte angående ett kommande samarbete och ska alldeles strax stänga ner datorn, koka en kopp te, göra lite kvällsfika och se ett avsnitt Homeland med Pelle innan läggdags.

Sommar, höst, vinter eller vår – vilken årstid föredrar du?

Sommar helt klart, även om jag tycker att alla årstider har sin egen charm. Finns inget som slår sol, ljus och värme. Jag älskar också riktiga vargavintrar, men tycker den mörka årstiden är för lång. Vill helst resa till ett varmt och soligt land varje vinter.

Är du beroende av någonting?

Kan jag skriva scones här? Skulle inte vilja leva livet utan det. Och kaffe då såklart.

S5 5b97fa89a6366

Nämn en sak som man kanske inte vet om dig?

Jag lider av någon form av ansiktsblindhet, vilket är så pinsamt. Jag kan känna igen människor jag träffat tidigare, men har jättesvårt att placera dem och minnas i vilket sammanhang vi träffats förut. Jag kan också helt glömma bort vissa ansikten, som t.e.x min systers ex som jag träffades nyligen (hon var tillsammans med honom 2010, så visserligen var det ett tag sedan), men jag reflekterade inte ens över om jag kände killen förrän han frågade om jag inte kände igen honom. Det är så pinsamt!

Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu?

Efter två dygn i Stockholm förra veckan så vill jag just nu inte befinna mig någon annanstans än med min dotter. Har aldrig saknat en människa så mycket som jag gjorde då. Fy sjutton! Vill bara vara hemma och krama henne för alltid. Kan jag få det?

Img 7668

Vad är du på för humör just nu?

Väldigt blandat i och med inskoningen på förskolan, men det vet ni ju sedan tidigare. Jag mår just i detta nu bra, känner mig glad och har i grund och botten en lugn och trygg känsla inom mig. Jag ser fram emot den nya vardagen som väntar oss i höst. Samtidigt så tycker jag stora förändringar, som den här nya vardagen innebär, är jobbiga. Jag längtar tills de nya rutinerna satt sig lite mer och vi kommit in i den nya vardagen.

Vilket är ditt favoritgodis?

Svårt att välja EN favorit. Jag älskar lakritsfudge, mörk mintchoklad eller döskallar i skum (Bubs) som finns i olika färger. Godast är de med lakritssmak. Det bästa är att jag får allt med lakrits för mig själv, för Pelle gillar inte det.

Är du morgon- eller kvällsmänniska?

Morgonmänniska alla gånger. Dock är jag inte alls lika morgonpigg som småbarnsförälder, så nu är jag visst både kvällstrött och morgontrött. Undrar när jag kommer känna mig pigg igen? Livet som mamma! Men att få gå upp och äta frukost slår all trötthet i värden. Älskar frukost!

Img 7096

Har du blivit sydd någon gång?

Ja efter förlossningen. Det var verkligen inte alls så farligt att brista som jag hade föreställt mig. Läs inlägget om det här!

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

Pelle <3 Bara att han masserar mig utan att jag ber om det gör honom till världens bästa. Ingen stor grej, men det är de där små grejerna som han gör i vardagen som gör honom till den fina killen han är. Älskar honom precis så!

Är du blyg?

Om jag ska vara ärlig så är jag inte den som gillar att stå i centrum och ta för mig i sociala sammanhang. Med personer som jag känner är jag trygg och inte blyg, men i sociala sammanhang där jag inte känner någon kan jag tycka att det är jobbigt. Jag är mer en sån person som gillar att sitta med och lyssna på vad andra säger än att delta själv.

Vad heter du andranamn?

Isabel.

Vill du gifta dig?

JA! Drömmer inte om något stort, pampigt bröllop med fest och liknande. Jag skulle vilja gifta mig, ha närmaste familjen närvarande och äta en riktigt god middag efteråt. Detta är vi båda överens om att vi vill någon gång (jag ganska snart). Jag väntar otåligt på att Pelle ska fria bara. Undrar om det kommer att hända?

31959826 10155501349484646 5830020592211853312 n

Foto: Caroline Dahlén.

Kram / Emma.

LOADING..